Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Éljen a haza, de most menjetek haza...

egy tüntike margójára

2021. február 28. - Cardinalis

Nézem Gődényt. Nézem, hogy ő maga sem tud mit kezdeni azzal a néhány száz, ezer(?) fős „tömeggel”, amit ő hívott ki az utcára. Nézem a szerencsétlenkedést a hangosítás nélküli lózungokkal,  stratégia nélküli indulatokkal. A műdoktor nem az utcára, hanem a napsütés és a kora tavasz ellenére is jégre vitte követőit.

Miközben a másik szónok elvész a keresztény dogmatika labirintusában, addig Gődénynek épp egy rendőr igyekszik higgadtan elmagyarázni, miért törvénytelen az, amit tesznek…

Gődény nyugtatja a tömeget, nincs törvényi lehetőség a tüntetésre… Gődény csitít, hogy majd módosítjuk az alkotmányt, beadványt viszünk a „miniszterelnökség hivatalba”. Ezt is elintézi. Mindent is.

A doktor STAR WARS-os pulóverben, frissen festett szakállal igyekszik elhitetni a „drága néppel”, ők lennének az alternatíva, a tikos favoritok, tudnak egy jobb járványkezelést, bíztatnak, hogy nem kell a maszk, nem kell semmi, mert a régi életünkhöz csak annyi kell, hogy sorakozzunk fel a gyógyszerész és "vírusrealista", vagy mi a bűbánat mögé.

Fura, hogy a járvány érthetetlen elhúzódása, a szelíd „lockdown”, a hamis biztonságérzet, a vendéglátósok, vendéglátóhelyek kényszerű vegzálása, na meg a maszkhasználat pedig az ellenállás felé taszítja az embereket. Gődény okos, vagy inkább ravasz; már 2022-re készül, a választásokra, a "'nagyszerű" politikai karrierre. Arra, hogy újra lehet majd közpénzből pártot gründolni, arra, hogy be lehet jutni akár az Országházba is.

Közben újra elszabadulnak a "számok", ismét szigorítani kellene, ismét vakarhatja a kormány az üstökét, mert ha átnéznek a szlovák szomszéd portájára, hát ott bizony épp tarol a kórság…

Fel van adva a lecke. Utálom én is maszkot, mennék már koncertre, színházba, külföldre, mennék kifele a jó levegőre, meg a napra. Már nagyon unom az operatív törzs mézes-mázos tájékoztatóit, unom az untig ismételt imperatívuszt; oltasd magad…

Pedig látom, tudom, olvasom a nyugati példákat, megy a húzd meg, ereszd meg. Ahol nyitnak, rögvest zárnak is. Vigyázó szemem meg Izraelre vetem, hogy a nagy oltakozási program után ők hova, meddig jutottak.

Értem azt is, aki most veszíti el a munkáját, az iszonyú dühös, az most tényleg elhiszi, hogy mindez egy nagy globális színjáték, ördögi terv programozott része, amiben kilóra veszik meg majd a koldusbotra jutott vállalkozásokat, pedig a tiszta ész arra kér, hogy őrizzük meg a józanságunkat.

Még Gődény is ezt mondta az eltorzult arcú tüntetőnek; most eddig mehetünk el. Gyurinak eddig sem kellett volna. Szerintem. Köpött egy kis olajat a tűzre, nehogy szétszéledjen az összeterelt nyáj, de sajnos neki is be kell látnia; éljen a haza, de most menjetek haza, mert különben kurvára tele lesznek a kórházak…   

20210228oltasellenes-tuntetes-a-hosok-terenkoronavirus3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr5716443134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2021.03.02. 05:03:58

Túl türelmes volt a rendőrség.

Buchhalter 2021.03.02. 06:48:57

@DFK: veled túl türelmes az élet!

nemecsekerno_007 2021.03.02. 08:50:07

Semmi gond nincs ezzel. Szólás-, és véleményszabadság van.

kárárámaispj 2021.03.02. 09:22:19

@nemecsekerno_007: Ja. Az van. És tényleg milyen jó, hogy mondjuk egy ilyen brendel féle barom csinálhatja amit csinál.
Ránéztem a facebookra, a hajam égnek állt, hogy micsoda hiperagyak látnak át a legkomolyabb összeesküvéseken, és micsoda kát, hogy ahelyett, hogy ezek vezetnék az országot nyugdíjasok meg múkörmösök.

bóvli ország jobban teljesít 2021.03.02. 09:36:20

@kárárámaispj:

a fidesz.hu lehetett az amit te olvastál a Soros Tervvel, a migráns gyarmatosítással, az EU kalifátussá válásával, a kereszténység kivégeztetésével és hasonló orbán fejéből kipattant összeesküvés elméletekkel. Még jó hogy égnek állt a hajad ettől a tömény elmebajtól.

kárárámaispj 2021.03.02. 09:54:56

@bóvli ország jobban teljesít: Nem, konkrétan Fletó okoskodását olvastam, hogy a patás biztos nem is a kínaival lett beoltva. Meg karigeri okosságát, hogy adják oda nekik a másfél millió vakcinát, aztán majd ők beoltják vele Budapestet.

Fikalnyik Eugén 2021.03.02. 10:43:02

Nehéz úgy szigorításokról beszélni, hogy Orbán a nagy bejelentéses videóján behívja a professzorokat meg egészségügyi vezetőket, majd azzal kezdi, hogy végigtapogatja őket (kényszerbeteg kis fasz).
www.facebook.com/orbanviktor/videos/282655616623367/
Közben kettesével járnak a nyuggerek boltba, a bevásárlóközpontok tömve, pedig elég lenne korlátozni a négyzetméterszám alapján a beengedetteket, és egy háztartásból csak egy embert beengedni.

horrorpornó bábszínház 2021.03.02. 10:58:57

"Vigyázó szemeim meg Izraelre vetem, hogy a nagy oltakozási program után ők hova, meddig jutottak."
Konkrétan oda, hogy a lakosság felének beoltása után most épp emelkedik ott is a fertőzöttek száma.
(Szó sincs arról, hogy oltásellenes lennék, de ezt olvastam, talán az Indexen.)

kárárámaispj 2021.03.02. 11:02:13

@jozsef_10: Azért Brendel szuka fattya, mert még NINCS LEGYÁRTVA.
Nem tűnik fel, hogy a világon sehol nincs elég vakcina, csak a ferdefejű városvezető fejében

kárárámaispj 2021.03.02. 11:05:05

@Fikalnyik Eugén:
"pedig elég lenne korlátozni a négyzetméterszám alapján a beengedetteket, és egy háztartásból csak egy embert beengedni."

Na, hálisten nem a magadfajta idióták hozzák a döntéseket. És mégis hogy képzeled ezt kivitelezni? Áll a tesco bejáratánál a valaki, és egyeztetgeti, hogy ki él egy háztartásban? Vagy két Kovács nem mehet be? Hallod a csengőt, ami akkor szól, ha nem vagy hülye?

horrorpornó bábszínház 2021.03.02. 11:16:18

@MAXVAL birсaman közíró:
@nemecsekerno_007:

Viszont az O1Ggány rendelete értelmében, akinek folyton a seggét nyaljátok, gyülekezési tilalom van.

@kárárámaispj:
Az O1Ggány tutira nem kínaival lett beoltva, hanem Pfizerrel. Ahogy a tolvajbanda többi tagja is. Ebben is a pofátokba fosnak, seggnyalók, ti meg zabáljátok tele pofával.

"Meg karigeri okosságát, hogy adják oda nekik a másfél millió vakcinát, aztán majd ők beoltják vele Budapestet."
És miért is nem adja oda akkor neki az O1Ggány és tolvajbandája? Tessék, itt a lehetőség, égessék be Karácsonyt.

@Fikalnyik Eugén:
Nem tudom, hol láttál te tömött bevásárlóközpontokat, én amelyikben csak voltam, pang az ürességtől, máskor mindenhol tízméteres sorok állnak, most meg max. 2 ember van előttem.
Metro, Tesó, madaras Tesó, bármelyikben. Plázák dettó. Lassan oda jutunk, hogy becsalogatóembereket vesznek fel, mint régen a (nyugat)német (meg pár éve még egyes Váci utcai) bárok.

Ennél már csak a nagykörúti biciklisávok üresebbek, ahol az Oktogonnál ha végignézek rajtuk (most, jó időben), ameddig a szem ellát, percekig sehol egyetlen biciklis sem. DE fenntartanak nekik egy sávot, amit az autók, amelyekből van bőven, nem használhatnak. Karácsony egy fasz. Remélhetőleg utoljára tölt be bármilyen felelősségteljes pozíciót, bár azt sem bánnám, ha még 2024 előtt belebukna és távozna. Pedig rá szavaztam, de már bánom. Tarlóst sem szerettem, de ő legalább nem idióta módjára, fűhöz-fához kapkodva cselekedett, mint ez a faszkalap.

(A kerekescigány-szövetség saját bevallása szerint napi 7400 (HÉTezer-négyszáz) biciklist mértek tavaly az egész fővárosban a legforgalmasabb utakon (2,7 millió fő/366 nap, mert tavaly szökőév volt). 1,7 millióból 7 ezren bicikliznek. Illetve inkább csak a fele, mert aki elment egyik irányba, az valószínűleg utána visszafelé is megy, mert haza akar érni - így napi 3700 kerekes cigány, a lakosság <2,2 ezreléke (nem százaléka, ezreléke) miatt baszogatják a főváros teljes lakosságát.)

horrorpornó bábszínház 2021.03.02. 11:19:32

@jozsef_10:
Mondom: olvastam az Indexen.
Te tudsz olvasni? Direkt a kedvedért kiemeltem a lényeget.

index.hu/kulfold/2021/02/28/izrael-koronavirus-korlatozasok-fertozes-jarvany/
"A tervezettnél lassabban és további korlátozással nyithatják meg a vendéglőket és kávéházakat Izraelben, ha az országban tovább nő a koronavírus-járvány terjedését jelző fertőzési ráta – jelentette a Jediót Ahronót című újság. Az egészségügyi minisztérium számítása szerint az országban száz fertőzött átlagosan 99-nek adja át a koronavírust, ez NÖVEKEDÉST mutat az egy héttel ezelőtti adatokhoz képest."

Tegnapelőtti hír.

bóvli ország jobban teljesít 2021.03.02. 12:27:42

@kárárámaispj:

Te tényleg olyan hülye vagy, hogy beszopod, hogy az ország mindenható egyeduralkodója kivárja hónapokig a sorát, hogy aztán a legnagyobb gagyival oltassa be magát? Te jó ég, ti miért lázadtok állandóan, amikor a fidess híveket az ország legostobább rétegének nyilvánítja ki a VALÓSÁG?

bóvli ország jobban teljesít 2021.03.02. 12:39:24

@kárárámaispj: "És mégis hogy képzeled ezt kivitelezni? Áll a tesco bejáratánál a valaki, és egyeztetgeti, hogy ki él egy háztartásban?"

Annyira se te, se egy family nem lehet annyira hülye vagy elvetemült, hogy ha megtörténik egy nap az Operativ törzs operativ sebességü megvilágosodása és elöírják, hogy "egy vevö egy kosár; plusz egy kosár/10 nm; akkor a family majd 3 részre oszlik és 3 kosarat fog elvenni magának.

Amúgy meg minek kell két embernek menni bevásárolni, amikor úgyis csak egy ember (még egyszer: egy ember!) viszi a kosarat illetve tolja a kocsit. Minek ehhez egy egész család?

konrada 2021.03.02. 14:53:00

@bóvli ország jobban teljesít:
Hát elég életszerű, hogy apuci, meg a gyerek kint áll a bolt előtt sokadmagával, míg anyuci bent válogat a boltban, és közben tologatja a tele kosarat.
(Tudooom, anyucinak vesznek egy banyatankot, aztán irány a BKV, apuci meg marad otthon sörözni.;)

kárárámaispj 2021.03.02. 15:15:53

@horrorpornó bábszínház:
"Az O1Ggány tutira nem kínaival lett beoltva, hanem Pfizerrel."
Erre bármi bizonyítékod van, te elmeroggyant? Ja, semmi, csak te úgy gondolod. Értem. Legalább olyan sötét vagy mint a Fletód

Mondd már el egyébként, hogy tudtommal a Pfizer egy magáncég, pont a profitra hajt, pont ugyanúgy mint a másik 4-5-6 aki vakcinát gyárt. Miért is a pfizer az egyetlen aki egészen biztosan kurvajó vakcinát csinál, és a többi mind szart?

kárárámaispj 2021.03.02. 15:20:34

@bóvli ország jobban teljesít:
Úgy hülyeség ahogy van. Szóval mesélj, mi értelme annak, hogy a boltba ne menjen be együtt két ember, akik egyébként egy kibaszott lakásban laknak?
Egyébként az is teljesen életszerű, hogy a 400 négyzetméterre 40 ember mehet be. Akkor aztán nem lesz kontakt sehol. Hiszen az egyik nyilván a húspultnál lesz, a másik a kenyeresnél, 38 pedig majd vásárol anyacsavart, meg festékkaparót...

Tényleg nem sír fel benned néha az értelem?

kárárámaispj 2021.03.02. 15:23:08

@jozsef_10:
"Orbán nem rendelt meg vakcinákat, amelyeket megrendelhetett volna. Még ha nincsenek is mind legyártva, ugye amit meg se rendelt az Orbánköcsög, azt nem kaphatjuk meg."
Na figyelj matyi, te animálorgia végterméke.
A patás rendelt egymilliót, abból leszállítottak ötvenezret. Mi a kurva anyádért rendeljen még egy milliót, ha még az előzőt sem voltak képesek legyártani? MINEK?
Hogy 2023ra legyen?

horrorpornó bábszínház 2021.03.02. 18:12:08

@kárárámaispj:
Sötét a kurva anyád, mellesleg meg az O1Ggány, akinek folyton a seggében a nyelved, folyamatosan hazudik, miért pont ebben mondana igazat.
Csak azért híreszteli, hogy kínaival oltották, hogy a hozzád hasonló gondolkodásképtelen, agyatlan fidesztroll barmok azt kérjék.

A Pfizer lehet, hogy magáncég, hogy lehet, hogy mégis jóval olcsóbban adja a sokkal hatásosabb vakcinát, mint a kínai állami cég? Nem enged annyit lopni (nem oszt annyit vissza) a gazdádnak, seggnyaló?

Egyébként azt miért nem hangoztatod, hogy a kínai barátaid is csak a felét szállították le az ígért 1 milliónak, meg az orosz haverjaid is csak a hatodát a február végére ígért 600 ezernek?
Kínos lenne az igazság, seggnyaló?

kárárámaispj 2021.03.02. 18:43:25

@horrorpornó bábszínház:
Ha a vírus az agyat támadná neked nem lenne félnivalód.

"A Pfizer lehet, hogy magáncég, hogy lehet, hogy mégis jóval olcsóbban adja a sokkal hatásosabb vakcinát, mint a kínai állami cég? "
DE NEM AD, TE OSTOBA FASZ, NEM ÉRTED? NINCS ELÉG. MA ÉRKEZETT 115EZER. SEHOL SEM VAGYUNK A RENDELT MILLIÓTÓL. ÉRTED?
"Nem enged annyit lopni (nem oszt annyit vissza) a gazdádnak, seggnyaló?"
Természetesen. Hiszen a pfizer nem csak tonnaszámra gyártja a vakcinát, de egy szent is. Nem Izraelnek adtak el először, mert többet ígértek. Ja, a Sinopharm is magáncég, de ez semmit nem változtat a sötétségeden.

"Egyébként azt miért nem hangoztatod, hogy a kínai barátaid is csak a felét szállították le az ígért 1 milliónak, meg az orosz haverjaid is csak a hatodát a február végére ígért 600 ezernek?"
A kínaiak 3 hónap alatt vállaltak egymilliót, ők időben vannak, az oroszoktól meg van 4 nap csúszás.
"Kínos lenne az igazság, seggnyaló?"
Na, és mi az igazság, te balfasz? Hogy meg van rendelve 5 helyről 15 millió vakcina? Hogy még egymillió sem jött be? Vagy most mi a jó kurva anyádért hőbörögsz?
Ha a köcsög fejednek nem kell az orosz meg a kínai vakcina, akkor nem oltatod be magad. Legfeljebb megdöglesz. Senkinek nem fogsz hiányozni. Aztán kivárod, hogy 22 végén megérkezik a neked tetsző vakcina. Hiszen akkora szakember vagy bazmeg, hogy te válogathatsz, és nyilván ismered az összes vakcinát.

nincs1agy 2021.03.02. 21:19:41

@horrorpornó bábszínház: De legalább nem a veszélyeztetett csoportok körében, hisz őket nyilván beoltották.

konrada 2021.03.03. 07:37:08

@kárárámaispj:
Annyira emberbarát, és annyira szereti a zorbánszopókat, hogy nagyon félti őket, ezért inkább magát is beáldozva szeretné megakadályozni, hogy kínai tömeggyilkos vakcinát kapjanak!

...mert egyébként úgy normálisan inkább röhögne azon, hogy amazok öngyilkolják magukat azzal, így neki és szeretteinek* hamarabb jutna a felvilágosult nyugatiakból, és nem kéne arra várnia, hogy Karácsony az első nevének napja körül beolthassa.

*szerettei? Na ez kérdéses, hogy van-e olyan neki ...külön is, mert ő minden embert szeret, de leginkább a fityeszes birkákat, mert őket jobban félti (lásd az őket óvó felvilágosításait), mint azokat, akik a környezetében vannak, ezért azokat inkább hátrább helyezné az oltási időpontban.

horrorpornó bábszínház 2021.03.04. 00:05:10

@kárárámaispj:
"Ha a vírus az agyat támadná neked nem lenne félnivalód."
Ezek szerint te ezért nem kaptad el?

A kínai sem ad, te faszkalap. 1 milliót ígértek, a fele jött meg. + hónap alatt 5 millió ígértek, faszfej. Legalább ne hazudozz.
Az oroszoktól sem 4 nap csúszás van, mert február végére 600 ezernek kellett volna jönni, most március van, és 350 ezer jött meg, te hazudozós Fidesz-seggnyaló faszkalap. Alig több mint a fele.
süti beállítások módosítása