Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Már megint a Zsindelyes! Hála Istennek!

2008. december 03. - Cardinalis

A Nyíregyházi Naplóban találtam ezt az írást. A szerzője nagyon ismerős...

Országos pálinkaversenyt tartottak a Zsindelyes tanyán. A közelmúltban itt átadott kóstolóház adott otthont a 4. Hundeszt Országos Pálinkaversenynek. 45 főzde 376 pálinkáját kóstolták meg a hozzáértő zsűritagok. A rekordnak számító terméknevezés miatt a verseny történetében először két napig tartott a minősítés. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Íz, harmónia, technológia alapján minősítették a pálinkákat a zsűritagok a Zsindelyes kóstolóházban. Összesen 20 pontot kaphattak a nedűk, a legjobbak ez alapján arany, ezüst vagy bronzérmet kapnak, amit a forgalomba kerülő palackokon is feltüntethetnek. Az italok alapvetően a csillogó minősítésekért küzdenek, de a legfinomabbak a verseny végén egymással is megmérkőznek. A hozzáértők azt mondják egyre jobb minőségűek a pálinkák Magyarországon, annak ellenére, hogy egyre több főzde és vállalkozó küldi el portékáját a Hundeszt rangos megmérettetésére, közel 380 minta sorakazott fel a zsűri előtt. A Hundszet idei minősítése ráadásul minden rekordot megdöntött. Nemcsak a hungaricumnak számító különleges pálinkákból érkezett a Zsindelyes tanyára minden korábbinál nagyobb mennyiség, ehhez mérten 6 darab 3 fős ítélő bizottságra és két gyorsbírára is szüksége volt a szervezőknek. Ráadásul az ítészeknek az előző három versenytől eltérően két napra volt szükségük, hogy minden pálinkát meg tudjanak kóstolni. A verseny eredményhirdetését pénteken Budapesten tartják majd. Ott derül az is ki, hogy a méltán neves megyei pálinkafőzdék, hány darab újabb éremmel gazdagodnak és kap-e valamelyik termékük champion díjat. 
 
Z. Pintye Zsolt
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr92802601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása