Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Szavazz ésszel tavasszal!

2010. április 16. - Cardinalis

 

Nekem nem megy ez a „faszság”. Számomra nem elég egy vállrándítással elintézni, hogy négyévente 5 perc úgyis kevés ahhoz, hogy belássak a politikai színfalak mögé. Csigaház, struccpolitika, amikor az értelmiségi azt mondja, ha ismeret hiányában, nem tud helyes döntést hozni, akkor inkább el sem megy. vagy éppen „szőrős tökkel” bojkottál. A demokrácia persze ezt is elbírja. A szavazócédulák, akár a bárányok hallgatnak, csupán az ábrák beszédesek. De senki ne gondolja, hogy nem érzem át az illúzióvesztést, a kiábrándultságot, a politikusok iránt érzett mélységes, évek alatt kialakított ellenszenvet. Sokan hiszik, hogy ez az egész csupán faszság és a jól ismert ábrával ábrándulnak ki.

Vajon Ők mibe kapaszkodhatnak? Vajon számukra ki sző majd, hihető, elfogadható álmot. Vajon az ő koravén gyermekeiknek ki mond majd lenyűgöző mesét, amiben a csillagszemű szavazta valóban számít, amiben a legkisebb szabólegény átmetszi a hétfejű korrupció összes nyakát.

Április 25-én ismét várnak bennünket a szavazófülkék, a szavazócédulák. Vihetünk faszt magunkkal, vagy adhatunk soha nem látott felhatalmazást a Fidesznek, sőt csupán emberbaráti empátiából állhatunk most már a vesztesek, a szocik mellé is…

Fogalmam sincs melyik a helyes. Fogalmam sincs, mert nincsenek jó válaszok…

De azért ajánlom mindenki figyelmébe Saul D. Alinsky: A Civil szervezkedés ábécéje című munkáját. Elegendő egyszer elolvasni, garantálom, hogy csökkeni fog a pöcörőt rajzolgatók száma…    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr701925299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden név foglalt volt 2010.04.16. 11:36:46

A sorban állókról:

Tegnap éjszaka beszélgettem az egyik csoporttársammal, aki 2 órát állt sorba. Azt mondta, nagyon nyugodtan és intelligensen várakoztak. Neki ez a 2 óra adta vissza a hitét.

És egy egyszerű számítás, miért kellett sorban állni. 13 órán keresztül lehetett szavazni. 13 óra az 13*60 perc, azaz 780 perc. Nagyon gyorsan haladva és nagyon túlbecsülve ha egy ember 1 perc, akkor egy nap 780 ember max. abba sehogyan nem fég bele ezer valahányszáz :)) De örülök, hogy ő ebben a sorbanállásban kapta vissza a hitét. :)))
süti beállítások módosítása