Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Kutyakomédia Magyarországon

2009. március 28. - Cardinalis

Csak közhelyek jutnak az eszembe és valami mélyből morajló, kitörni készülő indulat fortyog a lelkemben. Revolúció, forradalom kell! Személyiségek, nagyformátumú alakok, lánglelkű váteszek, ébredjetek! 

Messiás kell, vagy legalább egy őszinte evangélista, örömhírhozó és végül korbácsnyelvű próféta, aki ha kell, erővel kényszeríti ezt a semmirekellő, nyöszörgő, megtépázott antinyájat a jövő karámjába. Szigorú óvó néniért, nyakas, régivágású tanárért imádkozom. Állítsa sarokba a rossz fiúkat…
 
Megidézem Kossuthot, Bibót, Nagy Imrét, de Dózsával és Koppánnyal is szövetséget kötök, ha kell! Talán az első világháború után volt ilyen az ország, talán a második után… Nem túlzok, nem vagyok színpadias. Nem az épületek állnak romban, hanem az emberek; hitetlen, kiábrándult, remény nélküli arcok, lélek nélküli testek.
 
Lehajtott fejű, szédelgő csorda lett a nemzet. A húsdarálóra várunk? A kolbásztöltésre? Arra, hogy a MI sódarunkat aggassák a füstölőbe? Arra várunk, hogy a karvalyok a szerencsétlenségünkből harácsoljanak olyan vagyont, amit el sem képesek költeni???
 
Elég volt! Elég volt! Folyik a vér a Pesti utcán! Akasszuk fel a királyokat! Legyünk szigorúak, hogy majdan újra gyöngédek lehessünk. Békét akarok, készüljetek velem a háborúra…
 
Ui: változás, szent a Te neved…

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr461031508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása