Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

(a) Harmóniáról...

2008. szeptember 05. - Cardinalis

Harmónia a görög mitológia halhatatlan istennője, a szépség, vidámság, a művészetek és az eszményi rend védője, az embereket összekötő szeretet és a polgári összefogás patrónusa.

 
Ne gondolja senki, hogy jó érzéssel tölt el a spleen, a melankólia, ez az érzelmi béklyó, amely mint leheletvékony zsinór egy magamfajta buta (szemtelen?) légy lábára kötve nem ereszt. Körbe körbe repülök, amíg a póráz enged, aztán ha szerencsém van egy porcelántányérban gőzölgő, forró húslevesben dobom fel a talpam... Ej, de szép hasonlat.
 
Kínosan béna vagyok, kínosan ironikus, arcoskodó és tehetetlen. Azt veszem észre, hogy tele vagyok indulattal. Nem tudok csöndben, nyugodtan várni és hinni, a sors mely egy kézből osztogat jót is rosszat is, majd kegyes lesz hozzám. Azt veszem észre ideges vagyok, jár a lábam és nem tudok egy helyben megülni. A hibákat számolom, a csorbát veszem észre és minden egész eltörött...
 
Hiába olvasom ezerszer a Példabeszédeket, nincs nyugalom. Éjjel rendszerint rosszat álmodom és levegőt kapkodva ébredek... (még mindig)... nesze neked Vérugató Tündér...
 
Favirág habzik s te letüntél,
világos vért ugat egy tündér.
Csak ez kellett, csak ez hiányzott,
csírázik itt az átok átkot.
Forgok arcomon új pecséttel:
új tehetetlenség dühével.
Nikotin ikrásodik számban,
a csikkek szétmásznak szobámban.
A szesz kék tüzein keresztül
idegeim lármája zendül.
Alkohol nincs ami ledöntsön,
valami szörnyűt tervez az ösztön!
 
 
És mindezek ellenére érzem, hogy bennem van a harmónia, a boldogság, és a kiegyensúlyozottság. Mégis úgy érzem, igenis van bennem hit, kitartás és remény. Van bennem valami, ami már a fordulat hírnöke. Február végi jégtörés. Mert a boldogság egyszerű. Ott van bennünk. Most még csak papolok róla, még csak az illatát érzem (asszem ez képzavar, na jó a parfümjét és akkor már megszemélyesítés), de tudom eljön. Itt lesz velem. Itt ül majd és remélem majd tőle szenvedek. Mert hol lesz akkor már a tavalyi hó, hol lesznek a rossz ízű, magányos órák, a ballépések és a fájdalom. 
 
De azt is hozzáfűzöm, most még parányi a hit és a remény, csak egy pislákoló gyertya a vaksötétben.
 
Mert hiába a költészet, hiába a szép szavak. Az élet nincs tekintettel a megbánásara, a lelkiismeret furdalásra. Amit elcsesztünk, azt sokszor még a legjobb pillanatragasztóval sem lehet megjavítani. A csorbát úgy tűnik nem lehet kiköszörülni.
 
Egyetlen esélyünk van, a szerelem. A szerelem ugyanis sokkal okosabb annál, mint amit mi gondolunk róla. Vak, de ismeri a Brei írást, vak, de minden más érzéke sokkal fejlettebb... Vak, de én vakon is követem... Vak, de remélem (VISSZA)talál hozzám... nah akkor most bemásolom a Képzelt Riport egy részletét... Ugye mindenkinek ismerős?
 
 
Nem akarom látni, mert gyűlölöm látni,
nem akarom látni, mert szenvedek látni,
nem akarom látni, mert fáj, ha látom,
nem akarom látni, és mégis várom.
 
Nem akarom látni, mert gyűlölöm látni,
nem akarom látni, mert reszketek látni,
nem akarom látni, mert fáj, ha látom,
s nem akarom azt, hogy újra fájjon.
 
nem akarom nézni az arcát, ha kérdez,
nem akarom tudni azt, hogy mit érez,
NEM! NEM! NEM!
de igen, szeretem.

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr4649373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Canon 2008.09.05. 10:48:42

Aki egyszer járt már a Vörös Canonba olyan képesség birtokába jut, amit elmondani nem lehet. Lenyűgöző és emberfeletti. Meg kell nézn, érezni kell. Személyesen nem ismerlek, és ha rajtam múlna segítenék, hogy ezt az időszakot kihagyd amiben most vagy,/ de ahoz, hogy boldog legyél át kell élni olyan dolgokat is ami a poklok pokla/ és a végén ami elkövetkezik úgyis, megtaláld a boldogságodat. Nem lesz ilyen intenzív, ennyire marcangoló és fájdalmas, mert a bástya amit építesz még erősebb lesz és nem engedi, hogy kínozd magad. Emlékszel? -egy férfi életében egy vagy két nőt szeret igaz szerelemmel, de azt soha nem felejti. Amit te átélsz ritka adomány/ sok ember éli az életét mint egy zombi " érzések nélkül"telnek az évek, van pénz, van utazás, van kocsi, van minden de a lényeg az hiányzik. Ott állsz egymagad a tömegben egy szigeten egyedül egy érzéssel a szívedben ami lüktet. Néha jobb egy kicsit, néha őrülten fáj, néha erős vagy, néha meg olyan gyenge és elesett. A bástya épül, lehet hogy lassan, de épül. Ha már érős lábakon áll, jön majd egy lány akire azt mondod, ez a lány kell nekem. Újból szerelmes leszel, elveszed feleségül, lesznek gyerekeitek akiket imádni fogsz, és amiben most élsz örök dédelgetett fejezet lesz az életedben. Mosolyogsz majd,mikor eszedbe jut. Nyugodt leszel és erős. De vigyázz arra a szerelmedre akit majd választasz, ne érezze soha hogy a te szívedben lakik valaki más is aki életed végéig elkisér....

Helena 2008.09.05. 16:29:07

"Semmit sem tehetünk.
Egy napon majd
elmúlik a szerelem.
Hívás nélkül jön,
kérés nélkül megy.
Nem tehetünk semmit sem. "

(Jim Morrison )
süti beállítások módosítása