Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Öcsi bácsi, láttad a meccset?

2022. június 15. - Cardinalis

opera_pillanatfelvetel_2022-06-14_232854_www_dailymail_co_uk.png

Öcsi bácsi! Nem baj ha letegezlek? Hogy jövök én ahhoz? Ugye? De olyan gönci barackom van! Ráadásul Beregsurányból! Tessék már egy kupicával elfogadni és akkor belefér a pertu? Bele ugye?

Látom kipirult, a nagy szurkolástól, nem az én pálinkámtól. Öcsi bácsi! Győztünk! Angliában! Ugye ilyen nincs is??? Ugye ez hihetetlen, mint akkor ’53-ban azon a hűvös novemberi napon!?! Az évszázad mérkőzésén. És ennek az évszázadnak is lesz egy magyar-angolja, Öcsi bá’! Lesz egy nap, 2022. június 14-e, amit a magyar futball történelmébe arany betűkkel vésünk; négyet lőttünk Angliában. És kész!

De szeretem ezt kimondani. Sőt a kedvenc városom Wolverhampton! Birminghamtől egy picit még északnyugatra. Na ott! Pontosan ott! Négyet rúgtunk. Kettőt Sallai, egyet Nagy, meg a végsőt, ami már a K.O. volt, Gazdag! A nyíregyházi Gazdag Dani, aki éppen az USA-ban focizik, és akiért 500 millió forintot kapott a Honvéd!!!

Öcsi bá'! Erre vártunk!!! Erre kérem. Hány évtizede? Hányszor imádkoztunk, kérleltük a Jóistent, hogy az Aranycsapat után, küldjön nekünk néhány aranylábút, akik majd úgy lőnek gólt, ahogy ma a fiúk? Tudjuk, a labdabirtoklást még tanulni kell, nem kell ennyire magunkra húzni az ellenfelet. Na de ezek világsztárok. Ugye Öcsi bá’? Ezeknek ezt a győzelmet ki kellett volna rázni a kisujjukból! De amikor simán lefutjuk Sterlinget? Amikor Kane luftot rúg, amikor Southgate a pálya szélén a száját harapdálja? Tizenkétszer érnek többet mint az egész magyar csapat!

Édes istenem, micsoda este! Nyíregyházán négyszer robbant fel a Kossuth tér, szólt a Ria-Ria-Hungária és azt találgattuk este tizenegykor, a miniszterelnök nem jelenti-e be, holnapra rendkívüli munkaszüneti napot, és ezentúl nem lesz-e június 14-e nemzeti ünnep?

Öcsi bá'! Nem lesz olcsóbb a kenyér reggelre, se a benzin, de még az Euro-árfolyam sem javul majd, de valahogy, mint Sütő Andrásnak, édesanyánk könnyebb álmot ígér nekünk. Labdával, szép piros-fehér-zöld mezben.

Mi meg félálomban az Aranycsapat mellett, szépen felmondjuk a mai magyar, csupaszív válogatott vezetékneveit is.

Az angoloknak meg vigasztalódást kívánunk!

A Brewdog Elvis Juice, meg a Premier League azért még mindig a legjobb a világon…

opera_pillanatfelvetel_2022-06-14_232144_www_eurosport_hu.png

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr2317858293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkamenet 2022.06.15. 10:46:16

Te, ha Öcsi bácsi látta a meccset, akkor az eredményen kivül túl nagy szórakozása nem volt benne. Ők valaha aktiv focival verték az angolokat, ráadásul nem a B-csapatukat. Itt is - de egyébként minden meccsen - Rossi a 40 éves olasz catenacciót játszatja. Védekezz 80 percen át, juss el az ellenfél kapujáig max. 5-ször, aztán hát ha sikerül egynéhányat belőni.

Most 90%-ban sikerült, egy alulsúlyozott tornán egy B-csapattal szemben, egy csoport selejtezöben. Ez önmagában nem egy a történelemben feljegyzendő világszám.

Arra viszont jó, hogy a focibirkája egy napra elfelejtse, hogy 400-as eurón vette a jegyet.

birkamenet 2022.06.15. 11:04:13

Na meg a másik önámitás, az évszázad meccse. Mert egy angol lap ezt irta,hogy felepilázza a hangulatot. Egy barátságos, tét nélkűli meccsre! 1953-ban!!!

Há nem is volt a következő 47 évben ennél bagyobb meg jobb meg még fontosabb meg még évszazadabb meccs! Se 54- ben, se 1986-ban, hogy csak a legeslegeslegnagyobban várt, tétre nenő sikermeccseket emlitsük.

Na de maradjon a népnek a népmese: két évszázad meccse volt és mind a kettőt a magyarok nyerték meg.
Szerintem kiválasztott nép vagyunk.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.15. 15:28:32

@birkamenet: Furcsa, nyomorult ember lehetsz, keserű a saját butaságától. És ha igen, akkor is, mit zavart téged, hogy valaki egy lelkes posztban szétkürtöli az örömét? Mi indított arra, hogy te akkor is belerondíts ebbe? Á, ne válaszolj, valójában senki sem kíváncsi rád.

Igen, akár még lehet ebből a tegnapi meccsből hosszú életű emlék is. Miért ne? Igenis nem szégyen örülni egy kicsi, sőt, annyira nem is kicsi sikernek.

Ekrü 2022.06.15. 17:42:14

@birkamenet:
"Most 90%-ban sikerült, egy alulsúlyozott tornán egy B-csapattal szemben,"- Azért Harry Kane-t, Raheem Sterling-t vagy akár Saka-t B osztályosnak titulálni nagy hozzá nem értésről tesz tanúbizonyságot. Ha valaki ennyire nincs képben akkor inkább hallgasson, úgy nem nézik hülyének.
Amúgy pedig 4:0 ! :))))))))))

birkamenet 2022.06.15. 19:24:23

Magyarország - Belgium 0 : 4

2016.06.26. 21:00

Erre az évszázad meccsére gondoltál te csere csapat tudós?

Nancsibacsi 2022.06.15. 21:19:18

@birkamenet: Ha találkoznánk nem vernélek meg, mert megvert már téged eléggé az Isten. Egy besavanyodott szar ember vagy, aki anyatej helyett vitriolt kapott kiskorában, és azóta se hányja az epét hanem issza. De azzal hogy itt B csapatról írsz, csak deklarálod hogy a savanyúságod mellett még olyan hülye is vagy mint a tök.
10 nap alatt játszott minden csapat 4 meccset - ez nagy tornák esetén is elég húzós tempó, mert ott is a 14 nap alatt 4 meccs a megszokott, és ott is legalább ennyit kell rotálnia minden csapatnak, mint amennyit most rotáltak. Nem véletlenül nem 11 játékossal mennek ki ezekre a tornákra, hanem legalább a duplájával. Ettől függetlenül pl. Harry Kane végig a pályán volt, és ha beleírod a böngészőbe hogy england transfermarkt, akkor láthatod hogy angol nemzetiségű játékosból jelenleg nála értékesebb nincs. A 28 millió eur-os kapus lenne a B csapat játékosa a 20 millió euros helyett? Mert abból is a drágább játszott ellenünk. B csapat játszott? És ahhoz mit szólsz, hogy mi levittük a pályáról Szoboszlait, Sallait, meg Szalai Ádámot - és helyettük NB1 meg hasonló vicc bajnokságban játszókat hoztunk be, ez miért volt? Azért hogy szegény angolok legalább egy szépítőt hadd rúgjanak már, nem? Biztosan. Nem ám arról volt szó, hogy a játékosoknak is kell pihenniük - á, dehogy is...

Szóval nem, ez abszolúte nem B csapat volt - ahogy ezt megírták az angol, német, francia, spanyol szakújságírók is. Az NL abszolúte nem tét nélküli, mert ha a trófeát nem is nézzük, aki kiesik a B ligába ahhoz csak rosszabb csapatok fognak menni a következő évben a nemzeti stadionba. Szerinted az Angolok minek örülnek jobban - ha a Szerbek, vagy ha az Olaszok játszanak "barátságost" a Wembleyben? Megjegyzem a 6:3 tét nélküli volt - az tényleg barátságos meccs volt. Ettől még az évszázad meccse lett belőle. Miért? Mert van olyan helyzet, amikor kikapni ciki. Pl. amikor még nem kapott ki SOHA otthon egy csapat. Ez volt a 6:3. Vagy amikor egy alacsonyabban jegyzett csapat - fifa ranglista 40. hely - 2 héten belül oda-vissza elveri az angol válogatottat. Ez volt most. Nem fogja ezt senki se elfelejteni.

birkamenet 2022.06.15. 22:58:18

@Nancsibacsi:

Hehe te 50 kilós nyugger birka, csak nem disznóhúst kaptál obán gazdádtól, hogy ilyen kocásnak érzed magad?

Ekrü birkatársaddal természetesen a focihoz is pont olyan mélysötétek vagytok, mint hogy az óvodások nemét futószalagon akarják átműteni a tuggyikkik.

Bámulod a képernyőt, oszt még azt se látod, hogy a nagyobbacska országok mind kisérleti csapatokkal játszanak. Olaszország meg Anglia 80%-ban kisérleti állománnyal van ott, Németországnak meg szinte a teljes védelme és középpályás sora kisérleti össtetétel. Anglia annyira kisérleti B csapat, hogy minimum 7-8 játékosa meg se ütötte a válogatott szintet a magyarok ellen.

De sebaj, a következő 70 évre újra megvan a magyarjának az Évszázad meccse, amit háppersze hogy megint a magyarok nyertek meg.
Orbán diktátorod meg a te agymosásodon jót röhögve tovább lopja a milliárdokat tőletek. Csakis erre jell neki a foci, mert tudja, hogy a szellemi fogyatékosok ópiuma.

birkamenet 2022.06.15. 23:02:30

@Nancsibacsi:

A mexicoi Szovjet-Magyar 6:0 volt az évszázad meccse.
Meg Csankbak a kétszer 7-es szopása Jugoszlávua ellen.
Meg a Jönnek a Csehszlovákok volt az Évszázad meccse.

A Real Madrid, Barca, Juve, ManU, Bayern, Milan, Liverpool, Német-holland-olsz stb sose játszottak Évszázad meccsét. Csak a magyarok.
Agymosottak!

birkamenet 2022.06.15. 23:16:09

@Nancsibacsi:

Te vakkutya, egy válogatott csapatban már 30 éve pláne nem az számit, hogy ki a világsztár, mert az egyedül semmit sem ér, hanem hogy a klubjuk játékos állományából és játék stilusából kiragadt játékosok a válogatottban mihez kezdenek egymással.
A kapitt eredménynek meg semmi köze a játékos értékéhez, mert azt nem a válogatott művileg összarakott csapatában nyújtott teljesitménye alapján kapja, hanem amit a klubjában összehoz a jól bejáratott káderrel és játék stilussal.

ez a nevem senki 2022.06.16. 00:51:28

a bír
kának nagy
on rossz most
anság hogy Viktor mind
en hol győz

birkamenet 2022.06.16. 09:36:24

@ez a nevem senki:

Viktátor seggcsimbókja, hol vannak az EU támogatások, nem kapja a putyin bérenc gazdid? Inkább küldi az EU Ukrajnának?
Farhátra még fussa ekkora infláció mellett?

Leylandi 2022.06.16. 10:01:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ritkán értek veled egyet, de hogy ez a "birkamenet" itt epeömlést kapott, és ahogy azt kommentáltad, minden pénzt megér :-) A fosadék kis bértollnok nagyon szar volt mostanában, hát kiadta neki a tartótisztje, hogy produkáljon már valamit, különben még a napi párizsiravalót se kapja meg, hát ennyi tellett tőle. Csak elfelejtette az ostobája, hogy nagy erőlködésnek beszarás a vége :-) Attól, hogy nagyon akar, még nem lesz szemernyivel se okosabb, dehát mivel ostoba, ezt nyilván nem tudhatja.

Randy Marsch 2022.06.16. 13:32:39

@birkamenet: én már felajánlottam neked többször is a live kontaktot, de még válaszolni sem mertél.
süti beállítások módosítása