Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Te köpködted már a Miss Universe Hungary ruháját?

2021. december 16. - Cardinalis

264993883_4755396037837295_5421655386833873779_n.jpg

„Szánalmas.” „Nacionalista.” „Biztosan otthon hagyta a bőröndjét, amiben a ruha volt.”- ezek a legfinomabb, legnőiesebb és legszelídebb kommentek, amivel a Miss Universe Hungary speciális nemzeti outfitjét illették a legnagyobb közösségi oldal látogatói. A 20 éves, felvidéki Jázmin Viktória vörös miniben, kezében címeres zászlóval sétált a színpadon. Fekete magassarkút és fekete harisnyát viselt, és a fénykép tanúsága szerint, fekete hajjal, és valami arisztokratikus fölénnyel nézett a nézőkre.

A végtelenül egyszerű, a "hádábanisjobbattúrok" ruha és a nem túl kreatívan a kezébe adott magyar lobogó, azonban sem a külföldi, sem a magyar kommentelők tetszését nem nyerte el. A magyarok egy része egyből a politikára fogta, hogy annyi mindenre jut pénz az országban, hát miért nem sikerült erre a csóri magyar csajszira egy tisztességes culát ráadni?

Néhány éve még Vajna Tímea toborzott!

A Miss Universe néhány éve azzal került reflektorfénybe, hogy Vajna Tímeához kerültek a hazai verseny rendezési jogai. A Miss Universe Hungary-ról a Wikipédia azonban csak 2016-ig közöl érdemi információkat. Miközben az esemény történetét olvasgattam, kiderült, hogy sokáig a Miss World Hungary verseny második helyezettje kapta a lehetőséget, hogy ezen az "univerzális szépségvetélkedőn” részt vegyen. Csak később formálódott önálló branddé. Ha valaki rákeres, 2015 környékén Sarka Kata és Vajna Tímea egymás ellenében toborzott a Miss World Hungary-ra és a Miss Universe Hungary-ra… Micsoda totális cicaháború lehetett ez akkoriban…

Ám úgy tűnik, a hölgyek megbékéltek, vagy egyszerűen csak feladták a harcot, mert a legfrissebb hírek szerint egy bizonyos (semmisemderülkiróla) Panyik Gábor lett az új jogtulajdonos. A sosem felejtő internet azt írja, hogy a hazai versenyt november elején rendezték meg és a zsűriben olyan ismert személyiségek kaptak helyett a jogtulajdonos mellett, mint Yvonne Dederick, Kárpáti Rebeka, Kocsis Korinna, Curtis, Frohner Ferenc hairstylist és Dr. Kárász Tamás plasztikai sebész. A helyszínt a Gigi's Budapest biztosította, a műsorvezető Harsányi Levente, a sztárfellépő pedig Kökény Attila volt. A hírek aztán arról is szóltak, hogy egy profi modell, a 20 éves, hangsúlyozottan felvidéki, Jázmin Viktória nyerte meg, aki egyébként a munkája miatt Milánóban él…

A fehérorosz dobta le az atomot!

A következő hír pedig már Face-történet. Valami fehérorosz úriember kürtölte világgá, hogy az izraeli Eilatban rendezett „világdöntőn” melyik versenyző, milyen „nemzeti-jellegű” ruhácskában igyekezett meghódítani a zsűri szívét, meg sokpontozó kedvét…

huhh.jpg

Szerintem, itthon a reptéri kutya sem tudta, hogy bizonyos tévécsatornák december elején micsoda szépségvetélkedőt közvetítenek. Ám Evgeny Brestovitski portfóliója gyorsan körbeszaladt a világon és a magyar lány a „csúfság” céltáblája lett, szájára vette a világ, kikezdték, cikizték, megszólták, kapott a pofájára, az egyszerű, semmitmondó ruhájáért, meg a címeres zászlóért… Amikor egy ismerősöm megrökönyödve posztolta a dolgot, azt mertem aláírni, hogy „számít ez”? „Egy szépségvetélkedő?”

A szépségipar haragja

Egy elismert, nyíregyházi divattervező rögtön rám is pirított, hogy már hogy a viharba ne számítana! Ha a foci, meg a sport számít, akkor ez is! És bizony tucatnyi megerősítő lájk bizonyította, beleszaladtam a szépségipar késébe… Házhoz mentem a lópéniszért. Már egyes, széplelkű férfiak is azt írták, inkább erre a lányra költöttünk volna, mint a focistákra és ő szívesebben néz ilyen tematikájú műsort, mint 22 majmot, ahogy a falábukkal a  bőrt rúgják…

Vagyok bajban. Vagyok bajban, mert ugye a kommentekből már korábban kiderült, az istenadta nép szerint, ezt a lányt is állami pénzből kellett volna ruházni, ellátni valami nagyon megtervezett magyaros textilkölteménnyel, hogy lássa mán’ az egész világ nem csak jó nők élnek nálunk, hanem kreatív, elegáns és remek a magyar ízlés, hasít a szépségbiznisz, és tobzódunk a jó nőket "ruházó" tehetségekben.

Végig azon heherésztem, hogy ezentúl Gipsz Jakabné Krakomperger Anomália is tüntethet a Parlament előtt, hogy legyen szíves a tisztelt ház neki ruhát, sminket, frizurát és műkörmöt finanszírozni, mert megérdemli és egyébként is Last Minute-ba utazik, ahol Magyarországot fogja képviselni a pool-bárban. Meg jöhetnek a vidéki férfiak, hogy nekik Swarovski kővel rakott gumicsizma kell, a nőknek meg aranyszállal erősített otthonka!

Sose legyen nagyobb problémánk

Most ülök és mosolygok… Mosolygok, hogy karácsony előtt az lett a problémánk, hogy egy magyar modell, miért egy egyszerű, semmitmondó miniben, lobogóval a kezében ment el egy szépségvetélkedőre… Meg bosszankodom, hogy valóban ez lenne a fontos?

(Közben meg éppen tegnap Nyíregyházán tűz ütött ki egy 11 emeletes toronyházban. Egy 75 éves, idős hölgy konyhájából terjedtek szét a lángok. A tűzoltók órákon át locsolták a lakásokat, amiből legalább 60 embert parancsoltak ki az utcára. Órák teltek el, míg bárki visszamehetett az otthonába. Órák teltek el, míg kiderült, amit a lángok meghagytak, szarnak ázott-e a nagy oltásban? Egy olyan épületben, ahol csak szociális bérlakások vannak... Nem, ez nem számít, csak az, hogy a fehéroroszok, az ukránok „rajtunk” nevetnek-e, meg van-e tisztességes ruhája a szépségünknek?)

Nem számít semmi... Az sem hogy a sporthoz az adottságon túl, legalább teljesítmény kell, még a focistának is. Nem számít semmi, ha hagyjuk hogy az öröknek vélt, de múlandó érték, egy szépségverseny felől közelítsen felénk. Rég bajban vagyunk, ha nem számít már, ki tud több szerelmes verset kívülről, ki olvasott több könyvet csak az, hogy legyen szép ruhánk, szép lányunk, meg mutassuk meg a világnak, mi is tudunk valami echte ungarische (bohóc)jelmezt varrni egy ilyen eseményre… 

naugye.jpg

Szétcsúsztunk gyerekek!

Egyébként meg, miért nem a jogtulajt kérdezzük; what a fuck, homeboy? Tényleg a Zara fizetett a legtöbbet azért, hogy egy 10 ezer forintos, diszkóbasemvennékfelalányok ruhát vetessetek fel a "mi lányunkkal"?

Miért nem a lányt kérdezzük; - Drága Viktória, hát hogy érezted magad ott, a durva nemzeti jelmezek között úgy, mintha az utcáról estél volna be, véletlenül? Mit szóltál ahhoz, hogy ezt kell felvenned, miközben, minden más lány maskarával készül? Vagy ez a "polgárpukkasztás" része? 

Szétcsúsztunk, mert ismét a „nagy magyar kirakatot” rendezzük, miközben itt a karácsony, a szeretet ünnepe, meg az Úr eljövetele… - Te rongyos élet! -  kezdi Honthy Hanna Operettország fővárosában és én vele éneklem; bolondos élet! 

Végszó

Viktória egyébként a legjobb 16 közé került. 80 lányból. A döntő egyik epizódjában mutathatta meg a nemzeti zászlót, meg a minit. A szervezők úgy látszik spóroltak. Rajta. Meg a látványon. Persze a szlovákok sem vitték túlzásba a játékot...

264825885_4755396261170606_3462109390147478658_n.jpg

Viki természetesen látható volt más ruhákban is... De az már senkit sem érdekel. A Face haragos népét biztosan nem... 

viki.jpg

A versenyt - szavad ne feledd -, egy indiai lány nyerte meg. A 21 éves Harnaaz Sandhut legnagyobb produkciója az volt, hogy macskanyávogást utánzott

Sírni pedig csak a győztesnek szabad. Sőt kell is. Kis tapssal megyünk tovább!

gettyimages-1237203874-1024x683.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr5616785816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barbara Luna 2021.12.17. 18:36:00

Jóóójjj! Valakinek (senkinek!) hogy összetőrték a szívecskéjét! :D :D :D

2021.12.17. 18:55:36

én a puniját köpködném :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.17. 21:12:28

Te komolyan veszed ezeket a versenyeket?

Az egyetemi és munkahelyi szépségversenyek az egyetlenek, melyeken valós eredmények születnek. Minden más előre megszervezett marketingesemény. semimilyen valós tartalommal.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.17. 23:25:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

people.com/human-interest/making-history-current-major-pageant-winners-all-black-women/

No comment...

(Egyébként nyugi, a bíróság hamar rá fog jönni, hogy Lajos lovagnak kell lennie az F1 világbajnokának..)

Örömhernyó 2021.12.18. 00:28:02

Ahogy véget ér a felhajtás pár hónap múlva ezek a lányok elérhetőek lesznek seekingarrangement vagy más sugar daddy oldalakon. Vagy kiköltöznek Dubajba "modellkedni", "hostesskedni" vagy "ingatlanügynöknek". Ezek mind a prosti szinonimái arrafelé.
Jó, a győztes vár egy évet ezzel, de a többi hamar pénzre váltja a muffját.

Zed is not dead yet 2021.12.18. 15:34:23

A lányban nem a ruhája nem tetszett, hanem egyébként pont az a "gyíkarc" fazon, akit bottal se... szóval a ruha tök mindegy, talán még pont illett is ehhez a típusú nőhöz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.12.18. 16:48:35

Miért nincsenek ezeknek melleik? Biztos, hogy ezek nők?

Vén motoros 2021.12.18. 17:59:08

Miért rugóztok a csaj ruháján? Nem a ruhával van a baj, hanem azzal, hogy ez a csaj ronda. A tetőtől-a talpáig sehol semmi szép sincs benne, ráadásul girhes. Az általánosban évente volt iskolaorvosi vizsgálat, róla a törzslapjára ezt diktálták volna be: "Alultáplált, alulfejlett".
Újbudán lakom, a Váli úti gimiből kiáramló lányok 50%-as kenterbe veri ezt a csajt.
Amúgy nekem volt egy kolléganőm, azon úgy állt minden ruha, hogy ha egy liszteszsákon vágtak volna 3 lyukat, egyet a fejének, kettőt a karjának, és ráadják, akkor is megkergültek volna érte a férfiak. Nem a ruha teszi a széplányt. (A ruha - ettől függetlenül - szörnyű. De nem ez a fő baj.)
süti beállítások módosítása