Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

B. Gordon…

2009. április 07. - Cardinalis

Jack Goldmann bróker, fáradtan érkezett meg a Wall Streetre. Ma reggel különösen nagy volt a forgalom New Yorkban. Amikor kilépett a Sullivan street és a Nyugati 3. utca sarkán található apartmanjából, amely csak egy köpésnyire található a mezítlábas Washington Square parktól, még nem is sejtette egy örökkévalóság lesz míg végre lehuppanhat a monitorjai elé. Ezen a reggelen úgy érezte minden összeesküdött ellene. Miközben a fogát mosta, meglazult egy tömés a bal alsó hatosban, a haját sehogy sem sikerült emberi módon bezseléznie, az inge mellrészén pedig észrevett egy jól körülhatárolható szürkés foltot. Amikor kilépett az utcára a fülébe idegszaggatóan beleordított a reggeli csúcsforgalom; eltorzult arccal nézett szembe az ellenfelével, az új munkanappal. Nem csoda, hogy úgy érezte, bármire is szeretne felszállni, annak biztosan az orra előtt fog becsukódni az ajtaja. Jack Goldmann-t pontosan egy éve, tavaly április hatodikán hagyta el a barátnője. Azóta néhány próbálkozáson és félresikerült „on night stand”-en kívül nem sok remény termett számára a párkapcsolatok parlagfüves mezején. A jóképű, sikeres, szépreményű brókert tavaly ilyenkor hagyta el a karcsú, szőkésbarna hajú barátnője, aki a modellszakmában futott be villámgyors karriert. A vidéki lányt, az „elakarokérnivalamitebbenakurvaéletben” felsőbbrendűsége vezérelte. Céltudatos volt, átkozottul trendi, formás lábaival könnyedényen hódította meg a Nagy Alma dekadens kifutóit, ám a tökéletes idomai is eltörpültek a zöld szemei mellett. Ebből a szempárból olyan világmegvetés áradt hogy még a legpökhendibb, a saját neműkhöz vonzódó, divattervezők is meghunyászkodtak előtte. Katie ritkán mosolygott. Ajkairól soha nem hullott hízelgés, gyakran préselte őket össze szigorúan, amitől még vörösebbé és még kívánatosabbá váltak… Jack egy partyn ismerte meg a lányt. Jóllehet több mint 10 év volt köztük, rögtön megtetszettek egymásnak. A kapcsolatuk aztán Jack miatt ment tönkre, aki a nagy szakmai és érzelmi sikerek közepette egyszerűen úgy gondolta, Katie már soha nem fogja elhagyni és ezért beleszaladt néhány hülyeségbe. Csak akkor döbbent rá, mit is jelentett neki a lány, amikor már visszafordíthatatlanná vált a szakítás…

 
Szóval Jack ezen az elátkozott napon, nagyon nehezen látott munkához. Rossz szájízzel végezte el a napi rutinfeladatait, kedvetlenül telefonált az ügyfeleinek, hogy elterelje a gondolatait elmélyült a válságról írott elemzésekbe.
 
Már 11 óra volt, amikor a telefonján egy rövid üzenetet olvasott szolgáltatójától.
 
New prime minister elected (B. Gordon) in Hungary.
 
Jack Goldmann összeráncolta a szemöldökét. Mint a legtöbb amerikainak, fogalma sem volt, hol lehet ez az "éhes" ország, Hungary.
 
Talán valami egykori angol gyarmat - amit abból vezetett le, hogy az angol Gordon Brown itt is sikert aratott. A bróker gyorsan utánanézett az ország fizetőeszközének, majd kiadta a verdiktet;
 
 Buy forints!
 
A válságban lassan elmerülő Magyarországon, sőt az európai piacon sem értette senki, mitől erősödik a trendeknek teljesen ellentmondva a forint. Egy biztos, a rövid szöveges üzenetnek köszönhetően, több mint 10 egységgel kellett kevesebbet adni egy euróért ezen a napon.
 
Bajnai Gordon, Magyarország frissen kisütött miniszterelnöke, elégedetten dőlt hátra karosszékében. Egy hamiskás mosoly futott át gondosan borotvált, méregdrága after shave-től illatos arcán.
 
Mégiscsak jó érzés, ha a világpiacon is bíznak az emberben... 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr331052892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása