Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Kusza ösvények

2009. október 05. - Cardinalis

 Vannak ösvények, amelyeken minden követ ismerek, minden virágot, fát, bokrot, a zöld függöny mögött lakó állatok pedig az én véreim. Vannak ösvények, amelyek mindig visszavárnak, mindegy, hogy éppen a magánnyal sétálok kéz a kézben, vagy éppen egy angyal szegődik átmenetileg mellém. Ebben az életben úgy tűnik, az ösvények keskenyek, egy emberesek. Egyetlen megoldás adódik, ha egy párocska mégis szeretné abszolválni a jövőbe vezető csapást; szoroson egymáshoz tapadva, egyfajta ritmikus gimnasztikával kell előrehaladniuk. A járás így lassú és embertelen, hol az egyik, hol a másik csetlik-botlik és az egész olyan mélységesen idegesítő, hogy egy egészen apró darab idő után is egymásnak esnek a  párok, a tehetetlenségből fakadó, keserű düh következtében.

 
Valahogy, eddigi életemben csak ilyen ösvényekkel találkoztam. Többször megkíséreltem végigbotorkálni rajtuk. Több embert hívtam, mások önként vállalkoztak.  Szerencsétlenségemre sikertelenül. Általában az elején kiderül, nincs összhang, nincs képesség a folytatásra. Tudom, nehéz velem. Talán ezért, mert speciális a járásom és néhéz ráhangolódni...
 
A legbosszantóbbnak az bizonyult, amikor az ösvény végén derült ki, elhagytam a legféltettebb kincsem. Vagy éppen kishitűségemben nem voltam elég kitartó és most az ösvényeim hercegnője, mással botorkál a nehéz lombok alatt…
 
Persze vannak ösvények, amelyeket nem próbáltam még. Vannak, amelyek talán több szerencsét tartogatnak. Ám mostanában úgy tűnik, minden út zsákbamacska, vagy éppen a zsák maga. Gomolygó köd előttem, köd mögöttem. Telihold éjjelén, amikor a nap nélkül is van árnyéka a világnak mégis minden olyan sötét, mint egy gyászmenet. Az okosabbak állítják, a szemünk mögött, a látásunkon túl kell lenni még egy GPS mentes világnak, ahol angyalok mutatják az utat, ahol ők segítenek, ha már eltévedtünk.
 
Fura dolog Uram, hogy a legsötétebb erdőt is a te kezed alkotta. Józanul támolygok, a múlt vágyai és a semmivel rokon jövő ábrándjai hajtanak előre…
 
Ui:Adjatok enni a lovaknak, meglátjátok milyen hálásak…
 
Ui2: a pávák nyakát nem érdemes kitekerni…
 
Ui3: ne lázadjatok, ha „ő” kopog az ajtótokon...
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr531428138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki vagyok 2009.10.05. 07:54:45

.....
Milyen szép és milyen szomorú!

Miért kell hamar feladni mindent?
Senki nem ér annyit, hogy újra és újra próbálkozz?

Fruzsi* 2009.10.05. 23:07:03

Angyalok márpedig léteznek!
Az élet apró játékaival szórakoztatnak minket és kacérkodnak,vagy akár huncutkodnak velünk,de csilingelő énekükkel mégis mindig megmutatják a helyes és biztos utat.

"Vannak ösvények,melyeken minden követ ismerek...és vannak,melyek mindig visszavárnak..." - és van az a harmadik ösvény,amit nem ismersz és nem is vár vissza.
Csak az ismeretlent és az újat látod benne...
Egy bizonytalan út,mely mégis vonz mint egy mágnes,melyet végig akarsz járni,végig kell járnod és végig is fogsz járni,mert a végén látod a kincset,a mosolygós angyalt,aki erőt ad Neked!

"Álmodni hívlak most: gyere, jöjj velem;
csak hunyd le két szemed, és fogd meg két kezem.
Rugaszkodj el bátran – lelked könnyű pihe,
s vágyad elég erős, hogy bárhová elvigye.

Múlt emlékeihez… Nem kell már, hogy fájjon;
vagy jövő reményihez, hol kétség sose bántson.
Nincsen mitől félned: álom ez, csak álom:
minden, mi körülvesz, szépségből szőtt bársony.

Álmodni hívlak, mert én is álmodom;
szállok képzeletből kovácsolt szárnyakon,
míg az otthonérzés fel nem támad bennem,
vidáman harsogva: ilyennek kell lennem!

Álom ez, csak álom… A tied, az enyém;
ölelő karjait hívón tárja felém,
míg káprázat fényében tündökölve ragyog.
Gyere, álmodj velem… Mert a tiéd vagyok."

Ui: Ha a lovaknak üres kezed nyújtod,az azt is megcsókolja...

Ui2: A pávák nyakát tényleg nem érdemes kitekerni,de mi is van a sok tyúkkal??

Ui3: Engedd be,ha "Ő" kopogtat az ajtódon...

Ui4: Milyen lenne az őrangyallal szerepet cserélni?
süti beállítások módosítása