Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Hány ember vagy?

2020. február 12. - Cardinalis

Hány ember vagy? Egy, aki beszél, egy, aki hallgat. Egy, aki ferdít. Egy, aki fordít... Aki vezet, akit vezetnek. Aki hazudik, akinek hazudnak. Aki szeret, akit szeretnek? Aki este belepusztul és reggelre feltámad. Aki halni, és rögtön utána élni akar. Egy aki szeretni, és aki gyűlölni. Benned Joker és Batman, a jin és jang, Lucifer és az Úr maga.

Néztél, és sose tudtad megérteni, hogy ki is ez a nárcisztikus szociopata, ez a skizofrén munkalkolista. És ki az, aki legalább három nyelven szeret, aki félt, aki megőrül, aki bolondul, aki rohan, kampányol, mászik lépcsőkön, ül lépcsőkön, vár, simogatja a kocsidat, hóba tapossa, fába vési a neved és úgy alszik el, hogy van az a perc, van az a rím és van az a régimódi történet...

És most egyszerre akarok lenni tenger és part, fa és szél, szerető és halálig féltett vőlegény.

Jaj, de honnan jönnek ezek az elkésett karneválok, ezek a későn érő szavak; jégbor készül...

Jaj, ezek a későn érő szavak; féltem őket.

Egyetlen hideg éjszaka alatt mind, de mind megfagyhatnak…

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr9415471846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása