Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

A világ állapotáról...

- anyám nehéz álmot ígér...-

2022. július 16. - Cardinalis

opera_pillanatfelvetel_2022-07-16_095555_www_jpost_com.png

Szijjártó Péter a konzervatívoknak szurkol. Mármint a republikánusoknak. Meg a kormány is. Ezt most mosolyogva mondta Amanpournak. Azt hiszem és sokkal megengedőbb vagyok; én magunknak szurkolok. A Leslie Nielsen klón, Joe Bidennek szurkolok, hogy képes legyen azt a kurvameredek lépcsőt megmászni, ami az Air Force One fedélzetére visz. Uncle Joe-nak szurkolok, hogy legalább addig ne felejtse el Mahmoud Abbas nevét, amíg az összes fotós le nem nyomja a fényképezőgépe exponáló gombját. Azért szurkolok, hogy eszébe jusson Betlehembe érkezett és ott, abban a városban 2022 éve született VALAKI, aki a legnagyobb tanítónk lehetne, ha nem érdekek, hanem a szívünk vezérelne bennünket.

Azt kívánom a Biden-adminisztrációnak, hogy jó gyorsan gondolják át a világ jelenlegi állapotát. Hogy a kurvaerős, EURO-nál is jobban teljesítő dollárba bele fog dögleni Európa. Hogy a britek hesszelése után nézzék meg, hogyan teszik tönkre az Óvilágot. Azt, amit pontosan keményen dolgozó amerikai polgárok segítségével építettek újjá ’45 után. Azt, ahonnan a Mayflower elindult. Azt, ami nélkül nincs USA. Emigráns németek, britek, franciák, írek, olaszok, spanyolok, oroszok, lengyelek, magyarok stb. nélkül nincs Egyesült Államok. Ugye tetszik érteni? Kultúra, kereszténység, a "malter" nélkül nincsenek felhőkarcolók, meg V8 benzinfaló motorok, amerikai konyha, gyorséttermek, Holdraszállás, meg Hollywood... Nincs. 

Nem akarok én haragudni a „világ csendőrére”, de amikor éppen a szappanbuborékká válik a „magyar álom”, akkor egy picit nehezebben alszom, hogy ebből a szarságból hogyan mászunk ki. Persze írok én minden cárok cárevicsének is, hogy ezt a Rettegett Iván, meg Nagy Péter gúnyát nyugodtan ledobhatná már és visszakönyöröghetné egy kis békéért cserébe az einstandolt jachtokat, aztán mehetne szabadságra, kék tengerek végtelen végére... Csak először, hívja haza az összes Kalasnyikovval felszerelt Szását, Szergejt, meg az összes Vlagyimirt...   

A szüleimtől kérdezem, hogy volt akkor, az ántivilágban? De azt hiszem, azon kívül, hogy a meghurcolt apai nagyapám, és a rendszerellenes sehol munkát nem kapó nagymamám háztartásában négy szilva is nagy dolognak számított, már ők sem emlékeznek arra pontosan, milyen nehéz lehetett az ötvenes években. Édesanyám azt mondjam nekik mindig kolbászok lógtak a spájzban és csirkét rántottak még a hétköznapokon is. De hát nagyi mesélte, hogy a kőbrutál Rákosi-rendszer közepén nagyapám éjjel hurkot rakott ki és ha mást nem, hát nyulat ettek… Jó is az pörköltnek. 

És most itt ülök a legszebb nyárban, a közepén, telihold éjjel, csodanappal, ha felkel a Nap és közben csalódott vagyok. Iszonyú csalódott. Világban, döntéshozókban, politikusokban. És ráadásul még az eső is nagyon hiányzik. Meg az az illúzió, hogy felfelé megyünk, hogy növekszünk, nem lefelé a töpörödés, a töredezettre húzott, régi nadrágszíj felé...

1999 életem első szavazásán behúztam, hogy irány a NATO, 2004. május elsején Zajácz D. Zolival vezettük az NYTV műsorát, hogy végre bent vagyunk. Az unióban.

Büszke európai polgár is lehetnék, ha nem gázkazánom lenne, ha nem olvadna, értéketelenedne el a megtakarításom, ha nem kellene matekozni, vajon beleférek-e még a rezsicsökkentett világba? Ha nem kerülne az EURO árfolyam miatt egyre távolabb a külföldi nyaralás. Ha egyszer olyan beosztást lehetne csinálni, hogy nyugodtan ki tudjak venni két hét szabit. (Na tessék, még nyafogok is…)

És nézem Joe bácsit, ahogy a százmilliós (dollárban, most éppen 397 Forint a középárfolyam) ígéretek után elhagyja Betlehemet. Botorkál felfelé a Boeingre és közben arra gondolok, hol nem cseréltem még le az izzót LED-re, hogy de kéne egy jó napelem, hogy a társasház szigeteltetését tavaly mi a péniszért nem nyomtam le a 4 tulajdonostárs torkán. 

Vagy miért nem születtem legalább amerikainak. Akkor vénségemre még elnök is lehetnék. Mondjuk Danny Devito klónja... 

S elindulnék nagy szellemként
Rendet rakni a világba'.
Ahol baj van, Robin Hoodként
Lőnék én minden irányba,
Ahol meg jó, ott kiskabát
Lennék egy milliomos fián,
Vagy Télapó, hogyha lehet,
Télapó halott indián...

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr8017884309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szójáték 2022.07.16. 20:36:28

A szabolcsiakra jellemző, hogy szeretik a nagy tv-t.
Nem baj az , de hát azon a nagy tv- n csak az állami média fogható ? :)
Az ódalára kell baszni annak a nagy tv-nek osztán csatornát vált. :)
Talán csak nekem hiányzik a történetből a köpcös.
Az USA elnökét nem nagyon érdekli a Ft. árfolyama. Világhatalom vagyunk, de akkor sem. :) Szívás .
Az Euro mellesleg gyengült, csak hát a Ft. meg zuhant, ezért tűnik drágának az Euro.
A tőzsdén dollárt vesznek, nem Ft- ot.
Tudom, a befektetők is hülyék.
Miért is nem eurót használnak a magyarok ?
Nem tudjuk és a köpcös sem tudja.
Az USA- ba kevés embert kényszerítettek , oda mentek azok a fránya tehetségesek.
És hol volt itt magyar álombuborék ?
Egyszer megbukott a kommunizmus es a magyarok nekifutottak újra.
Poénos.
Hatósági rezsi. :)
Billeg.
A csirkefarhát és az olcsó benzin is billegni fog, mert a korábbi kommunizmusban sem működött.
Újra neki kellene futni ennek !
Ha magasabb bérek lennének, nem fájna annyira, de ahhoz tehetség kellett volna az meg sajna nem volt.
Az EU adott is némi pénzt, de nem sikerült hasznosan elkölteni, Paks 2- vel próbálkoztonk egy orosz mosolyért cserébe, de hát bassza meg, megint két szék között...
Rajtunk már csak kína segíthet. :)
Küldjük oda a köpcöst, hátha...
A multik is kellenének, meg az orosz gáz is. Megoldjuk.
A fájdalom szól belőlem.
Fájdalomban úszó lelkem szennyesét terítem eléd s ezen olcsó teríték szégyene tán cifra tányéroknak és fényes kanalak is várják a méltó, kecses kezet, hogy a rút terítőről felemelkedjenek. :)
A baj az, hogy nem bízol a köpcösben.
Nekem is kellemetlen de ezt jelentenem kell. :)
Ja, és én is küzdök némi nőhiánnyal, de szomszédok torka tabu. :)

Szójáték 2022.07.18. 19:49:31

@Szójáték:

A világ állapota pedig valóban siralmas.
Gyerekek és hát felnőttek is maghalnak egy értelmetlen háborúban.
Emberek menekülnek.
Fájdalmas volt olyan bejegyzést ovasni amiben valaki a megtakarítását és a külföldi nyaralását siratja.
Ilyenné vált az ember ?
A magyarok jelentős részének megtakarítása sincs és különben sem terveztek külföldi nyaralást.
Azok az anyák és gyerekek sem nyaralni jöttek, akik elhagyták a hazájukat.
Én szívesen leszek télen 17 fokban ha így mindenkinek jut majd fűtés .
Biztosan tudok pulcsiban aludni.
A NATO és az EU pedig sokat tesz azért, hogy ezt a háborút,- amennyire lehet -távol tartsák.
A világ nincs rossz állapotban ameddig az emberek többsége ilyen helyzetben vállal némi áldozatot és ha fáj is neki az elmaradt nyaralás, nem égeti ezzel magát.
Az olcsó csirkefarhát a kommunistáktól pedig azért problémás, mert ha kb. 10 ilyen élelmiszer van, / nem tudom mennyi / akkor a kereskedők felemelik másik 20 élelmiszer árát, hogy kompenzálják a kiesést.
Az emberi psziché pedig úgy működik ott ahol megszűnik a piacgazdaság, hogy ha 10 termékkel megtette ezt a kormány, akkor megteheti 30- al is. A kereskedők ettől való félelmükben rögtön 60 termék árát emelik fel.
Nem vagyok közgazdász, de az olcsó csirkefarhát 1 % - ot biztosan tolt az infláción, de inkább többet.
Európainak lenni jó, én nagyon szeretem és büszke is vagyok rá. A világban pedig akad még emberség, csak nem névvel szokás fészen tolni, mert az ciki.
A kommunizmus nem annyira jó, de más országokban is vannak problémák.
Egyelőre még nem a duzzadt fejű putyin járkál itt lóháton, félmeztelenül. :)
Mindegy is.
A magyarok gazdasági nehézségei csak kis részben a háború következményei.
Az állami médiát pedig egy szint fölött nem nézi senki, így nagy kárt sem tud okozni. :)

Fájdalmas volt olyan posztot
süti beállítások módosítása