Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

A sólyom végveszélyben: mehet a levesbe?

2010. április 29. - Cardinalis

Van egy ember, akiért érdemes minden jóérzésű, magyar állampolgárnak felemelni a szavát. Van egy ember, aki példaértékű magatartásával teljesíti a kanti kategorikus imperatívusz összes kritériumát. Van egy ember, akinek sikerült megőrizni tartását, gerincét és hitét a legnehezebb időkben is. Van egy ember, aki művelt, bátor és tisztában van vele, mit lehet és mit szabad. Ismeri a korlátainkat, jogainkat és kötelességeinket.

Van egy ember, akihez nem kellene hozzányúlnia a Fidesznek. Elhibázott dolog lenne. Elhibázott lenne mamelukot, kádert ültetni a helyére. Van egy ember, akit Sólyom Lászlónak hívnak és 15 millió magyar köztársasági elnöke. Érte emelem fel a szavam...

mellékzönge:

A kerecsensólyom Árpád népének kedvelt madara volt. Most a Természetvédelmi Világszövetség Vörös listáján, a végveszélyben lévő madarak közé sorolják. Büszke kerecsensólyomot alig látni már az égbolton, pedig nélküle mi és a világ is kevesebbek lennénk...

Európában, az idei évtől két helyen lehet komodói varánuszokat, valódi sárkányokat megbámulni. A berlini és nyíregyházi zoo-ban. Az impozáns állatokért, két, nem éppen egy súlycsoportban vetélkedő állatkert küzdött: a nyíregyházi és a svéd királyi... A varánuszok, az indonéz kormány engedélyével, végül is Nyíregyházán találtak otthonra...

A legenda úgy szól, Sólyom Lászlónak ezt is sikerült mesébe illő módón elintéznie... A köztársasági elnök, az állatokért folyó küzdelem idején Jakartában járt, ahol nagyon szépen megkérte vendéglátóit, ha nem haragszanak meg, teljesítsék már, a számunkra oly nagy jelentőséggel bíró kérést: ajándékozzanak néhány élő sárkányt a Nyíregyházi Állatparknak. Egy vérbeli, kifinomult Sólyomnak, még a távol keleten sem tudtak nemet mondani... (Mondom jó helyen, jó időben.) Gajdos László, az Állatpark igazgatója meg azóta is dörzsöli a tenyerét, nekem meg magam felé hajlik a kezem.

Vissza a tiszta forráshoz:

Szurkolok a győzteseknek, de egyből ellenzékit kerítenek belőlem, ha azt látom, csupán a könnyebb ellenállás végett, a teljhatalom önkénybe hajló pöffeszkedésével, lemondanak egy olyan Emberről, aki előtt még álmomban is megemelem a kalapom.

Vivát Sólyom! Elnök Úr, Önnel vagyunk!  

http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3lyom_L%C3%A1szl%C3%B3

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr871962838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lluxembourg 2010.04.30. 01:29:40

A legenda úgy szól, Sólyom Lászlónak ezt is sikerült mesébe illő módon elintéznie...
HÍR: az Állatpark új Ócenárium,stb beruházásának ünnepélyes megnyitóján szombaton részt vesz Bajnay Gordon miniszterelnök és mellesleg az indonéz nagykövet is. (no falcon, no comment)

/komódi? sárkány :)/

Minden név foglalt volt 2010.04.30. 09:14:03

én is kedvelem Sólyom Lászlót. Vajon ezekből mennyi az igaz, és vajon, mennyire lehet tiszta az 1940 körül született generáció, ha még sikeres is lett... Ezen sokat szoktam gondolkodni.

szentkoronaradio.com/node/32019

szóval érdekelne a véleményetek, ha mindet végigolvastátok. Vajon csak bulvár? Vagy vajon ha a 1/3-a igaz csak, akkor mi van? Csak kiváncsi vagyok.

Minden név foglalt volt 2010.04.30. 09:16:18

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:tR0QwLN-J4AJ:szentkoronaradio.com/node/33854+S%C3%B3lyom+Be%C3%A1ta&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

ha a lap aljára mentek, akkor az összes fejezetet megtaláljátok. Szóval egyben érdekelne, hogy ez egy tipikus magyar bulvár mocskolódása? Hogy soha, semmi nem szent? Vagy egyszerűen, csak ez a realitás?

Minden név foglalt volt 2010.04.30. 09:21:20

"El sem indult,
mégis kisiklott

NYÍREGYHÁZA. A márciusi
közgyűlésen ugyan minden
frakció támogatta, hogy egy
szakaszon május elsejétől újrainduljon
a Nyírvidéki Kisvasút,
a szerelvényre mégsem
lehet felülni a hétvégén.
A vonatok a vasútállomás és
Sóstógyógyfürdő között közlekedtek
volna, ám az üzemeltetésre
egyedüliként jogosult
MÁV olyan magas árajánlatott
adott, ami miatt szombaton
nem indulhat el a kisvasút.
– Mivel a város és a MÁV
érdeke is a megyezés, ezért
május első hetében újra egyeztetünk
a szolgáltatás mértékéről
és az árakról – tudtuk meg
Zolnay Gábortól, a polgármesteri
hivatal közlekedésmérnökétől.
A megállapodáson túl
az is időt vesz igénybe, míg
az újraengedélyeztetés megtörténik,
így megjósolni sem
lehet, mikor szállíthat először
utasokat a kisvasút."

Kár, jó lett volna.

baraonda · baraonda.blog.hu 2010.04.30. 13:04:25

B.G. adja át? Ezt is? o_O Csak szólnék, hogy amit pár hete átadott a város közepén, annak itt-ott felvált a teteje, jobb lesz vigyázni, hogy minek engedik a közelébe :P És most lehet, hogy rontok a "népszerűségemen", de nekem furcsa, hogy a Ny.háza nem létező turizmusa, az egész Sóstó csak a "varánuszokra" épül... :S

Itt jegyzem meg, hogy elismerem G.L. ötleteit, mert nagyot álmodni, és a gondozatlan bozótosból csodát csinált, ez tény. Hogy a megvalósításhoz mikor honnan van a forrás, nem az én dolgom. ;) Abban, hogy pl. a jegesmedve, a pingvin (és még sokan mások) természetes élőhelye nem a tölgyerdő, azt hiszem mindannyian egyetértünk. :) (nem vagyok állatkert és cirkuszbarát, ettől jobban szeretem az állatokat. :)

Hogy ne csak offoljak: S.L. szerintem is nagy tudású politikus, de hogy nem ő hordja otthon a nadrágot, az nem csak a Heléna által linkelt féligbulváros cikkből, hanem S.L. személyiségéből is sugárzik. Itthon külön iparág épült már az éppen aktuális vezetők családfáinak kutatására, és bizony mindegyik múltjában van sötét folt, egy nem képbeillő rokon stb...
süti beállítások módosítása