Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Öröm, táska, iskolakezdés

2022. szeptember 03. - Cardinalis

Maradjunk annyiban, amikor látod, hogy egy gyereknek örömkönnyek folynak a szeméből, mert kap egy iskolatáskát, egy kis édességet, egy tolltartót és egy tisztasági csomagot, és valóban úgy örül, mint egy gyerek, akkor bizony menetrendszerűen érkezik a gombóc.

A negyedikes, szőke, széparcú Erzsébet tapsolt, ölelgette a táskáját és alig tudott megszólalni. Nézett az anyukájára nagy mosolygó szemekkel, aki vele örült. Az anyuka persze egy picit higgadtabb volt. Amikor kérdeztem, elmondta, Erzsébetnek van egy bátyja, aki felvettek egyetemre. Mivel a férjét két éve elvesztette, most a két gyereket egyedül neveli. A fiú egyelőre nem kapott kollégiumot, albérlet után néznek. Az meg drága. Így most még írószert sem mertek venni. Mert ki tudja mennyibe fáj majd a lakhatás... Tavaly 70 ezer forintot költött a két gyerekre a szeptemberi becsengetés előtt. Most sokkal több kellene.

Talán ezt érezte Erzsébet, amikor átölelte az új táskáját...

45 gyerek kapott ajándékot a Katolikus Karitásztól. Dolhai Attila, színművész, a Legyen öröm az iskolakezdés akció "arca" egyenként segítette fel a táskát a gyerekekre. Volt közöttük Ukrajnából menekült és fogyatékkal élő is.

Nekem meg, jött a gombóc az örömtől. És azt kívántam, bárcsak minden rászoruló gyereknek vihetnénk táskát! Bárcsak!

Az akció szeptember 15-ig tart. Ha felhívod az 1356-os technikai számot, még segíthetsz egy nagy álom megvalósításában!

20220831_180802.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr117922935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása