Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Bazsalikom

2019. március 10. - Cardinalis

 

- A rómaiak úgy tartották a bazsalikom a fűszerek királynője – mondogatta magában, miközben az apró magvakat a kezében tartogatta. Amit februárban Ő ültetett neki, másfél év után elszáradt. - Supergirl, még a bazsalikompalántája is tovább bírja, mint ahogy azt a szakirodalom leírja. 

A furcsa csak az volt, hogy Ő abba a cserépbe több magot is a földbe dugott, de csupán egyetlen egy nőt ki belőle. Az persze ágas-bogas lett és olyan illata volt, hogy azt még Gordon Ramsay is megirigyelte volna. A bazsalikomillatú konyha az maga a paradicsom. Egyszer Milánóban beleszagolt egy ódon konyha levegőjébe. Reszelt parmezán, paradicsomszósz, extra szűz olíva olaj, édeskés lilahagyma és persze bazsalikom illata ivódott a falakba.

Miközben erre gondolt, egy ollóval lecsupaszított az elszáradt növényt, mentette, ami menthető, majd óvatosan, kihúzta a gyökerét a virágföldből. Összemorzsolta az apró rögöket, ujjaival szántott és boronált, majd alaposan megöntözte a liliputi konyhakertet. Amikor az előkészítéssel végzett az anyanövényről származó apró magokat visszaültette a cserépbe.

Büszkeség töltötte el. Valami erős elégedettség. Semmi sincs hiába…

 

20180817_224830_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr4614680202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása