Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Álomesküvők, álomhelyszínek: a legjobbak Szabolcsban

2019. január 24. - Cardinalis

Magyar Talléros Rendezvénycentrum, Nyírtass

http://www.tallerosrendezvenyhaz.hu

Soha nem felejtem el az első találkozást. A Nyírség észak-keleti határán virágzó akácok, haragoszöld fák és cserjék között autóztam és fordultam be a Talléros kapuján. A Pávakertbe voltam hivatalos, így több száz métert kellett még kocsikáznom a rendezvénycentrumhoz tartozó fiatal akácerdőn és almáskerten keresztül. Aki még nem járt itt a megérkezéskor sóhajt egy nagyot: ez igen. A gondosan telepített cserjék és bokrok között egy sárga vadászház, hófehér, Made in Germany felirattal rendelkező, hűthető, fűthető több száz személy befogadására alkalmas „csodasátor”, magas fényű csempékkel, nagyvonalú helykínálattal, na meg egy romantikus tavacska, mellette terasszal, félelmetes mennyiségű virággal. Még a mosdó is előkelő, azt hiszem a Gucci színvilágát, előkelő fekete, impozáns arany és fehér színekbe öltöztetve.

taller2.jpg

Király(i) helyszín egy esküvőhöz. A Talléros értékét az is fokozza, hogy fantasztikusak a kollégák, a pincérek, szakácsok, séfek, kiváló minőségű az étel és olyan gördülékenyen biztosítják a lakodalomhoz szükséges körítést, hogy az már nyugat-európai színvonalú.

taller88.jpg

A Pávakert ceremóniahelyszíne, a Pagoda is eszméletlen, és ma már az is az esküvők természetes része, hogy elektromos motorcsónakkal, vízen hozza a „tengerészkapitány” igent mondani a menyasszonyt.     

taller5.jpg

A Pávakert a nagyobb 100 fő feletti esküvők álomhelyszíne, míg a kisebb létszámú lagzikhoz a Japán-kertet ajánlják, amely szintén egy igazi csoda. Ez a verzió jobban kíméli a pénztárcát, de nem csökkenti az élményt. Csak ajánlani lehet.

taller9.jpg

A Talléros egyetlen hátránya, hogy csak néhány főnek tudnak szállást biztosítani, a násznépet a lagzi után vagy Kisvárdán, vagy Nyíregyházán kell elszállásolni.   

20180707_172134_hdr.jpg

 

Le TIL (Biri)

http://letilkuria.hu

A Le TIL hamar fogalom lett. Ez a bohém, excentrikus kúria, ez a megdöbbentő, helyenként polgárpukkasztó ízléssel berendezett kastély könnyen lopja be magát az ifjú párok szívébe. A kúria gyöngykavicsán autózva az az érzése az embernek, hogy Franciaországba került és valami hiú és dúsgazdag márki lagzijába hivatalos.

letil3.jpg

Minden alaposan megtervezve, kitalálva, a falakon lógó képektől kezdve a gondosan kiválasztott bútorokig, minden azt üzeni, itt egész este jól fogod érezni magad.

letil4.jpg

Még a toilette is olyan, mintha egy amerikai belső építészeti magazin cikke alapján valósult volna meg. A kert, a terasz, a ceremóniák helyszíne is álomszerű. Tökéletesen feledtetik, hogy a Dél-Nyírség egy 1400 főt számló kis községében (Biri) áll a Le TIL.

letil2.jpg

A kúria nagy erénye a konyhája. Eleinte Nyíregyházáról hozatták a násznép ellátmányát, azonban ez nem bizonyult gazdaságosnak. Ma már saját konyhájuk szolgálja ki a vendégeket és nem is akárhogy. A Le TIL komoly erénye lett, hogy egyszerre tudnak ínycsiklandozó hagyományos menüt, vagy ha szükséges modern, a magyar, vidéki lagzikban még szokatlan ízvilágot varázsolni. Érdemes megjegyezni, hogy az édes ízeket a nyíregyházi Drageé, kézműves cukrászdával együttműködve készítik el. A Le Til erényei közé tartozik, hogy viszonylag sok megfáradt vendégeket képes elszállásolni, persze messze nem annyit, amennyire igazából szükség lehet, így őket Nyíregyházára kell utaztatni.

letil5.jpg

Fenyves Szálloda és Konferencia-központ, Baktalórántháza

http://www.businesshotelfenyves.hu/index.php/hu/

Szabolcsország legszebb erdejének (bakatlórántházi erdő) közepén igazi csodát hozott létre a Krivács család. A teherfuvarozók legendás babgulyásozójából, négy csillagos szállodát és brandet építettek. A Fenyves ma már megkerülhetetlen, ha gasztronómiáról beszélünk, hiszen a tulajdonos, Krivács András, még Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöki tisztségét is betölti.

fenyves1.jpg

Ehhez mérten a konyhájuk forradalmi módon újult meg. Követve az új trendeket igyekeznek bizonyítani, hogy a vidék véletlenül sem jelent provinciálist, ha minőségről, ízekről ételekről van szó.   A szálloda rész is kiváló, ráadásul folyamatosan megújul. Az idei nyárra, ha jól tudom, rá sem lehet majd ismerni, olyan modern és vendégbarát lesz. A „gardenben” gyönyörű medence, filagória található, ami alkalmas szertartások levezetésére is. Az épület „bálterme” pedig jól hűthető, gazdag helykínálatot biztosít a vacsorához és a tánchoz. Nagyon vonzó opció a Fenyvesben, hogy wellness-részlege is a vendégek rendelkezésére áll és a násznép többsége itt tud éjszakázni az önfeledt mulatozás után.


fenyves2.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr4714585874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása