Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Vidor Fesztivál: az év legvidámabb hete, majdnem teljesen ingyen!!!

...gyere mán' el Szabolcsba!

2019. augusztus 16. - Cardinalis

Jövő hét pénteken felébred Csipkerózsika álmából Nyíregyháza. Jövő hét péntektől megkezdődik az éves Bacchanália, kezdetét veszi a nyárvégi, sose halunk meg érzés. Ilyenkor Szabolcsország fővárosában az összes csillagot lehozzák az égről, kiállítják őket a Kossuth téri színpadra és a csillogó szemű, édes közönség arra kéri ezeket a különleges látogatókat: játsszanak! Játsszanak a kőszínházban, játsszanak a Rózsakertben és az ország egyik legszebb belvárosában.

Jövő héten ugyanis megkezdődik az év legvidámabb hete, a XVIII. Vidor fesztivál. Ha valaki úgy hallotta ez egy olyan sznob színházi fesztivál, hát téved. A Vidor maga az élet. Összművészeti, összhangulati, összfenomenális!

Kedvcsinálóként szemezgettem a fellépők között.

1. Augusztus 24-én (19:00) a városban jól ismert paszabi cigányok mutatják meg a nyíregyháziaknak, meg az ide érkező vendégeknek, hogyan mulatnak Szabolcsban. Lakatos Pistiék egy ideje fogalommá váltak. Ha úgy írom Parno Graszt koncert lesz, akkor meg Zajtától, Lisszabonig tudják már Európában, hogy mire számíthat az, aki meghallja a muzsikájukat. Vérpezsdítő, fröccsszaporító, pálinkaitató zene ez, amitől még a bénának is ütemre kezd járni a lába…

2. A Halott Pénz nélkül ma már nincs fesztivál Magyarországon. Augusztus 25-én 20:30-tól a  Vidoron is fellépnek. Az a jó ebben, hogy ingyen lehet majd ordítani a slágereiket és közben, akár táncolni rájuk. Így aztán marad pénz megkóstolni a három eredetvédett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pálinkát, az újfehértói fürtös meggyet, a tarpai szilvát, vagy a szabolcsi almát, esetleg a a közeli Tokaj (35km) kincseit kóstolgatni a főtér egyik híres borozójában.

3. Dánielfy Gergő és az utazó formációra a közmédia Dal válogatóján kaptam fel a fejem. Ez a csapat is garantált jókedvet, derűt és nyarat hoz majd Nyíregyházára. Mondanom sem kell, hogy a főtér nagyszínpadán bárki ingyen hallgathatja majd a különleges eklektikus muzsikájukat. Remélem az egyik kedvencem is elhozzák majd, hogy velük együtt énekelhessem. Gergő és csapata augusztus 27-én, 19:00 lépnek fel.    

4. A Bagossy Brothers Company nem mond csütörtököt Nyíregyházán. Augusztus 29-én este fél kilenctől már biztos, hogy ők zenélnek a nagyszínpadon. Ha valaki Spotify rajongó, tudja, hogy az egyik legnagyobb slágerük, minden listán az első tíz között tanyázik. A rádiók szívesen játsszák, a hallgatók meg nagy kedvvel dúdolják. Nyíregyházán, akár ordítani is lehet majd, hogy 

Nézd, ez az érzés más!
Ugye te is akarod?
Ez a rendbontás
Most olyan édes
Hogy egy élet
Kevés lenne rá   

Ennyit a mazsolákról, lesz még itt augusztus 23- és 31-e között Best of Geszti, Magashegyi Underground, Debora Cattaneo, B.I.M., Kelemen Kabátban, Babra, Dalinda, Mystery Gang, La Cumbia Chicarra, The Biebers meg csak a műsorfüzet tudja hány jó nevű banda, csepürágó, színész, fellépő, táncos-komikus jön el, na meg ott van a még a színházi versenyprogram, a fogom a hasa a nevetéstől és egyébként is, egyszer érdemes eljönni Nyíregyházára fura érzés. 

A fesztivál programfüzete itt érhető el!

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr9915011730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása