Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Kyrie, avagy mese egy angyalról...

2010. január 06. - Cardinalis

A szertartás közepén érezte először. A bemagolt latin sorok mégis gyorsabbak, erősebbek voltak, mint a lázadás ösztönei. Remegett a hangja, csupán ennyit lehetett észrevenni kívülről. Pedig a hátán nagy cseppekben, lavinaként gurultak a tiltakozás zsoltárai.

 
  • Isten nem a misében lakik! – lázította valami megmagyarázhatatlan érzés, amitől fájni kezdtek az ízületei és egyszerűen ki akart rohanni a templomból.
  • De! Ettől függ minden, a pontosan kivitelezett misétől!
  • Extatikus torlaszok! Fölöslegesek…   
 
A kezében himbálódzó füstölő 12-őt ütött. Földre dobta. Ahogy a csuhát. Nem káromkodott, nem mondott semmit. Öles léptekkel egyszerűen kisétált. Kaján vigyor néhány arcon.
 
  • Megmondtuk - önelégült vicsorgás. Szánalommal csipkézett önteltség.
 
Kint sütött a nap és együttérző szellő fújdogált. Beleborzongott. Sokkal nehezebb lesz, csak ez járt a fejében. Sokkal nehezebb lesz saját misét gyúrni, saját nyelvet alkotni, hogy legalább Ő megértse… De vállalja. Különben túl egyszerű lett volna. Csokonai ugrott elé valahonnan a kavargő mélységből. Ő legalább a legátus pénzét lenyúlta...
 
A fény vakított, a szökőkútban egy formás láb mozgatott egy kísértésre csábító arcot. Nyelt egyet, beletúrt a hajába. A templom ajtaja sötéten, némán bezárult mögötte.
 
Valaki mintha kiabált volna még utána, a formás láb tulajdonosa neki kezdett beszélni. Egyiket sem hallotta, a harangok akkor kezdtek zúgni a felérkezett gondolatoktól…
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr241650574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eyre (törölt) · http://blog.hu/eyre 2010.01.06. 01:03:54

Csodálkozom ,hallgatom a zenét ,elgondolkozom . Jó.
süti beállítások módosítása