Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Kiszáll belőlem a lélek

2010. szeptember 23. - Cardinalis

Kiszáll és kívülről nézi a porhüvelyt, ahogy magyarázkodik, mosdatja a szerecsent, ahogy remeg és fél a holnaptól. Kívülről nézem ezt az idegent, aki visszakeresi a korábbi cikkeit, hogy az önigazolás rókafészkében megpihenhessen. Persze tudja a pihenés csak tűnő boldogság, mert a vérebek, hajtók serege már az erdőben csörtet. Pedig a jó tanuló felel most, látom kívülről és Karinthy sem gondolná, de a kérdező, a magát tanárnak hazudó Player a buta. Mögötte kannibál tömeg, amely  Hannibál tanár úr bestiális elfogyasztása után, csak böffent egyet és újabb húst követel magának. Minden porcikám tiltakozik, nem leszek tápszer, hiszen annyi érvem van még, csak képes legyek a kellő időben túlkiabálni a tömeget.

Átverés?
Most sem ezzel kellene foglalkozni, hanem azzal a több mint 100 szerencsétlen nyíregyházi BAR listással, akiknek egy "hitelirodát üzemeltető asszonyság" osztrák (merthogy állítólag, az osztrákokat nem érdekli a magyar BAR lista, ilyet még a mennyországban sem hallani!!!) kölcsönt ígért és akik szerdán arra vártak, hogy végre mondjon már nekik valaki, valamit az ügyük állapotjáról. A dolog akkor válik cikornyássá, amikor kiderül, a hitelirodás nőszemély, ilyen- olyan indokkal és címszóval már beszedett a delikvensektől 5-10-15-30 ezer forintokat, amiért cserébe csupán egy nyugtát kaptak a "károsultak". Volt olyan is, aki már február óta vár a hitelére, mindhiába. Mára azt ígérték az ügyfeleknek, hogy az osztrák bank, osztrák szakembere is eljön hozzájuk. Hát nem jött. Miért érzem úgy, hogy nemsokára a rendőrség fogja értesíteni a delikvenseket, a hitelük sorsáról???
Szegreggae?
Kettő; M. Viktória (korábban) beperelte és ország világ előtt megszégyenítette az egyik legjobb nyíregyházi speciális szakiskolát a Göllesz Viktort ( http://www.gollesz.hu/ ). Mondván, ami az intézmény falain belül folyik, az 110%-os diszkrimi és szegreggae... Az iskola tanári kara és vezetése sem megy bátorságért és szakmai önérzetért a szomszédba, így nem volt rest, elsietett a független, magyar bírósághoz és véleményt kért. A bíróság töprengett, mérlegelt, jogot értelmezett és átvilágított. Mit ad isten, a bíróság  úgy látja, M. Viktória és csapatának vádjai nem állják meg a helyüket, így aztán az iskola szeplőtlensége evidens. Na de most ki kárpótolja az iskolát? Ki fog minden médiumhoz bekopogni, hogy kérem szépen annak idején el tetszettek csámcsogni a feljelentésen, most ellenben ugyanolyan méretben, terjedelemben és vehemenciában tessék azt leközölni, hogy a vádak nem állták meg a helyüket!  Ugye jogos a kéremszépenkezitcsókolom?
Pygamlion
Azt írja a Nemzet, hogy Nyíregyházán a helyi médiában szobrászok dolgoznak, akik az elmúlt években a polgármester szobrát készítették. Mosolyogtam. Eszembe jutott Pygmalion bácsi, aki sokáig éldegélt agglegényként, majd egy olyan szobrot faragott magának, amibe beleszeretett. Aphrodité meg volt olyan kegyes, hogy életre keltett a szobrot és így aztán boldogan éltek míg meg nem haltak. Mondom mosolyogtam, mert ez a sztori jutott eszembe, ez a kedves történet, hogy a szobrász saját vágyait testesítette meg a művében. Mert az alkotó már csak ilyen, még a szoborban is magát, a belőle hiányzó részt szeretné megalkotni. A tisztát, a szépet, a szeretni valót...
Másrészt, ha így is lenne, akkor bizony a nyíregyházi napló és tv az ország egyik legjobban működő műhelye (szakembergárdája), amit érdemes megtartani, hiszen a korábbi vezetés csupán attól volt sikeres, mert a tv-újság szimbiózis azzá tette. Ha ez a megállapítás helytálló, akkor továbbmegyek, a nyíregyházi önkormányzati fenntartásban működő médiacsoport a világ egyik legsikeresebb marketing-műhelye...  
    

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr842316831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden név foglalt volt 2010.09.23. 11:37:37

Lázár! Kelj fel és járj! Mondom még egyszer! Ébredj!
Rám köveket dobnak, és csak állok. Rám hegyek omlanak, és csak nyugodt mosollyal lapátolom a homokot. Nem ám két oldalra szét dobálva, hanem türelemmel elhordva, hátha új hegy épül belőle. Nem vagyok semmilyen. Megsemmisültem az elmúlt két-három évben. Tudod, láttad. Még állok. Még mosolygok. Fájnak dolgok, félek dolgoktól. Bizonytalan vagyok. Mindent elvesztettem, amit becsületes ember elveszhet, és hitványnak érezheti magát. Rossz feleség, rossz anya, rossz dolgozó, rossz, rossz, rossz... Minden szerepemben megbuktam. Mindenben.
Hát már csak hitványnak szeretem magam, és nem verem a mellem, hogy egyenes, gerinces ember vagyok. Már csak hitványan mosolygok... De ez is én vagyok. Én így élek túl. Hitványul.

Gyere Zsolt! Ébredj! Éledj! Ha nem tudsz, jó lenni, mert minden összefogott ellened, hát légy az, ami marad, és élvezd, éld meg. Ma nincs más remény. Csak ez.

De ígérem! Minden nap, minden percében újra próbálkozom a becsülettel, és ha egyszer sikerül, újra kezdem. Egyedül.
süti beállítások módosítása