Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Halálos lövés: a saját udvarán rogyott össze a férfi...

2020. május 19. - Cardinalis

Döbbenetes vadászbaleset történt pénteken Újfehértón. Egy őzvadászat közben leadott, eltévedt lövés halálra sebzett egy 59 éves férfit. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. (részletek) (részletek) (részletek)

A saját udvarán rogyott össze. Van aki azt mondja, a kocsiból szállt ki... Mások szerint tett-vett a kertben.  Hívják a mentőket. Jönnek. Vizsgálják. Még él. A feleségének azt mondja, a gyomra fáj. A mentősök viszik. Szív? Aorta? Szállítják a kórházba. Sürgősségire. A páciens a kórházban elhunyt. A pletyka azt állítja, a patológiára átszállított holttestet a saját lánya vizsgálja meg. Mert az elhunyt egyik lánya, mit ad Isten, orvos. A doktor lefagy, amikor észreveszi, hogy egy lyuk éktelenkedik az édesapja hátán. Lőtt seb. De hisz eddig erről szó sem volt…

Egy vadásztársaság tagjai új puskát csodáltak. Blaser? Különleges. Szafaripuska? Nagy kaliber. Az internet szerint akár 7-9 milliméteres is lehet az ebbe való lőszer. Elefánthoz, rinocéroszhoz ilyen kell. A németek pontosak. Nem aprózzák el, leírják, leszögezik; egy 8 mm átmérőjű, hét és fél centiméter hosszúságú  lőszer közel 810 méter/szekundum sebességgel távozik a csövéből, és amikor a töltény már 300 métert repült a levegőben még mindig közel 600 méter/szekundum sebességgel száguld. Az ebből kilőtt, eltévedt golyóbis bizonyosan leteríthet egy embert, még egy kilométeres távolságból is. A kérdés, hogyan tévedt el a golyó? Hogyan repülhetett ilyen messzire...

A jelen állás szerint öten is meg csodálták a puskát. A legtöbb magyar vadász egy egész életet is leélhet, hogy ilyen fegyvercsoda kerülne a kezébe. Állítólag vadásztak is. Célra lőttek vele? Őzre? Két töltény legalább is, állítólag célra tartott. A harmadikat azonban már állítólag nem a puska tulajdonosa röppenti ki a csőből. Valaki más húzta meg a ravaszt. Tetszett neki a puska, emelgette, próbálgatta. Hogy direkt lőtt-e vele, vagy csak „véletlenül” sült el, azt majd talán kiderítik.

A vallomások szerint, több mint két kilométerre voltak az elhunyttól. Meglehet. Ám a lőszer a szerencsétlenül járt férfi lapockáján hatolt a testébe és oltotta ki az életét. A "golyó" a gyomrába hatolt.  Ha matekolunk egy picit, akkor azt kell mondanunk, hogy két kilométeres távolság talán túl sok ahhoz, hogy halálos sebet okozzon még ez a nagy kaliberű puska is… Vagy 45 fokos szögben, a levegőbe lőve eljuthatott a "golyó" ilyen messzire? Vagy talán mégsem voltak olyan távol? Elnézték? Tévedtek? Nem, egy szóval sem feltételezhetjük, hogy egy krimi bontakozik itt ki. Szándékosságról szó sincs, de arról lehet szó, hogy talán rosszul emlékeznek, hol dörrent meg a puska.

A történet hátborzongató. Késő este egy ártatlan embert, Újfehértón, a saját udvarán, egy eltévedt golyó halálra sebzi. Így volt neki megírva? Így kellett lennie? Kétlem. 

ui: Az elhunyt katonatisztként szolgált. Egész életében azért küzdött, hogy szigorítsák a fegyverhasználatot Magyarországon. Többek között az eltévedt golyók, a vadászbalesetek miatt...   

opera_pillanatfelvetel_2020-05-19_165410_www_blaser_de.png

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr9415707842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása