Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Agóra: mi lesz a Nyíregyházi TV-vel?

2010. május 14. - Cardinalis

A polgármester aláírta, irányító hatóságnak elküldte, a 2,4 milliárdos Agóra program szerződését. A projektben szerepel, a Bán Ferenc féle, betonlábon forgó, műhíd, időközben helyi védelmet kapott, (VMK) felújítása és egy új, multifunkciós, szabadidős rendezvénycentrum felépítése a Buszacsa mellett. A pályázat, állítólag páratlan és kihagyhatatlan, mivel az isten tudja, hogy Nyíregyháza még egyszer a III. Köztársaság történetében mikor kap ennyi támogatást, kulturális intézmények felújítására és építésre.

A feltételek is viszonylag szolidak: a projekt befejeztével még legalább 12 évig kell működtetni a "házakat". Részletes üzleti tervet pedig, csupán öt évről kellett készíteni.

A történet eddig szép. Az első bökkenő, hogy 700 (sic!) millió forint önerő szükséges az álomhoz. A második pedig, hogy csak körvonalazva szerepel a város elképzelésiben, hogy mi a Jóisten csudája fog ezekben az épületben történni, 5 és 12 évig. A tervben az vagyon leírva, hogy éves szinten 60 millió forintból lehet a "házakat" üzemeltetni és ezt rentábilisan lehet kigazdálkodni... Mivel még soha nem vezettem sem műv. házat, sem multifunkciós csodát, fogalmam sincs, hogy ez a  kijelentés kellőképpen megalapozott-e, azt sem tudom, hogy ha mindenkivel egyeztettek, akkor a nagykorú művházigazgató B. József miért tőlem kérdezte, hogy mi van egyáltalán a pályázatban.

Egy biztos a TV nincs benne. Talán még helyileg sem. Nincs ráutaló magatartás, ígéret a pályázatban, hogy akár 1 évre is, de itt fog helyet kapni, a megújult, technikailag is kicsinosított városi televízió. Bevallom, tele víziókkal arról álmodtam, hogy ebbe az irdatlan pénzmennyisége sikerül belegyömöszölni néhány stúdiókamera, stúdió-felszerelés vásárlását. De ennek, híre-hamva sincsen a világra szóló projektben. Sőt azt sem tudjuk, hogy a rekonstrukció idején mi lesz a tv-vel? Hová költözik, már ha költözik, és mi lesz vele az átmeneti időszakban.

Amikor ezeket a kérdéseket fogalmaztam, azt mondták nekem, higgyem el, a közbeszerzési eljárás elhúzódása minden aggályomat el fogja oszlatni. Aztán már az újonnan felálló önkormányzattal lehet alkudozni a TV sorsáról.

Ami biztos, ha működtetni szeretnék a műhelyt, akkor fel kell készülni a digitális átállásra és komolyan kellene venni ezt tömegkommunikációs centrumot, amihez a tv mellett, újság és weblap is tartozik.

Szóval, ha engem kérdeznek, én képes vagyok egy gyors költségvetést készíteni, hogy lehet jól, viszonylag rentábilisan működtetni a munkahelyem. De rajtam kívül is van még néhány szakember, aki képes számolni, persze ha egyáltalán számolnak velünk...

Tudom Nyíregyházán és törvényen kívül is van élet... Na de milyen???      

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr342001682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baraonda · baraonda.blog.hu 2010.05.14. 06:26:19

"Bán Ferenc féle, betonlábon forgó, műhíd" Istenem... ez de szép lesz majd... :S :(

lluxembourg 2010.05.14. 23:02:42

Na, és hogy tetszett a Lear?

lluxembourg 2010.05.20. 14:56:06

Ezt itt ugyanaz a Z P ZS írta, aki a Nyh Napló cikket? hmmm
Nem könnyű újságírónak lenni...
süti beállítások módosítása