Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Jób lélegeztetőgépet tervez…

2020. március 29. - Cardinalis

Ül a gép előtt. Leseperte az üres feles poharat az asztalról. Szilvapálinka szagától penetráns a konyha. És zokog. Egy gépet tervez. De nem megy a munka. Az egész világot szeretné rákapcsolni. De nem megy a munka. Ereje lenne, még feje is hozzá, de kopik a hit, olvad a remény…

Felnéz az égre; - Uram tudod Te egyáltalán, hogy mi folyik idelenn? – kérdezi értetlenkedve. – Uram, hát nem értenéd a papjaid? Nem hallod a hosszú imádságokat, fohászokat? Hát nem mondják az angyalok, hogy üresek a templomaid, hogy a pápád egyedül áll azon a hatalmas téren és csak szitál rá a szürke eső… Hát nem szól Szent Antal, hogy egyre többen érkeznek közvetlenül a kórházból? Uram, hát senki sem bűntelen? Hát eljött a harsonák ideje?

És akkor térdre rogy… - Először a szerelmet vetted el. A fényt, az értelmet. Most pedig éppen a világot. Kihúztad a dugót a kádból és nagyokat kuttyogva, örvények közepette tűnnek el az emberek, az országok… Uram, hát nem hallod, hogy az utolsó kenetet kiszolgáló papok halnak meg a fehérre meszelt falak között?  Uram, hát hol a te ispotályod? Hol a te kegyelmed? Hallasz-e minket?  Vagy így látod jobbnak? Ez lenne a nagy terv? A világunk legvége? Ez a lenne a végső megoldás? Hát nem maradt bűntelen senki, hát nem maradt egyetlen igaz sem köztünk?

Ül a gép előtt. Zokog. Hallgatja a zenét. Lovasi Bandi énekel;

Egyedül fekszem, álmomban nővel voltam
Aztán felkelek és nézem kicsit az éjszakát
Egy pár szaros csillag nézi, hogy a szívem
Hogy lökdösi a Holdat az égen át…
Csak hang legyen és fény, sok szép halott állat
Mutassa neked, hogy mennyivel jobb nálad….

S még egyszer nekikezd. Nekilát. Tervezi a gépet. Lázasan. A lélegeztetőt, hogy az egész világot kösse rá… Hogy az egészet.

Holnap majd a szívére is gondol…

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr3515569476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása