Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Új pékség Nyíregyházán: megérkezett a Lipóti franchise

2021. szeptember 01. - Cardinalis

A Trattoria Amici helyén, a Hősök terén, ma reggeltől Lipóti Pékség, vagy inkább tejivó és pékség fogadja a vevőket. Háromszáz négyzetméteren, meetingre is alkalmas kis különteremmel, az 1992 óta létező pékség termékkínálatából lehet mazsolázni. Harmincféle kenyértől, 80-féle pékárutól roskadoznak a pultok és a vitrinek, de kaphatók ínycsiklandozó szendvicsek, no meg friss tejtermékek is. Az első Lipóti fecskét Gonda Barna jegyzi, aki tősgyökeres nyíregyházi, de ma már Pesten él. 

- Amikor hazalátogattam a barátaimhoz mindig azért rimánkodtak, hogy hozzak pityókás, meg parasztkenyeret a Lipótiból. Úgy döntöttem helybe hozom nekik a pékséget - mosolyog Barna. 

- Lesz még több is!  - teszi hozzá,  - a másodikat előreláthatólag a Dózsa György úton nyitják majd meg! 

 A Lipóti nemrég érkezett meg Debrecenbe is, és úgy tűnik komolyan megcélozta Kelet-Magyarországot. Mivel franchise-ról van szó, a termékek fagyasztva érkeznek, itt helyben pedig felsütik őket, ahogy ez a kisebb-nagyobb diszkontokban, szupermarketekben már bevált. A minőség ennek ellenére jó, sokféle "jóképű" kenyér, finom péksütemény kínálja magát cédán az üzletben. A Julius Meinl kávé pedig a rég bevált, klasszikus minőséget hozza, ha egy jó feketéről van szó. 

Hogy a helyi pékségeknek kell-e tartani a Lipóti térhódításától, akkor azt kell mondjam; biztosan. De ha a versenyhelyzetben javulna a kenyerek minősége, a helyiek arra lennének büszkék, hogy az ő termékük nem látott fagyasztót, akkor a vevők biztosan őket választanák. A Lipóti ráadásul nem feltétlenül olcsó, de persze nem is azokat célozza meg, akik nagyon árérzékenyek. 

Nyitva tartás: hét közben reggel 06:30-tól, este hétig

20210901_092221.jpg

20210901_092210.jpg

20210901_091302.jpg

20210901_092326.jpg

20210901_092239.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr4516676572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása