Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Freiheit, avagy mi ellen tüntettek???

2020. november 17. - Cardinalis

Idén augusztus 29-én, Berlinben elszakadt a cérna. Körülbelül negyvenezer ember vonult az utcára, hogy tiltakozzon a járvány miatt meghozott korlátozások ellen. A tüntetők többsége főként a szigorúbb maszkhasználatot kritizálta, de a legtöbbjük úgy vélte, az állítólagos járvány álarca mögött a „hatalom” a demokráciát, a jogállamiságot, a demokratikus értékeket kívánja felszámolni.

A hivatalos beszámolók szerint meglepő volt, hogy milyen zászlók alatt egyesültek a tüntetők. Ha nem is kéz a kézben, de egymás mellett, vagy inkább mögött indultak meg a Reichstag felé a neonácik, a szélsőbalosok, összeesküvés-elméletek hívei, a „szexuálisan” elnyomott kisebbségek szimpatizánsai és mindenféle ember, aki úgy érezte, neki joga van a rendszerszintű elnyomás, a háttérhatalmak ármányai ellen fellépni.

A tiltakozás nem egyedülálló, egyáltalán nem páratlan. Az egész világon végigsöpört. Láttunk hasonlót Spanyolországban, az USA-ban, és ha jól emlékszem még Ausztráliában is. Nálunk a „Normális élethez ragaszkodók” tüntettek és mit ad Isten, ott is összefogtak olyanok, akik a szivárvány minden színét képviselték, például ott volt a mi nyíregyházi bodybuilder-gyógyszerészünk, doktor Gődény is. Megmondóemberként.

A német tüntetés egyik érdekessége, hogy a felvonulás szervezésében aktívan részt vett, a jelenlegi kormányzat legnagyobb ellenzéke, a szélsőségesének tartott AfD is.

A békésnek induló, azonban rövidesen elfajuló tüntetésről már aznap megdöbbentő képek kerültek ki az internetre, az egyre hangosabb és egyre nagyobb számú tömeg hangadói ugyanis azt vetették fel, hogy foglalják el közösen a Reichstag épületét és persze a rendőrség kérése ellenére (juszt sem) sem tartották be a szociális távolságot, nem voltak hajlandók maszkot viselni. A rendőrség ezért úgy döntött, feloszlatja a tüntetést…

Ez olaj volt a tűzre. A tüntetők ugyanis úgy érezték, csorbul a szabad véleménynyilvánításhoz való joguk, korlátozzák őket, el akarják őket hallgattatni és emiatt végképp megerősítve érezték; a hatalom, a Merkelhez "kötődő", "hű" rendőrség (a hatalom durva eszköze) leleplezte magát, nincs járvány, nincs vírus, a cél az emberiség szelektálása, a jogállam megszüntetése, a diktatúra kiépítése…

Az egyre hevesebb tüntetőkkel a rendőrök többször is összecsaptak. A felvételeken látszik, a viszonylag kis számú rendőrség nem is nagyon bír a feldühödött tömeggel és gyakran elfajulnak a dolgok. Lökdösődés, földre teperés, rángatás, paprikaspray bevetése minden előfordult. Az is, hogy az egyébként nyugodt német rendőrök és a „felpaprikázott” tüntetők is elveszítik önuralmukat és akkor kap az is, aki csak számonkér, az is, aki üvölt, meg persze az is, aki egyenruhát visel.

Láttunk ilyet 2006-ban Magyarországon is… Azóta is emelgetjük… Láttuk, hogy a „békés” tüntetők kocsikat gyújtottak fel, majd a hirtelen haragjukban betörték az MTV Szabadság téri épületének ajtaját és kifosztották a folyosón lévő Túró-Rudi automatát. Láttuk, hogy a tüntetések ezzel nem érnek véget. Sejtettük, hogy a háttérben az akkori ellenzék is tüzeli a tüntetőket… És azt is láttuk, hogy az akkori kormányzat nem átall gumilövedéket alkalmazni… Oszt még járvány sem vót…

De vissza Németországba. A tüntetők a mai napig meg vannak győződve, hogy 2020. augusztus 29-én véget ért az 1949. óta működő német jogállam. Háromszáz "rendbontót" ráadásul le is tartóztattak. A többségi társadalom, azok akik kb. 79+ millióan otthon maradtak, ellenben úgy látták, hogy a „bolondok” vonultak az utcára, akiket alig bírt lecsillapítani a rendőrség. A bolondok, akik szerint a háttérhatalom először maszkot rak a szánkra, aztán az 5G segítségével és a kötelező oltásokkal droidokat gyárt belőlünk, majd marionette bábuként játszik velünk.

Feltehetjük a kérdést; a többségnek van igaza, akik betartják a korlátozásokat, akik úgy gondolják ez egy veszélyes vírus, aminek a terjedése pontosan a liberálisabb, az emberi jogokat inkább tiszteletben tartó társadalmakban terjed könnyeden, pont azért, mert itt az emberek nincsenek hozzászokva a korlátozásokhoz és nehezen is viselik őket, vagy azoknak, akik szerint itt egy megtervezett, az egész emberiségre kiterjedő összeesküvés áldozatai vagyunk?

A kérdést mindenkinek magának kell eldöntenie. Magában kell rendbe raknia. Ami biztos, nem szerencsés, ha rendőrök vernek szét egy tüntetést. Nem szerencsés, hogy a rendőri brutalitás képei járják be a világot. Amikor önuralmukat vesztő rendőrök, időseket, fiatal lányokat, gyermeküket a nyakukban tartó apákat lökdösnek, ráncigálnak, mert ezekkel a képekkel vissza lehet élni, ezek a képek az „protestálok” számára bizonyítékként szolgálnak; megérkezett az elnyomás kora, ami ellen tűzzel-vassal fel kell lépni. Tegyük hozzá, hogy ezek a képek megdöbbentették a német társadalmat és arra ösztökélték a politikusokat, hogy adjanak magyarázatot és legyenek szívesek a társadalom mélyén lévő indulatokat megfékezni, kezelni.

(link)

Azok a „barátaim” ellenben, akiknek fogalmuk sincs, mi volt ez a tüntetés, csak a facebookra feltöltött képekkel igazolják a „nagy összeesküvést” ajánlom, hogy tájékozódjanak, olvassanak, sok-sok csatorna segítségével. Fura dolog, hogy egy elképesztőre összevágott, Westernhagen 1989-es, legendás Freiheitját (Szabadság) aláfestő zeneként használó videó milyen más értelmet nyer a szélsőségesek kezében.

"Der Mensch ist leider nicht naiv, der Mensch ist leider primitiv…"  énekli Westernhagen.

Azaz, az ember nem naiv, hanem primitív…  És igaza van, az ember primitív, mert hinni akar. Hinni akar abban, hogy a saját nyomorúságért nem maga felelős, hanem valaki más, például a hatalom… Egy képzeletbeli, láthatatlan hatalom mindig kéznél van… Azért lesz koronavírusos, mert hatalom így akarta. Azért kerül kórházba, mert a hatalom így akarta. Azért szorul majd védőoltásra, mert a hatalom így akarta…

És milyen fura, inkább hiszünk egy láthatatlan hatalomban, mint egy láthatatlan vírusban, ami térdre kényszerítette a világot…

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr816288638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.11.17. 18:38:37

butaság. német viszonylatban az a negyvenezer tüntető semmi. mindenki tudja, hogy törvényt sértettek, ott tüntettek, ahova nem volt engedélyük, nem hordtak maszkot, stb. a CDU támogatottsága a járvány alatt nőtt, az AfD támogatottsága csökkent. a járvány kezelésével a németek elégedettek. Németország jobban is áll, de azért a járvány elég erős ahhoz, hogy indokoltak legyenek az intézkedések. a járvány kezelése nem csak Merkel mevéhez kötődik, hanem például Söder nevéhez, az ő támogatottsága is igen erős lett. Németország egyébként szövetségi állam, az intézkedéseket mindig az államok miniszterelnökei is aláírják, illetve ha az egyik nem, akkor abban az államban nem is érvényes. na most röhejes lenne ennyi állam ennyi miniszterelnökével kapcsolatban diktatúráról beszélni.

2020.11.17. 18:43:06

a felvételen is látható, hogy a baloldal inkább ellentüntetett. ja, és Orbanisztánban kurvára semmiféle büntetés nem engedélyezett, megint röhejes ebből a nézőpontból diktatúráról beszélni. és az is szerepel a filmben, hogy a tüntetők nem tartották be a szabályok, és ők lettek agresszívek.

2020.11.17. 19:09:48

még valamit. Németországban az, hogy a nácik vagy az antifa szétverik egymást, vagy a belvárost, az egy nem normális, de nem is társadalmi sokkot okozó dolog. ehhez képest az, hogy a nácik szétverik a rendőröket, és a rendőrük a nácikat, szintén nem egy was ist das.

kvadrillio 2020.11.17. 20:09:52

EURONEWS...CIKK
A NÉMETEK A KRETÍVITÁS CSÚCSA !  OLCSÓ KORONAVÍRUS ELSZÍVÓ CSŐRENDSZER AZ ISKOLÁKBAN...Covid-19: olcsó szellőzőrendszerrel védik a diákokat Németországban
A koronavírus-járvány terjedése ellen szellőztetéssel lehet eredményesen védekezni a zárt helyeken. A gyakorlatban azonban ez nehezebb, mint ahogy elsőre hangzik, hiszen például egy tanteremben minden ablakot nyitva kéne tartani a hatékony légcseréhez. Ezen változtathat most egy új rendszer.— Itt ülnek a diákok, a belőlük áramló meleg levegő az apró részecskékkel együtt felszáll. Ezt felfogja a gyűjtőernyő, és a ventilátor egy nagy csövön keresztül a szabadba áramoltatja – mondta a rendszer feltalálója, Frank Helleis. A barkácsboltban is megvásárolható eszközökből összeépíthető szellőzőrendszer levegőben szálló vírusok kilencven százalékát elszívja.— Annyira nincs hideg itt a teremben, mert nem kell olyan sok ablakot nyitva tartani. Kellemesebb így – mondta egy tanuló. Az olcsó, mintegy kétszáz euróból megépíthető szellőzőrendszert egy mainz-bretzenheimi középiskolában szerelték fel először. A kezdeti pozitív tapasztalatok után viszont várható, hogy Németország valamennyi iskolájában bevezetik a diákok feje fölött összerakott csőrendszert. Az újításnak a tanárok is örülnek.— Egyre nagyobb a bizonytalanság a német iskolákban. Egyre több a koronavírus-fertőzés, beleértve az iskolákat is. Éppen ezért örülünk annak, hogy hamarosan mindenhol bevezetik ezt a szellőzőrendszert, így nyugodtabban taníthatunk – mondta Roland Wollowski, az egyik mainz-bretzenheimi iskola igazgatója. A műanyagcsövekből, drótból, fóliából és ventilátorból álló rendszer hatékonysága a konyhai szagelszívók működési elvén alapul.

kvadrillio 2020.11.17. 20:25:41

MINDEZEK ALAPJÁN, JÓZAN GONDOLKODÁSA MIATT LEGYEN CSAK KÍNA E FÖLDGOLYÓ VEZETŐ HATALMA ! MERT, MEGÉRDEMLI !!!!!

Az új koronavírus-járvány kapcsán az országok előtt három választási lehetőség áll: vagy megpróbálják nullára szorítani a fertőzések számát, ezzel védve állampolgáraik életét, kerül, amibe kerül (sokba); vagy elengedik a vírust – esetleg a látszat kedvéért minimális óvintézkedéseket bevezetve –, hogy a pusztuljon a férgese alapon mielőbb kialakuljon a nyájimmunitás (svéd modell); vagy pedig szigorú, de nem totális leállást hozó korlátozásokkal igyekeznek ellaposítani a járványgörbét, elkerülendő, hogy zsúfolt kórházi folyosókon haldokló tömegek képeivel legyenek tele a híradók. Mindhárom megoldás mellett és ellen is lehet érveket hozni. A nyugati országok többsége a két utóbbi opció valamelyikét választotta, több esetben olyan ügyesen kombinálva vagy váltogatva azokat, hogy a gazdaság is megfeküdt, a gyengék is meghaltak és a nyájimmunitás se alakult ki.
Tisztelet társasága

A kelet-ázsiai országokban viszont nem Sánta Ferenc Sokan voltunkján szocializálódtak a döntéshozók, ott az általános értékrend szerint a szépkorúak nem a liability, hanem az asset rovatban szerepelnek a családi főkönyvekben, így az első megoldás mellett tették le a jüant, a jent meg a vont, elsősorban a konfuciánus kultúrában nagyon tisztelt időseket védve. Ennek megfelelően az elején máshol is meglévő célt, hogy teljesen megszüntessék a fertőzést, Kínában, Japánban, Dél-Koreában és Tajvanon máig nem engedték el, vagyis nem valamiféle modus vivendi kialakítása a cél a vírussal, hanem a kiirtása. E törekvések viszonylag sikeresek:

az elmúlt 24 órában a 126 milliós lakosságú Japánban 2-en haltak meg, a járvány kitörése óta összesen 1883-an; az 51 milliós Dél-Koreában a tegnapi halottak száma 1, az összesített adat 493; a 23 milliós Tajvanon pedig május óta senki nem vesztette életét a vírus miatt, s addig is csak 7 áldozata volt a járványnak.

Ez különösen figyelemreméltó, mivel e rendkívül sűrűn lakott területek mindenki másnál szorosabb kapcsolatban állnak Kínával, a járvány kiindulópontjával, ugyanakkor elkerülték a drasztikus lezárásokat. Ráadásul demokratikus rendszerűek, tehát azt sem lehet mondani, hogy nem kellett nyűglődniük mindenféle emberi jogokkal és hasonlókkal. De úgy tűnik, a politikai rendszer jellege nem döntő: a nem annyira demokratikus Kína, amelynek egyáltalán nem volt ideje készülni a járványra, megúszta összesen 4748 halottal, s itt sincs áldozata a Covid–19-nek május óta.

kvadrillio 2020.11.17. 21:16:22

MOST EGY PILLANATRA MEGSZAKADT A LELKEM...

SZOMORÚ VILÁG...EZ A JÁRVÁNYVILÁG..., ..DE AZ 1 % MOST IS GAZDAGSZIK...Halálba ugrott egy szombathelyi nő, mert nem akart újra kórházba menni Már korábban is negatív tapasztalatokat szerzett a kórházban, most kiugrott az ötödik emeletről egy idős asszony.
FÉLT, HOGY ELKAPJA A KORONAVÍRUST.....:(

kvadrillio 2020.11.17. 21:20:32

bloggal kapcs-ban,,,,,,az OSZTRÁKOK AZÉRT SZIGORÍTANAK MOST, mert ..DECEMBERBEN VÁRJÁK A SÍELŐKET, NYARALÓKAT...MEGINT...MEGINT...MEGINT......A 3. HALOTTEMELKEDÉSI HULLÁM SIKERÉÉRT !!!

anyáááám......................ez a járványkezelés egy paródia !!!!!

Exploiter 2020.11.17. 21:22:48

Ehhez ideje lesz hozzászokni.
Ahogy megy bele a nép a sötét télbe, úgy fog megőrülni mindenki, bezárva.
Én nem ismerek túl sok embert, aki az lenne, mint tavaly ilyenkor volt.

kvadrillio 2020.11.17. 21:24:45

Tudja ezt az Orbán-kormány is, EZÉRT IS NEM IRTJA A KULLANCSOKAT KB 3 ÉVE.....

Halálos betegséget terjeszt emberre a kullancs a felmelegedés miatt
DSOKI20180417002
Index
2020.11.17. 10:42

Több mint kétszer akkora valószínűséggel csíp meg embert az alapvetően kutyákon táplálkozó, halálos csípésű kullancs, amikor megemelkedik a hőmérséklet – állapították meg kutatók a klímaváltozás kockázatait hangsúlyozva.

Az akár halálhoz is vezető Sziklás-hegységi foltos lázat (RMSF) okozó kullancs 2,5-szer nagyobb valószínűséggel választja a kutya helyett az embert, ha a hőmérséklet 23,3 Celsius-fokról 37,8-re emelkedik – derítette ki a kaliforniai Davis Állatorvosi Egyetem.

A globális vizsgálat eredményei rávilágítanak, hogy a klímaváltozásnak negatív hatásai lesznek az emberi egészségre, ahogyan a hő okozta stressz, a szélsőséges időjárás és a halálos betegségek egyre gyakoribbá válnak – hangsúlyozták a kutatók.

A kutatás biztosan megmutatta, hogy ha forróbb az időjárás, arra számíthatunk, hogy több kullancs csípi meg az embereket, ami egyre nagyobb probléma lesz – mondta a kutatást vezető Laura Backus.
Több mint tízszeres növekedés

Az RMSF-es esetek száma jelentősen megnőtt az elmúlt évtizedekben Észak-Amerikában. Arizona állam és Mexikó északi részének őslakos közösségeiben az elmúlt tíz évben halálos járványok is kitörtek.

Az Egyesült Államokban is megemelkedett a Sziklás-hegységi foltos lázas esetek száma: 2000-ben még kevesebb mint 500 eset fordult elő, 2017-re már 6200-ra nőtt az esetszám az amerikai betegségmegelőzési és -ellenőrzési központ (CDC) adatai szerint.

Az RMSF kezelhető antibiotikumokkal, ha időben észreveszik, de halálos kimenetelű lehet, ha túl későn kezelik.

A kullancsok okozta megbetegedések száma az Egyesült Államokban több mint duplájára, csaknem 48 ezerre emelkedett 2004-ről 2018-ra a CDC szerint.
Kapcsolódó
Lyme-kór ellen védő fehérjét azonosítottak
Lyme-kór ellen védő fehérjét azonosítottak

A kullancs hordozta betegség hazánkban is gyakori.

2020.11.17. 22:01:30

@Exploiter: mondjuk te már tavasszal is őrült voltál. lehet, így születtél.

frikazojd · http://kocs.ma 2020.11.17. 22:13:34

kasztrálni mindet és táborokba velük.

Exploiter 2020.11.17. 22:49:37

@hunyadi_janos_111:

Azt hiszem, te vagy az egyetlen ember aki mindig elolvassa amit írok, a többi csak megy körbe körbe és ismételgeti amit mondtak neki.

Lehetnénk barátok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.18. 06:24:12

Éppen nincs homokmenet, de töntetős kedvük van, így kimennek, Nem kell komolyan venni.

Exploiter 2020.11.18. 06:58:57

@eßemfaßom meg áll:

Ő legalább tényleg őrült, ti meg még mindig úgy tesztek, mintha nem lennétek azok.

2020.11.18. 07:38:27

@Exploiter: mondjuk te már tavasszal is vírustagadó őrült voltál. lehet, így születtél.

2020.11.18. 07:40:18

@Exploiter: mondjuk te már tavasszal is vírustagadó őrült voltál. lehet, így születtél.

2020.11.18. 07:42:24

@Exploiter: mondjuk te már tavasszal is vírustagadó őrült voltál. lehet, így születtél.

2020.11.18. 07:43:59

@Exploiter: mondjuk te már tavasszal is vírustagadó őrült voltál. lehet, így születtél.

2020.11.18. 07:47:09

@Exploiter: mondjuk te már tavasszal is vírustagadó őrült voltál. lehet, így születtél.

2020.11.18. 07:48:43

@Exploiter: mondjuk te már tavasszal is vírustagadó őrült voltál. lehet, így születtél.

2020.11.18. 07:49:15

@Exploiter: mondjuk te már tavasszal is vírustagadó őrült voltál. lehet, így születtél.

2020.11.18. 07:49:47

@Exploiter: mondjuk te már tavasszal is vírustagadó őrült voltál. lehet, így születtél.

ramszeszita 2020.11.18. 07:57:57

@kvadrillio: en egy brit iskolaban dolgozom, es nalunk alapbol be van szerelve a laborokba az elszivo rendszer (kemia, biosz kiserleteknel kotelezo). Oszinte leszek, baromi jol jon most. Es igazabol tenyleg olyan mint egy szagelszivo, a padok folott log, es csorendszeren a liftaknaban fut fel a tetore es ott a kulvilagba. Nyitott ablakokkal 4 fokban ulnenk egesz nap. Igy kb 13, mert a futes, ugyan nem tul hatekonyan, de mukodik. Kicsit hangos, hangosabban kell tartani az orat. Ennyi.

2020.11.18. 08:54:43

@Exploiter: mondjuk te már tavasszal is vírustagadó őrült voltál. lehet, így születtél.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.18. 09:20:48

A vírus egyáltalán nem láthatatlan, van róla sok elektronmikroszkópos felvétel.

"Feltehetjük a kérdést; a többségnek van igaza, akik betartják a korlátozásokat, akik úgy gondolják ez egy veszélyes vírus..."

Attól valami nem lesz igaz, hogy a többség azt állítja. Attól lesz igaz, hogy tudományosan elvégzett kutatások és eredmények igazolják. Szerencse, hogy általában a kettő egybeesik.

@ramszeszita:

A hőcserélőt még nem ismerik a briteknél?

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.18. 11:16:06

"Úgy gondolom, a félelmet túl gyakran használják politikai taktikaként, hogy a tömeget cselekvésre sarkallják..." - írta egy (egyáltalán nem politológusként ismert) brit illető 2007-ben, a 07.07.2007 Live Earth koncert alkalmából.
("I think fear is too often used as a political tactic to inspire the masses to act..." )

Na most, ha ezt az eszközt túl sokszor sütik el, az emberek lehet, előbb utóbb immunisak lesznek, sőt, egyenesen dacosak (nem nálunk, polgárosodottabb "jobb helyeken"), így aztán amikor valóban lenne ok a félelemtől hajtott óvatosságra, mondjuk egy Covid-19 járvány alatt a maszkhasználatra, az emberek egy része hajlamosabb a józan esze ellen cselekedni, és irracionálisan gondolkodni és viselkedni.
Például kimennek tüntetni, és ott semmilyen előírt szabályt be nem tartva jól összefertőzni egymást, a homo sapiens sapiens nagyobb dicsőségére.

"I won’t shoot you down
With my science, and reliance
on everything I thought I knew"
süti beállítások módosítása