Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Bilderbergék a kormány ellen???

2011. november 18. - Cardinalis

A cukrozott üdítők mellett a világ egyik legkelendőbb terméke az összeesküvés-elmélet. Hol egyszerűen csak a félelem, máskor meg a bűnbakképzés viszi rá az embereket, hogy időről-időre valami titkos társaságra fogják nyomorúságukat s tehetetlenségüket: képtelenek a világ kerekén fordítani.

A történelem az élet tanítómestere ezerszer be tudja bizonyítani, krízishelyzetekben a többségben lévők mindig keresnek valami esendőbb célcsoportot, hogy bebizonyítsák, sötét ármánykodások, ördögi mesterkedések, háttérben megbújó, arctalan ellendrukkereknek (egy kisebbségnek, egy érdekcsoportnak, egy sátáni körnek) köszönhető, hogy sorra hullanak a tehenek, kiszáradnak a folyók és zuhan a tőzsdeindex. Az ismeretlenség, a furcsa szokások, rítusok vagy éppen valóban vészterhes idők csak fokozták az ellenérzéseket s jöttek korok, amikor az ember úgy elaljasult... De ezzel már tele vannak a történelemkönyvek.

(Ha valaki azt kérdezné  azok után, ami  - Magyarországon is - megtörténhetett, érzek-e felelősséget, érzem-e, hogy szégyellnem kellene magam, hát nagyon kategorikusan el kell utasítanom, 34 évesen nincs bennem semmilyen skrupulus és azt kívánom a  háború után született nemzedékeknek, utasítsák el a megbélyegzést, mint ahogy én is elutasítok minden kételkedést, minden történelemhamisítást, mindazt, ami a bűnösöket tisztára akarja mosni.

De én Radnótival szólok:

Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,

 s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,

 de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,

 és csecsszopók, akikben megnő az értelem,

 világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,

 míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,

 s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

 

Bevallom, éppen ez az öntudat mondatta velem: nem összeesküvés-elméletek, nem összeesküvők irányítják a világot, hanem állandóan változó érdekek, pillanatnyilag érvényes véd és dacszövetségek. Nem hittem el, hogy zsidók, arabok, hinduk vagy éppen han kínaiak genetikai alapú szövetsége jelentene veszélyt az érvényesülésemre, a pici világomra vagy akár a hazámra. Nem hittem, már csak azért sem, mert idealistaként az emberi jóravalóságában hiszek. (Talán hiba, talán ostobaság...))

Szóval hiába olvastam a szabadkőművesekről és egyéb ördöngös titkos társaságokról, hiába hallottam, hogy bizonyos sub rosa működő helyeken bizonyos bankárok, közgazdászok, politikusok, újságírók eldöntik, hogyan is legyen a világban, csak mosolyogtam a bennfentesnek tűnő pletykákon, amelyektől hemzsegnek a kizárólag pénzért íródott könyvek és manapság már az internet is.

Van itt minden az egymásra rakódott tudatrétegekben. Az UFO titkot rejtő Vatikántól, kezdve a Roswelli eseten át a Cion bölcseinek jegyzőkönyvéig. Az emberi hiszékenység egyszerű, mint  a szorzótábla. A könnyű, hangzatos, bulvárkapaszkodók ugyanis nagyban hozzájáruljanak ahhoz, hogy a világ működéséből mit sem értők valamiféle választ kapjanak kérdéseikre. Míg korábban az istenre és az állandóan ólálkodó sátánra lehetett mindent fogni, most ott vannak az etnikai kisebbségek, a sikeres aprónemzetek ott vannak a "gyilkolni való indiánok". Az ember egyszerű lény, hiszékeny, együgyű és sokszor még a szitán sem lát át. Mindez önmagában véve csupán tragikomikus, akkor lesz borzasztó és hihetetlen, amikor a téveszmékből ideológia lesz, amikor zászlót bont a gyűlölet és a gellert kapott harag erőszakba torkollik.

Ugyanakkor  még a legjobban képzett, legokosabb emberben is felmerül a kérdés: tessék mondani valóban minden köröttünk végbemenő változás csupán a véletlen műve lenne? Néha valóban olyan érzése támad az embernek, valakik tudatosan irányítják ezt a világszínpadon játszódó kutyakomédiát. Néha úgy tűnik nem oktalanul történnek a dolgok, hanem valahol titokzatos, szürke arcok előre megírt forgatókönyv szerint dramatizálják tyúkszaros életünk.

Legutóbb azon morfondíroztam, mi történik, ha valóban a Bilderberg csoport ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Bilderberg-csoport ) irányítja a világot? Mert ha igen, akkor akkor előbb- vagy utóbb lesz megállapodás az IMF-fel. Lesz megmentőcsomag és Orbán Viktornak is be kell állni a sorba. Furcsa, hogy a jobboldali, magyar kormány lassan elbukó "szabadságharca" az egyik legjobb bizonyíték arra, hogy nagyobb hatalmak döntenek a sorsunkról, mint ahogy azt mi gondoljuk.

Az elméletem a formális logika szerint halad. Nem tudom elképzelni, hogy a kormány csupán presztízsből, kivagyiságból, kalandorságból döntött úgy, szakít a Valutaalappal és majd csak úgy virtusból, csak úgy kuruckodva a világ szemébe vágja: no mit ezt is meg tudjuk csinálni, nélkületek is.

Kell lenni ettől komolyabb érvnek, kell lenni valami mélyebb összefüggésnek különben nincs értelme az egésznek. Bármennyire gondolják egyesek, hogy a kormány tagjai nem gondolkodnak, hogy nem érdekli őket az ország sorsa én ennek csak az ellenkezőjét hiszem el. Nem hittem Ferenc testvérről sem, hogy bolond lenne, legfeljebb ördögien rafinált s még inkább nem hiszem, hogy Orbán Viktornak elment volna a józan esze, amikor fityiszt mutatott a sötét öltönyös ördög ügyvédeinek.

Mi van ha mégis igaz, titkos klubok tagjai, befolyásos emberek időről- időre összeülnek, hogy tárgyaljanak a világról? Döntenek irányokról, trendekről. Döntenek arról, hogy ki és hogyan kapjanak hatalmat, vagy ha mégis elcsúsznak a banánhéjon, hogyan likvidálják a számukra antipatikus személyiségeket.

Mi van akkor ha a Bilderberg csoportnak van a keze Berlusconi és Papandreu leváltásában és igaz-e hogy  Papademosz és Monti, az új fiúk is a csoport tagjai? Van-e bármi igazság abban, hogy a társaság titkos találkozóin dől el a világ sorsa, vagy ez csupán megmosolyogni való botorság?

Persze ott ahol élek, azon a szinten, ahol én most ezeket a sorokat gépelem, igazából csak annyira számít ez a kérdés, hogy mennyit ér majd holnap a keresetem, mennyit kell adnom egy euróért, ha külföldre kívánok utazni. Mert ha Bilderbergek vagy Orbán Viktor és miniszterei is irányítják is a világot porszem-létem minősége alig változik. De a szívemben, a lelkemben az igazságérzet mégis az igazságért kiált. Tudni szeretném, hová kell állnom. Tudni szeretném, hogy kiért, miért érdemes küzdenem, hol a  helyem, kinek a hadseregébe kell beállnom nemzetőrnek...

Talán az egész gazdasági válság legfontosabb kérdése számomra, persze túl a forintok számlálásán, hogy hol, kinél lakik az igazság???

Most, amikor a kormány éppen Canossát kezd járni, akkor valahogy megszólal bennem a hazafi, hogy valami mégsem tiszta. Valahogy nagyon nem mindegy, milyen újságok, médiumok próbálják Magyarország megtépázott hitelességét teljesen romba dönteni. Nagyon nem mindegy, mi, miért történik. Nagyon nem mindegy kit kell támogatnom, melyik oldalra kell állnom? A saját jól felfogott, vagy éppen a hazám érdekében kell kiállnom?

Mindezeken túl nem is értem, mi ez az ellenünk folytatott látványos boszorkányüldözés? Nem értem, miért kellene minket nevetséges, lúzer színben feltüntetni, miért kell megbélyegezni, szégyenpadra ültetni.

A válasz persze biztosan nagyon egyszerű. Akinek ez érdekében áll. Lassan fantomfotót rajzolhatok a "döntéshozókról". Megnyugtat. A végén még arra is rájövök meglehet csoportos garázdákról van szó. A kisördög csak megkérdezi: van alapja az összeesküvés-elméleteknek???  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr873391249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása