Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Háború!?!

2008. augusztus 23. - Cardinalis
Kitört. Kitört a háború! Benne volt a levegőben. Nyomasztó csönd előzte meg. Vihar előtti. Már a madarak sem énekeltek. Aztán egyszer csak, bombatámadás. Közel csapódott be, az én felségterületemen, de nem okozott sérülést. Nem tántorított el…
 
Eddig ez a blog egy siratófal volt, most átlépte a saját árnyékát. Eddig egy magát sajnáltató férfi bináris, nyilvános naplója volt. Most már sokkal több attól. Sokkal több, mert nemcsak azok szólalhatnak meg rajta, akik a szipogó kisfiút megsajnálják, hanem azok is, akik a sötétből, a semmiből jönnek elő, és egy ellenséges, fröcsögő, eltorzult arcú oldal véleményét tükrözik.
 
Olyanok, akik néhány mondatból, sértettségből, pletykákból fércelnek véleményt. Olyanok, akik nem ismerik a szavak erejét, akiknek fogalmuk sincs, milyen gyönge lábakon áll minden vádjuk.
 
Még azt is írják, ismernek. Hm. Úgy, ahogy azokat az emberek, akikről a kommentekben írnak? Vagy úgy, ahogy magukat, a saját tenyerüket? Ó, hogy szeretitek a sárdobálást, meg a nyilvános megkövezéseket! Élvezettel nyomjátok  a szerencsétlen vergődő fejét a víz alá. Kéjes élvezetet okoz, ha beletörlhetitek a lábatokat? Ettől elégültök ki? Hm? Dominák és dominátorok vagytok latexbe öltöztetett csorba lélekkel?  
 
Dőltömre Tökmag Jankók lesnek:
Úgy szeretnék gyáván kihúnyni
S meg kell maradnom Herkulesnek.
 
Milyen hig fejűek a törpék:
Hagynának egy kicsit magamra,
Krisztusuccse magam megtörnék.
 
De nyelvelnek, zsibongnak: űznek
S neki hajtanak önvesztükre
Mindig új hitnek, dalnak, tűznek.
 
Szeretném már magamat utálni.
De, istenem, ők is utálnak:
Nem szabad, nem lehet megállni.
 
Szeretnék fájdalom-esetten
Bújdosni, szökni, sirni, fájni.
De hogy ez a csürhe nevessen?
 
Szegény, muszáj Herkules állom,
Győzöm a harcot bús haraggal.
S késik az álmom s a halálom.
 
Sok senki, gnóm, nyavalyás, talmi
Jó lesz egy kis hódolás és csönd:
Így nem fogok sohse meghalni!
 
Még magamról sem merem leírni, hogy ismerem a bennem lakó embert. Egyet azonban biztosan tudok; hogy milyen az igazi arcunk az csak krízishelyzetekben derül ki. Vagdalkozni, magas lóról lenézni, győztest játszani, nyeglét, lekezelőt mindenki tud. Ajánlom bátran nézzetek a paraván mögé. Nézzétek meg, hogy a felmagasztalt személyek kik is valójában? És nézzetek egy picit magatokba, valóban ti lennétek az igazság, habfehér bajnokai? Ti soha nem botlottatok? Ha így van akkor is tudnotok kell:
 
Akkor lehet akárki is vitéz,
Ha a hite és már mindene romban.
 
Nekem ez után csak egy mondat marad, a reménység mondata;
Könyörülök azon, a kin könyörülök, és kegyelmezek annak, a kinek kegyelmezek. Annakokáért tehát nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené. (Pál Lev. a Rómabeliekhez 9/15-16) 
Ui: A játékszabályokról; a hozzászólások moderálhatóak (de egyelőre nem teszem), látom az IP címet és az e-mail címet… Hogy is mondta Cromwell; bízz istenben, de tartsd szárazon a puskaport!
 
   

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr61629398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susuka321 2008.08.23. 20:36:55

Aki ilyen kárörvendő és "most-jól-a-fejedhez-vágom" dolgokat ír, magába fordulhatna kicsit. Melyikünk nem követett el még hibát az életben?!?

„Ha nem is tehetek a múltért, a jövőt még talán alakíthatom!”
Szerintem ezért van ez a blog...

Örülni kell és örülni lehet annak is, hogy most tanultál a saját hibádból.

Nehogy feladd a gyógyulásod ezen útját, mert nemcsak Magadnak okozol vele örömöt. Jó olvasni, eddig csak azt tudtam, hogy ki vagy, mostmár kezdelek megismerni...

Hidd el, vannak olyanok, akiket érdekel az életed, és bár nem én sem szerepelek már az ismerőseid között, de azon a bizonyos oldalon találtam rá a blogodra.

Helena 2008.08.23. 21:45:07

...ó jaj... Ó jaj...

Ne háborúzz! Ne fogadd a fegyvert. Ne engedd, hogy kihozzanak a sodrodból. Figyelem és fegyelem.
Lehet, hogy igazuk van, fogalmam sincs. Lehet te voltál a világ leghitványabb fickója... De én emlékszem egy rövid beszélgetésünkre. (mi mindig röviden beszélgetünk. Félszavakból is értem amit mondasz.) Abban a rövid beszélgetésben, míg ettük a sült húst, kb 3 mondatban meggyóntál minden bűnödet. Én meg ha jól emlékszem, két harapás között fel is oldoztalak. Tudod miért? Mert múlt időben beszéltél arról a "hitvány" alakról.
Változni akarsz. Helyes. Tedd. Persze a múltad sokáig fog üldözni. De ez azzal jár, hogy megbánthattál másokat. Arcul ütnek? Hát, ne üss vissza. Csukd be a szemed, és számolj el 10-ig. Majd lépj tovább. Változást akarsz? Zárd le a múltadnak azt a részét, amiben rossz voltál. Zárd ki azokat, akik emlékeztetni akarnak rá. Ne küzdj velük, mert az az ő igazságuk. Lehet nagyon is igazuk van, de te már nem akarsz az az ember lenni. Lépj! Emeld fel a fejed büszkén, és mondd: Hitvány voltam? Nem akarok az lenni többet. Megfizettem az árát. Kell még fizetnem? Mérlegelj. Ne védekezz. Ne erről szóljon ez a blog. A változásodról szóljon. Bizonyíts nekik, hogy tudod, ha rosszul tettél dolgokat, de már nem akarsz rosszul tenni semmit. Fogadd a pofont, de ne botolj meg miattuk. Vidd tovább a vállalt keresztet. Így leszel jobbá. Az ő sérelmeik, az ő igazuk. Joguk van hozzá. De te most akarsz megváltozni, ne a múlt hibáiban dagonyázz. Lépj! Emeld a lábad és lépj! Változz! Ne halld meg a goromba szavakat, vagy halld, de ne kiálts vissza. Ne vedd fel a feléd dobott kesztyűt.
Sajnos, ha a magunk mögött akarjuk hagyni a multat, akkor magunk mögött kell hagyni sok embert is. Ez fájdalmas...

Ne engedd, hogy ez a blog lesüllyedjen egy szinvonaltalan, csúnya veszekedésre. Ez legyen a keresztutad. Vidd. Ne haragudj azokra, akik útközben utánad kiálltják a múltadat. Majd elfelejtik, ha látják, valóban változni akarsz.
Csak okosan! Türelmesen. Figyelem, fegyelem.

Zsu 2008.08.24. 20:56:38

A kis ember fenyegetőzik...
Én minden tettemért vállalom a felelősséget!
És az sem titok,hogy ki vagyok!
Egy kérdésem lenne vagyis kijelentésem,az igazság néha fáj!
Azért minden jót!

Ui:Helena... Tiszta lelked van! Őrizd meg ezt kérlek!

Canon 2008.08.25. 14:27:03

Van a realista ember aki azt mondja.- jaj elhagytak a francba keresek valaki mást. Aztán van az idealista ember aki azt mondja.- segítség elhagytak vissssszaszerzem mindenáron! Aztán van az Univerzumista ember aki azt mondja a sors keze lesújtott a sors a baj a sors a baj. Aztán meg Magyarországon egy férfire 7 db nő jut. Gondolj bele akkor mi a baj? A fehér orosz és cseh nők mellette a magyar lányok a legszebbek a világon. Nem csak 22 évesen szépek, hanem 30-40 évesen is, nem úgy mint pl a görög, olasz, stb, stb. nők akik 35 évesen már férfiak, nagy popo, szakáll, háj, zsír, ragya, szőr,......a magyar lányok kedvesek főznek is ha kell, nézz körül nincs senki aki megfelel? Milyért csak K. kell? most amíg szerelmes vagy de szerencsére a szerelem sem tart örökké, mert Ámor nyíla mindenkit eltalál. Az arc a baj az arc a baj ahogy megénekelte Belga ( ezért imádom) Ha visszakapnád K.t minden olyan lenne mint régen? azért kell mert nemet mond? mi az hogy valaki nemet mond!!!!!
süti beállítások módosítása