Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Rorschach

2009. március 11. - Cardinalis

Azt hiszem ha lesz gyerekem, hamar kiverem a fejéből azt a gondolatot, hogy szuperhős legyen. Irtó brutális munka, nem kifizetődő és nem is szép szakma… 

A DC Comics legújabb adaptációja úgy vágott fejbe, mint Roschach bácsi bárdja a gyermekgyilkost… Többször sújtott le és szinte érzem, ahogy a kiélezett acél utat vágott magának az eleven szövetek között. Érzem roncsolt és tátongó űrt hagyott maga mögött.
 
A Watchman közben azon merengtem, mi van, ha mégis a paranoiásoknak van igaza és az egész gazdasági válság mögött tervezett program áll? Hogyan értékeljem az ország bukását, ha valami szabadkőműves páholy oktondi tagjai rég eldöntötték, mi legyen az egyre fogyatkozó nyersanyagokkal, (a megmosolyognivaló) fenntartható fejlődéssel, a globalizációval, a túlnépesedéssel, a nyugati társadalom egyre növekvő és nyomasztó ökológiai lábnyomával? Szóval mi van akkor, ha csak egy szám vagyok, egy pusztítható szövethalmaz, értéktelen csillagpor???
 
Mi van, ha létem anélkül merül le, hogy bárkit is meghatna. Ha sem könnyező barátok, ismerősök, de még gyászhuszárok sem állnak majd a sírom és a nemzet sírja mellett.
 
Tudom, megtanultam a leckét az univerzum éppúgy süket a lelket is megmozgatni képes zenénkre, mint a jajkiáltásokra. De az ember, aki ismét farkasbőrbe bújt, képes hagyni, hogy felebarátja mellette pusztuljon el?
 
Ha így van, akkor az én messiásom Rorschach. Egy brutális vérengző arkangyal, aki rendet, békét és kompromisszumok nélküli világot hoz nekünk…
 
Do it! Rorschach! Mach doch!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr88994972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása