Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Vereség

2021. június 16. - Cardinalis

opera_pillanatfelvetel_2022-09-26_181949_www_google_com.png

Nettó szar nap. Odamondanál. Odakiáltanál. Szabadság! Szabadság! Ki a világból, szabadok közé válni! Odamondani.

…hogy suhant volna válaszul a bot
de akkor oda a cél a kicsi
rossz szénám hé-te-hé csavarni
lehetett volna az inget a hátamon
mint a szegény bujdosó kossuth lajosén
ott égje el a tűz
vagy ott rothadjon ítéletnapig
s már nem is a lába
a botja hozza
az én hetvenen túli
földig alázott
édesapámat…

 

Doktorország. Vágóország. Kurvaország. Rendőrország. Nemtudunknyerniország. Földighajlunkország. Onnan is felállunkország. Trianonország. Összekacsintunkország. Himnuszténeklünkország. Rokonokország. Benne van a vereség. Benne van a nemzethalál. Benne van a mindigelkúrjuk. Benne van, hogy foscsi, szarcsi vagyunk, protestálunk, nagy széles mellkassal, habzó szájjal. Tudod hol vagyunk mi Jézushoz? Tudod? Sehol! Tudod mikor vagyunk mi keresztények? Semmikor! Aztán valaki léböjtöt tart, 100%-ban gyümölcsből készült pálinkákat rendel és akkor, amikor a gátlások, feszélyek, vastag keretek hullanak le rólunk, mint  a ruha, amikor elolvad a megfelelési kényszer, akkor egyszer csak pőrén, tisztán, bűntől mocskosan ott áll a magyar, hogy „édes Istenem”…

„Ilyen jól sose játszottunk!” Belehaltunk. Hármat kaptunk. Ilyen jól, akkor sem, nagy harcosok vagytok, mint amikor jött a német, jött az orosz! Ti vagytok a legnagyobb hősök!!! Sose volt Ronaldo olyan közel az istenhez, mint ti ott 11-en! Soha! És azért széles a vállunk, mert ránk lehet terhet pakolni, lehet rúgni, ütni verni! Kurva les, kurva élet! Meg egyébként is! Aztán jön a fohász, megbünhödte már e nép… Meg. De még hogy. Van egy ismerősöm, Szlovákiában született. Szlovák állampolgár, de egy mondat nem sok, talán annyit tud szlovákul. Van egy ismerősöm. Székelyudvarhelyen él. Nem tud románul. Van egy ismerősöm, Tiszapéterfalván. Soha annyit meg nem alázták, mint az ukránok, Ungváron! Érted? Értünk?  

Vereség? Három gól. Nekünk meg nulla? Csak az nem érti, aki nem akarja.

SOHA NEM LEHET MINKET MEGVERNI! Soha… Ki lehet kapni, el lehet veszíteni csatát, háborút, függetlenséget, de soha nem lehet megverni minket…

Aztán itthon nézel ki a fejedből. Hogy is van ez. Sehogy. Ha a vágyaim… Ha az álmaim. Mindent is elvesztettem. Mindent is elégettem, mindent is. Csak a hitem, reményem, szeretetem maradt meg. Nem sok. Imádkozz. Értem is, értünk is.

Szeretek. Szeretlek. Örökkön. Örökké.

vilagos_13_8_1849.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr8216594744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása