Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Baráti tűz, járulékos károkkal

2022. november 18. - Cardinalis

oqkrzgtjmvlzlgdo7nwgvpmj4m.jpg

Biden mélyen aludt. Balin ugyan esősre fordult az idő, de nappal 27-29 Celsius fok, éjjel pedig a méregdrága gáz nélkül is sima 21 fok várta a konferenciára érkezőket. Mondom, Biden mélyen aludt, pedig a NATO tagállamok, most éppen élükön a lengyelekkel izgatottan nyújtogatták a nyakuk, mit mondjunk…

A BBC időről-időre odakapcsolt Varsóba. A Védelmi Bizottság ülésezett. A bejárát előtt 8-10 mikrofon árválkodott, a kamerák mögött karikás szemű operatőrök és szerkesztő-riporterek, tudósítók kávéztak, mert megígérték nekik, lesz sajtótájékoztató, meg információ. Majd. Egyszer. Biztosan.

raketa.jpg

Közben már mindenki tudta. A németek biztosan. Már körbejárt a hír, az oroszok hetven kilométerre Lembergtől a dobrotviri szénerőművet igyekeztek kH-101-es cirkálórakétákkal megsemmisíteni, az ukránok meg védekeztek. A légvédelem dolgozott, ahogy illik. Az SZ-300-as légvédelmi rakétarendszer igyekezett hárítani, minimalizálni a károkat. Az már csak a hadtörténelem fintora, hogy a rakéta meg a légvédelem is orosz fejlesztés, de hát erről majd egyszer még értekezünk…

sa10_1.jpg

És akkor mit ad isten, az egyik légvédelmi rakéta célt tévesztve, irányt változtatott. A közelben járőröző AWACS gép lokátora látta is. Lekövették az útját. Ám mivel még a levegőben felrobbant, úgy gondolták, nincs több dolguk vele…

Przewodowóban azonban egy kukoricasiló mellett épp akkor kezdtek mérlegelni egy jól megrakott pótkocsit. A sofőr a traktorban, a tulajdonos a közelben. És nekik nem volt szerencséjük, a célt tévesztett, megbolondult rakéta darabjai pont rájuk hullottak. Fatális tragédia. Ha egy picit késik a traktor, ha egy picit késik a tulaj, ha csak néhány perccel később érkeznek, akkor most minden televízióban ők mesélnék el, hogy mit láttak, mire emlékeznek.

De ők már egy szót sem szólnak, a hozzátartozók kisírt szeme mesél csak a tragédiáról, míg a titkos jelentésben az áll majd, hogy „baráti tűz, járulékos károkkal”…

221115171406-poland-missile-crater.jpg

Amikor már a helyzet nyilvánvalóvá vált, nem tör ki a harmadik világháború és az oroszok nem bombáznak egy NATO tagállamot, akkor az ukránok azt követelték, hogy a balhét vigyék el az oroszok, ők bombáztak, a szomszédok csak védekeztek, Biden még javában húzta a lóbőrt. A lengyelek meg tűkön ülve vártak. Volt olyan is, aki fel alá járkált. Kínjában. Bár már tudták, mi történt, maguktól nem mertek nyilatkozni. Várták, hogy a nagy fehér, a jenki főnök, felébredjen, tájékozódjon és kimondja a betűt, mi legyen.

ai2html-graphic-desktop_179dea36_1.jpg

Csak, amikor Uncle Joe végre megébredt és elmondták neki, hogy mit kéne mondani, hogy jó legyen mindenkinek, hogy ne csökkenjen semmi, meg ugye minden drágaság van, a pénzünkből meg csökkentenek, sokat, akkor mertek Varsóban nyilatkozni.

Persze, volt abban köd, meg homály. Meg nagyon sajnáljuk, meg részvétünk a hozzátartozóknak…

Én meg ülök Nyíregyházán és gyakrabban nézek az égre. A Miért éppen Alaszka? sorozatban történik meg, hogy az egyik falubelire rázuhan egy irányíthatatlanná vált műhold… Annak persze kicsi az esélye, hogy itt a Vadkeleten egy műhold okozza vesztem, annak azonban, hogy egy eltévedt rakéta, mint a fenti ábra is mutatja, egyre nagyobb.

Bevallom, én február vége óta nem tudok olyan mélyen aludni, mint Joe Bidennek sikerült Balin…

1_6156482_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr6817981798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása