Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Az én puttóm

2024. augusztus 15. - Cardinalis

Raffellóról írják, hogy a Sixtusi Madonna puttóit egy korabeli pékség előtt pillantotta meg. A kisfiúk kéregettek, és várták, hátha jut nekik is a kemencében süllő finomságokból. Egy másik történet szerint, a modellt álló ismeretlen nő gyerekeit láthatjuk a képen. Az egyik maga a Kisjézus lett, a másik kettő meg puttóként maradt fent az utókornak. Szták tanár úr németórán úgy mesélte, natürlich auf Deutsch, hogy Raffaelló édességet adott a műhelye előtt játszó gyerekeknek, akik ezért képesek voltak órákig nézni, hogy dolgozik a mester, hátha jut nekik valami finom falat. Ez jutott eszembe miközben loptam Dániel álmát. A kocsiban szenderedett el, arccal az égnek, az álomtól mézédes nyál csöppent a szája sarkából, miközben robogott az autó. Egy valódi puttót kaptam az égtől, aki ma kilógott a véletlenül nyitva hagyott társasház bejárati ajtaján és úgy gondolta, 15 hónaposan önállósodik... Az ütő megállt bennem, de jól végződött a kaland.

Szóval ültem a puttó mellett, loptam az álmát és arra gondoltam Raffaellot is megihletné ez a szőke paszuly, ez az egyre többet gagyogó kisember. Most egyébként a traktor-korszakát éli, s nem tudom, hogy nézne ki a Kisjézust karján tartó Mária, no meg Szent Sixtus és Szent Barbara társaságában egy traktort tologató kiscsóka, de egy biztos, én tuti rendelnék belőle egyet a mestertől.

20240810_193723.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr2418467395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása