Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Rossz álomból ébredve...

2018. május 09. - Cardinalis

Három hónap után recsegve kezd mosolyogni. Pedig egyetlen poénra sem emlékszik. Hosszú álom volt. Csipás szem. Egy sárkány egyfolytában kiabált vele. Lángot fújt, sakkban tartotta. Majd egy fura májusi délután kábán, kócosan, ólomból öntött végtagokkal ébredt. Pulyaként zokogott, ha egy ilyen letaglózó, csirizes álomból magához tért, most azonban csak néz maga elé és sokatmondóan mosolyog. Ücsörög az álmos napfényben, mint egy boldog öregember. A május tanítja élni. A békáktól mindig irtózott. Most éjjel a nyelvüket tanulja. Kecske, varangy, leveli, egyre megy. Csak tájnyelvi változat. Csókolva mindből erényes királyfi lehet. Amikor gyerek volt a levelibékák még a meggyfára is felkapaszkodtak. Most ő ülne a fehér nyár tetejébe. Mint egy matróz kémlelné a pontot, hol fészekrakó vágyait kibonthatná. A világ szíve a lába alatt dobban. Szélesedik a mosoly, benne egy vásott gyerek dörömböl. Egy gyerek, aki a vizek láttán ismét kapitánynak érzi magát. Álmában királynőknek tiszteleg és fehér egyenruhája makulátlanul feszül büszke mellkasán. Hajóját komoly bálnák és bölcs teknősök kísérik. Csak a fontos kérdések izgatják...

Lehet-e Jónásból tengernagy? Saulból hiteles ember és a tékozló fiúból jó apa?

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr6713901160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baraonda · baraonda.blog.hu 2018.05.09. 11:09:01

"Rablobol lesz a legjobb pandur" - ismeros a mondas? Szoval LEHET! Miert ne lehetne?! Kell hozza akarat, igeny a valtozasra - ez a kulcs.
(hulyen nezne ki a vilag, ha mindenkit egyetlen hibaja alapjan helyeznenk el a rendszerben, es onnan tobbe nem nyilna ajto. A megbocsatas szep-nehez lecke, de jo befektetes...)

adricsek 2018.05.13. 22:09:18

Nem lesz minden békából királyfi, mégha halálra csókolod sem ;)
süti beállítások módosítása