Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

A szépség esendősége...

2019. január 16. - Cardinalis

A szépség esendőségét a tél mutatja meg a legjobban. A behavazott táj, a csöndesen pilinkéző hópihék, a szűzies, önmagától is megilletődött világ mögött a fény, az éltető (nap)energia hiánya a legfájóbb. A magukra dobált ruhák alatt didergő emberek, a mélykómába merült fák, az élelem után koslató, mindig éhes, éber állatok együtt számlálják a napokat. Együtt követelik a mindent elborító tavaszt, a céda nyarat, a soha le nem nyugvó Nap ígéretét.

Van-e szépsége a várakozásnak, lehet-e megnyugvást találni a bizonytalanságban, a kiszámíthatatlanságban? A csodákat és csalódásokat is magában hordozó jövő adhat-e annyi reményt, hogy újból és újból nekifeszüljünk az életnek, hogy magunkhoz öleljük ezt a hideg szépséget, a rátarti telet? A nád hajlik, de meg nem törik. Zörög, táncol a szélben de kínjában is rejteket ad a kismadárnak... Nádnővérek, nádfivérek veletek vagyok...

20190113_083651_hdr.jpg

20190113_083725.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr5714567172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása