Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Beszó’tál, Majka?

2022. november 18. - Cardinalis

 

„Csak pofázik mindegyik, mert abból van lé
És csak potyázik a pénzünkön a sok csőcselék
Mindegy, hogy jobbra vagy balra húzod be az X-et
Mert semmik nem vagyunk, csak a színházukban díszlet…”

Amikor ezt a sort írom a YOUTUBE szerint 18 órája töltötte fel Majka és Molnár Tamás dallamos rap-be csomagolt slágerkísérletét. Persze volt már nekünk „városos” slágerünk, a boldog békeidőből. 1985-ből. Akkor Skorpióék éppen nem akartak politizálni, csak élni:

„Körbe-körbe megyünk kicsi országunkban
S énekeljük közben a csavargók dalát
Balatonnál leszünk a nyári hónapokban
Felkeressük újra Pestet és Budát
A miskolci bulin a haverokat várjuk
Átdumáljuk velük az éjszakát
És Szegeden éjjel a folyóparton ülünk
Pécsett megcsodáljuk a sok gyönyörű lányt...”

Most azonban valószínűleg a rezsiválság, a háború, a morális mélypontok megihletik még a legkönnyebb műfaj képviselőit is. Majka annak idején már belehalt az útkeresésbe, énekelt a megboldogult 90-es évekről, de ennyire erős, politikai színezetű nótát még nem tett az asztalra. Tisztán látszik a szándék a mellékelt videóklipből is: egy virtigli rendszerkritika készült. Az ellenzéki beállítottságú ismerőseim már osztják is, frutti helyett. Íme Majka, meg Molnár helyettük sorolják a sérelmeiket.

A jég hátán is megélő Majka lázadó karakterébe tökéletesen belefér ez az imázs. A helyetted lázadó, a helyetted pofázó vidéki hős, aki sokadjára kívánja megmutatni, rajzol ő képzeletbeli péniszt még minisztérium falára is.

Attól tartok, hogy a katarzis még sem érkezik meg. Majka ugyanis már rég beírta magát a szalonlázadók úri társaságába. Miközben a TV2 képernyőjén nevet, mondja az okosságot, távol a Hoth bolygón fagyoskodó lázadók maroknyi csoportjától, ez a pillanatnyi megingás megmarad a „jólfekúrtákazagyamésmegmondtamnekik” hatástalan forradalmán.

A történetben az lenne a szép, ha mindezek ellenére nem közellenség válna belőle, mint Bödőcsből, hanem akiknek inge, azok egy picit elgondolkodnának rajta, hogy ha már a mi Majkánk is, akkor mit is rontottunk el…

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr2117981992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása