Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Hát így állunk...

2019. szeptember 12. - Cardinalis

20190829_192720.jpg

Hát így állunk! Pannó, történelmi tabló lesz minden érzésünkből. Festik már, festik már ecsettel, pamaccsal, pemzlivel. Festik a legények, a mesterek és a szépreményű tiszt urak. Hát mámma felveszem a legszebb öltönyöm, mámma felveszem az apámtól kapott drága órát, meg a selyem nyakkendőt és elindulok. Elindulok utolszor gyónni. Nem lesz már több bűnöm. Olyan tiszta leszek mint a svájci hegyek. Olyan tiszta leszek, hogy talán meg is hökkensz, hogy ennek a bolondnak milyen jót tett az idő, meg a távolságod.

Mintha nőtt is volna... -  motyogod magadban és valóban. Nem a cipő teszi, nem is a hosszú éjszaka, hanem a kiegyenesedett gerinc.

Az ember az utolsó gyermeki útján megkönnyebbül. Maga mögött hagyja a ténfergő, tébláboló pulyát, felkap a legszebb paripára és egyszeriben férfi lesz. Te majd odakiáltod, ahogy tetted akkor is;

- Cicc! Kandúrmacska hol a gazdád? – és nagyot kacsintasz…

A díszes oltár előtt várlak. Várom, míg megjössz, várom míg a kísérőd kezed a kezembe nem teszi és akkor az orgonista játszani kezd. Mondom, bolond világ; aranyeső, mulatós a templomban és nevetünk, nevet a Jóisten, meg a pap is. Nevetünk. Odafent az orgonista mulatóst játszik.

Rámás csizmát visel a babám! Rámás csizma hadd szakadjon el, csak a babám sose hagyjon el…!

Te lány, ősz van, eső után annyi, de annyi a bolond gomba… Emlékszel a tengerparti, peckes tyúkokra, meg  a sárgába öltözött krókuszokra?

20180919_123702_hdr.jpg

Emlékszel még a téged ünneplő mosolyomra?      

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr6515066908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása