Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Rettegj Szlota Jani, remegj Ficó Robi!

2010. május 19. - Cardinalis

Ha letelik a 24 óra, Slota beül a páncélozott farmotoros Skodájába és megindul Budapest felé? (trotta, NOL)

Szeretném hinni, hogy valóban álmatlan éjszakákat okoz Ficó Robinak az a határon túli magyaroknak szánt kettős állampolgárság, amit a Fidesz már olyan régen hirdet. Szeretném hinni, hogy a címszereplő tót atyafiak, valóban telecsinálják a nadrágúkat és hideg verejték borítja testüket, amint rémálmukból magukhoz térnek. Szeretném hinni, hogy a félelmeik, hogy a remegésük nem a közelegő szlovákiai választásoknak, a hatalomhoz való ragaszkodásnak szólnak.

Ugye nincs magyar kártya? Ugye nem matekozik Robika és nem hiszi, hogy ezzel a pulykakakas felfuvalkodottsággal, sikerül Szlota Jani nacionalistáitól néhány százalékpontot elhalásznia?

  "Ha Fico 24 órán belül visszavonja a nyelvtörvényt, feloszlatja a nyelvrendőrséget,támogatja a magyar felsőoktatást Szlovákiában,nem tiltja a magyar helyiségnév táblákat és nyilvánosan bocsánatot kér Sólyom László kitiltásáért akkor meg lehet hallgatni mi is a baja a kettős állampolgársággal,ami nekik is van?" (macskajaj, NOL)

Popper Péter írja a Krisztus és Barabás című írásában egy két méteres szerzetes önvallomását jegyezte le. Ebben az olvasható, hogy a főhős próbált egy zsúfolt villamosra felkászálódni, de egy másik ember alig akart felengedni és miközben a szerzetes kapaszkodott még gyalázta is. A szentéletű csak hallgatta a gyalázkodót, aki olyannyira felhergelte magát, hogy még egy pofont is lekevert a csuhásnak. Az, ahogy Krisztus tanította, még a másik arcát is odatartotta, hogy tessék magát kiszolgálni. Az agresszív férfi erre egy másik csattanósat is lekevert az addig türelmes szerzetesnek. De ő is csak eddig bírta, elbődült és ezt kiáltotta:

- Eddig a Krisztus! És most jön dr. Szentember Szilárd! - és úgy megverte a gyalázkodót, hogy talán még most is szégyelli...

Azt hiszem, nemzetként sem tarthatjuk kettőnél többször oda az arcunkat, hogy mindenféle senkiházik meggyalázzanak bennünket. Hogy azért ítéljen el bennünket egy szarházai, amiért saját magát megdicséri! Nincs kettős mérce, nincs olyan, hogy a szlováknak lehet kettős állampolgársága, a magyarnak nem. Nem mehet tovább, hogy nekem kínosan kell ügyelnem a tót érzékenységére és a Lőcsei Thurzó ház előtt el kell tűrnöm Stúr szobrát, miközben az én érzékenységemmel, Trianonnal senki sem foglalkozik. Senkit nem hat meg, hogy egy igazságtalan, politikai döntés következtében határon kívül rekedtek a testvéreink? Tényleg semmit nem jelent, hogy a mai Szlovákiában minden 10. állampolgár magyarnak vallja magát???

Mélységesen felháborít és elkeserít a tót Robika és Janika gyermeteg viselkedése. Mélységesen elszomorít, hogy az általam egeik magasztalt Felvidéken ilyen emberek ülnek vezető pozícióban. Megdöbbent, hogy mindez az Európai unióban 2010. májusában történik...

nol.hu/specialis/rss_valogatas/fico_24_orat_adott_budapestnek

www.erdely.ma/autonomia.php

Ha nincs más akkor, Reményik Sándorral üzenem:

  Akarok lenni a halálharang,

Mely temet bár, halló fülekbe cseng

És lázít: visszavenni a mienk!

Akarok lenni a gyújtózsinór,

A kanóc vége, lángralobbant vér,

Mely titkon kúszik tíz – száz évig

Hamuban, éjben.

Míg a keservek lőporához ér.

És akkor…!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr62014390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása