Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Őrizetbe vették a nyíregyházi drogtanya tulajdonosát

2011. november 05. - Cardinalis

Őrizetbe vették annak a drogtanyának a tulajdonosát és még egy nyíregyházi férfit, amely szerda délután égett le a szabolcsi megyeszékhely határában. A rendőrség a helyszínen morfin és kodein tartalmú alapanyagokat talált 14 földbe ásott kólásflakonban. Ezekből heroint lehetett volna előállítani. Az önmagában véve is kábítószernek számító anyagok értékét 100 millió forintra becsülik. A tanyán emellett 50 kilogramm darált mákgubót, 2000 liter nitrohigítót 96 darab gázpalackot is találtak, ami arra utal, hogy nagy mennyiségben kívántak drogot előállítani.

 

Egy két és fél hektáros terülten működött a drogüzem a Nyíregyháza-Császárszálláson található Vadas tanyán. Az üzem helyét jól választották ki, távola a megyeszékhely központjától, félre eső helyen működött, és a körötte lévő gyümölcsfák és a kerítés miatt még a földútról sem lehet látni mi történik a birtokon. Csak akkor derült ki, hogy mi folyik itt, amikor november másodikán szerda délután a közelben élők arról értesítették a tűzoltókat, hogy valami ég a tanyán és hatalmas robbanásokat is lehet ott hallani. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, el kezdték oltania tűzet, de rövidesen értesítették a rendőrséget is, mert a helyszínen talált anyagokból arra következtettek, nem szokványos tűzről van szó. Már az is szokatlan volt számukra, hogy az egyik melléképületben tartályokban 2000 liter nitrohigítót tároltak a tulajdonosok, és az összesen 96 gázpalackot is furcsállták. Ezek egy része robbant fel tűz következtében. A rendőrök mindezek mellett darált növényi anyagokat is találtak, valamint 13 porral oltó készüléket, ami arra utalt, hogy valkik már megpróbálták a tűzet eloltani, csak sikertelenül járták, így valószínűleg sietve elhagyták a helyszínt. Az alapos, két és fél napi tartó helyszíni szemle során a földbe ásva 14 kólásflakon morfin és kodein tartalmú kocsányos anyagot találtak a rendőrök. Ezek az anyagok már önmagukban is kábítószernek minősülnek, de alapanyagul szolgálnak a legveszélyesebb kábítószer a heroin előállításhoz is. A melléképületeben emellett 50 kg már előkészített növényi alapanyagot is megtaláltak, amelyekből szintén arra utal, hogy nagyüzemben folyt a heroin alapanyagául szolgáló kocsonyás massza gyártása. A megtalált kábítószer értéke a fekete piacon elérheti a 100 millió forintot is. A rendőrségi vizsgálat során kiderült a tanyát bérbe adták, azonban a tulajdonost és egy másik nyíregyházi férfit előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség. A drogüzem működtetői után nagy erőkkel folyik a nyomozás.

 

Nyíregyházán ebben az évben ez már a második alkalom, hogy drogüzemre bukkannak a rendőrök. Legutóbb májusban találtak a Vadas tanyaihoz hasonlót. Akkor 200 millió forintra becsülték az ott előállított drog értékét. Akkor gyorsan megtalálták az elkövetőket, egy magyar és két ukrán férfit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr623356134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása