Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Egy radikális patrióta kétségbeesett sorai...

2008. október 17. - Cardinalis

Elfogtam egy levelet...

Miközben ezeket a sorokat írom, már tudom kitört a harmadik világháború. Óh, áldott gyermekkor, amikor volt arca az ellenségnek és csak a tévében közvetített katonai parádékból sejtettük, a hatalom és a pénz érdekében az emberiség még mindig képes az értelmetlen gyilkolásra.

 
Pacifizmusom úgy szakad fel belőlem, akár egy túlterhelt sóhaj. Zörögnek a bronchik a tüdőben, a szív durva, barbár ritmust ver és vérszomj tükröződik a szemben. Micsoda ellentmondás békére vágyom, de most vért ontanék. Vért a nyugalomért, a biztonságért, a fenntartható fejlődésért, pici nemzetért és s természetesen a devizahitelesekért.
 
Az ördög Amerikában vert tanyát. Az államokban kapott állampolgárságot és most röhög. Röhög, hogy fegyverek nélkül is képes a hitünk megtépázni. Nevet, ahogy a sok kétségbeesett ember most, mérgezett egérként rohangál, és az elfeledett imákat rebegi.
 
Micsoda háború ez. Micsoda szofisztikált háború. A kéjjel ölő, őrült művészek háborúja. Az alvilág fejedelmei most nagytőkések, spekulánsok, lelküket eladó brókerek. A pokol hadurai most az anarchista Joker mögé álltak. Jajj, istenem hátborzongatóan gondolok azokra sorokra, amit néhány hete vetettem papírra, miután megnéztem a Sötét lovagot.
 
Sírva tallóz a tőzsdén, aki él, bármilyen teátrálisan is hangzik. S a sírt, hol egy nemzet készül elsüllyedni nem népek, hanem kufárok állják körül. Ugyanazok a kufárok, akiket egyszer már szétkergettél Uram. Ugyanazok a kufárok temetik Izlandot, támadják Magyarországot és sepkulálnak más nemzetállamok tönkretételére.
 
De még mielőtt minden keservünk okozójának kiáltanánk ki ezeket a lélek és szív nélkül élő kufárokat, valljunk színt. Valljunk színt mi is. Az elmúlt 18 évben mennyi hibát vétettünk. Tartsunk tükröt magunk elé, hányszor gyaláztuk meg magyarságunk, hányszor hánytunk fittyet az égi szirénákra.
 
Polgártársaim! Magyarok! Elkúrtuk. Igen nagyon elkúrtuk, mert elkurvultunk. Eladtunk a lelkünk, szétvertünk jól műkő rendszereket, hagytuk, hogy a globalizálódás az összes szemetével együtt költözzön be hozzánk. Nem szelektáltunk, a piacot mammon oltáraként, aranyborjúként tisztelő liberálisok elhitették velünk, a kiárusítás, a kiszolgáltatottság, a nagyok egyre nyomasztó súlya természetes velejárója a megszavazott kapitalizmusnak.
 
Hát én azt mondom elég! Elég volt a hazugságokból. Mielőtt a létünk kérdőjelezik meg és utolsó ingünk is elveszik a kufárok pénzelte fináncok újra kell gondolnunk hagyjuk-e magunk csöndben a Dunába, Tiszába lökni? Hagyjuk-e magunk felvásárolni, rabszolgának eladni? Hagyjuk-e veszni az országot, az amúgy is megosztott magyarságot?
 
Az én cselekvési tervem a következő;
 
  1. oszlassuk fel a Parlamentet és kergessük haza az összes politikust

  2. rendeljünk haza minden hozzáértő, cselekvésre alkalmas magyart

  3. ideiglenes szakértő kormány alakításával kezdődjön meg a tűzoltás

  4. Az Unió és az IMF segítségével stabilizáljuk a gazdaságot

 
Az idő ellenünk dolgozik. Minden perc fontos lehet. A háborúban és a szerelemben nincsenek tabunak számító eszközök.    
 
Az államcsőd, az állásukat elveszítő tömegek, az éhezés a káosz réme ellen nincs más megoldás…
 
Egy radikális patrióta…   

Most mit mondjak...

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr82718990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helena 2008.10.18. 10:23:12

Fáj a fejünk, de dolgozik bennünk az életösztön
2008. október 18., szombat, 9:09


Bizalmatlan, értékvesztett és már meg sem próbál előre tervezni a magyarok többsége -derül ki a Magyar Lelkiállapot 2008 tanulmánykötetből. A középkorú nők sokkal boldogtalanabbak, mint a velük egykorú férfiak. Viszont sokkal inkább számíthatunk egymás segítségére, mint korábban, ami azt mutatja: életképesek vagyunk. Állítólag nagy az igényünk a megegyezésre is.


"Az emberek általában aljasak, önzőek és ki akarják használni a másikat" - a magyarok 69 százaléka ért egyet ezzel az állítással a Magyar Lelkiállapot 2008 tanulmánykötetben ismertetett reprezentatív felmérés szerint. A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének kiadványa a több mint négyezer ember megkérdezésével készült, utánkövetéses vizsgálat alapján megállapítja: nőtt a bizalmatlanság és az értékvesztés Magyarországon az utóbbi években.

2002-ben még csak az emberek fele gondolta úgy, hogy "senki sem törődik azzal, mi történik a másikkal". 2006-ban ez az arány már 81 százalék volt. Míg négy évvel korábban csupán minden második ember vallotta, hogy "legbiztosabb nem bízni senkiben", 2006-ra 70 százalékra ugrott az arányuk.

A kutatás szerint a rivalizálás is egyre több emberre jellemző, 2006-ben már minden harmadikra. Nőtt a társadalom értékvesztése, az anómia is. Sokan úgy vélik, hogy csak szabálysértő eszközökkel lehet jó életkörülményeket elérni.

Négy év alatt 52-ről 69 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint "az ember egyik napról a másikra él, nincs értelme előre terveket szőni". 2002-ben az emberek 66 százaléka, 2006-ban viszont már 75 százaléka érezte úgy, hogy alig tud eligazodni az élet dolgaiban, és a négy év elteltével 72-ről 82 százalékra ugrott azok aránya, akik már nem tudják, miben higgyenek, mert szerintük olyan gyorsan változnak a dolgok.

Ahogy az anómia és a bizalmatlanság nőtt, a depressziós tünetegyüttes előfordulása is gyakoribb lett, az emberek 20 százaléka szorulna kezelésre emiatt. Ez a probléma súlyosabban érinti a férfiakat, mint a nőket. Értékhiánnyal, negatív érzelmekkel az alacsony jövedelműek és a rokkantnyugdíjasok küzdenek leginkább.

A gazdagságra vágyók hajlamosabbak a depresszióra

A kutatók szerint a barátoktól, rokonoktól, partnertől várható támogatás mértéke emelkedett, így kompenzálta a társadalom a kedvezőtlen folyamatokat. "Ez biztató jele a magyar társadalom életképességének" - állapítják meg a Magyar Lelkiállapot 2008 tanulmánykötet szerzői.

Az értékrendet vizsgáló felmérés szerint a magyarok számára az egészség és a fejlődéssel, kapcsolatokkal összefüggő célok a legfontosabbak. Minél hátrányosabb helyzetben van azonban valaki, annál jobban felértékelődnek számára az anyagi célok, a gazdagság. A gazdagságot legfontosabb értékként kezelők csoportjában nagyobb valószínűséggel jelentkeznek depressziós tünetek. A kutatás szerint a magyarokat leggyakrabban kínzó testi tünet a mozgásszervi panasz, a fáradtság és energiahiány, valamint a fejfájás.

A kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok leginkább előreláthatóságra, állandóságra, biztonságra vágynak. A konfliktusokat megpróbálják elkerülni, nagy az igényük a konszenzusra. A magyar kultúrára a rövid távú gondolkodás jellemző, az emberek a jelenre, legfeljebb a közeli jövőre koncentrálnak. Magyarországon még mindig az individualista értékrend az uralkodó a nyugati országokhoz hasonlóan, bár az utóbbi években érezhető volt egy enyhe elmozdulás a kollektív értékek felé.

A tanulók és a kismamák boldogabbak

A kutatók arra is rákérdeztek egy 1-től 10-ig terjedő skálával, mennyire érzik magukat boldognak az emberek. Azt figyelték, ki ad 5-nél magasabb pontszámot erre a kérdésre. Összességében az emberek 72 százaléka esett ebbe a csoportba: a férfiak 75, a nők 69 százaléka. Az életkor jelentősen befolyásolja a nőket abban, boldogok-e. 40 alatt több nő vallja magát boldognak, mint férfi, viszont a 40. és a 69. év között a nők sokkal kevésbé boldogok. "A boldogság legfontosabb meghatározója az élet értelmébe vetett hit, valamint az önhatékonyság, kompetenciérzés volt" - olvasható a kötetben.

Ugyanakkor az eredmények szerint a boldogság nagyban függ attól is, dolgozik-e a megkérdezett. A legboldogabbak a tanulók és a gyerekükkel otthon lévő kismamák voltak, a közalkalmazottak pedig jobban érzik magukat, mint a vállalkozók. Befolyásolja a boldogságérzetet a vagyon, a társaság és a sportolás is, idős korban pedig nagy súlya van a saját ingatlantulajdonnak - egy kiskertnek, saját háznak.

2002 óta nőtt, 2006-ban 32 százalék volt a maguk módján vallásosak aránya. A magasabb végzettségű fiatalok körében emelkedett a transzcendeciát elfogadók száma, de ennek a korosztálynak a halálfélelme sokkal erősebb, mint az idősebbeké.

A nők kevésbé értik meg az öngyilkosságot

A kutatók vizsgálták az öngyilkossággal kapcsolatos attitűdöket is - Magyarországon először készült országosan reprezentatív vizsgálat ebben a témakörben. Kiderült, hogy általánosságban keveset tudnak az emberek erről a témáról. 16 eldöntentő, igaz-hamis állítás közül csak 2 akadt, amire legalább 75 százalék helyes választ tudott adni.

A válaszadók 21,9 százaléka fogadja el az öngyilkossághoz való jogot, és ért egyet azzal, hogy "ha valaki öngyilkos akar lenni, az az ő dolga, nem kell beleszólni". Ha súlyos és gyógyíthatatlan betegségeben szenvedne, a magyarok 38,5 fontolóra venné, hogy megölje magát. A nők és a magasabb végzettségűek az átlagnál elutasítóbbak az öngyilkossággal szemben. Akik olyan régióban élnek, ahol nagyon magas az öngyilkossági ráta, szintén kevésbé hajlamosak elfogadni az öngyilkossághoz való jogot.


A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:

origo.hu/itthon/20081017-a-magyarok-tobbsege-szerint-aljas-a-tobbi-ember-magyar.html

Canon 2008.10.20. 11:02:48

Érthető a felháborodásod, az én véleményem igen egyszerű. Amióta a világ világ mindíg volt egy tisztulási folyamat amit előídézett vagy egy járvány, vagy valamilyen háború, ami megtizedelte az emberiséget. Sajnos ez mindíg így volt és lehet ,hogy így is lesz. Az emberi hozzáállás a természethez radikálisan megváltozott fajunk történelme során a természet fölötti uralomig, amit lássunk be nem fog menni. Hiába hajszoljuk a pént ha mindenki ezt akarja tenni, márpedig ezt teszi elöbb-utóbb a recesszió átveszi a hatalmat ami összeomlással fenyeget. Nem lehet egy népet hibáztatni. Volt már rá példa hogy a tőzsdék összeolmottak 1929-ben. Az majdnem 80 év. Az emberiség száma egyre nő, az igények emelkednek, a Föld energia készletei fogyóban vannak, az üvegház hatás egyre nő. olvadnak a jéghegyek az Anktartiszon és az Északi-sarkon, az Óceán és Tengeri élőlények tonnaszámra pusztulnak el a szennyezések és szeméttelepek miatt amit a tengerbe engedünk. Az esőerdőket ki kell vágni, hogy az embereknek lakóhelye legyen. Az esőerdő a Föld tüdeje. De az emberiség száma egyre nő és az igények is vele együtt. Az utolsó kapaszkodó a pénz. Sikerült a pénzt felduzzasztani sikerült jólétet biztosítani magunk számára, és most mindenki attól fél hogy elveszti a vagyonát amit keserves munkával megszerzett. Minden egyes egyén tehet róla hogy megint idáig jutottunk, és igazából senki nem tudja megmondani mi lesz ennek a vége. Képtelenek vagyunk behúzni a féket akkor vállalni kell a következményeket amit teremtettünk magunknak.

Canon 2008.10.21. 11:03:23

Az én verzióm eléggé egyszerű magyarázat, de igaz. Nem tehető felelőssé egy nép, csak mi emberek szeretünk bűnbakot keresni. Ha a pénzvilág oszlopai megremgtek, azért mindenki felelős nem csak Amerika. Felelős minden egyes ember aki képtelen behúzni a féket, aki nem elégszik meg a kevéssel, aki bankba fekteti a pénzét, aki tőzsdézik, akik azon spekulálnak hogy hogyan gazdagodhatnának meg egy nap alatt, akik a hatalomért bármire képessek, és tudjuk, hogy csak a pénznek van hatalma. Hát akkor nem mindenki erre vágyik? Nem volt egyértelmű ha ez így megy tovább egyszer vége lesz a kabzsiságnak? 10 emberből 8-at a pénz tesz boldoggá, és ez igaz minden egyes nemzet minden emberére. 10-ből 2 ember elenyésző kelléke a nagyszámok törvényének. Akár merre mész a világban mindenhol a Bankok uralják a világot, a Bankok kezében vannak a sorsok függetlenül attól hogy a Kajmán-szigeteken tartja a pénzét vagy egy Európai kisvárosban. Szídjuk Amerikát oké. Soha nem hallunk az Orosz mágnásokról, vagy a Kínai hiper gazdag emberekről a szürke eminenciásokról akiknek NAGY a befolyásuk. Legyen így. Hiába félünk mi a recessziótól az összeomlástól, semmi ahoz képest amit teszünk a Földünkel. Ha majd nem lesz "talaj" a lábunk alatt, ha az árvizek és tornádók söpörnek végig rajtunk, és az ózonlyuk miatt szétég a bőrünk az ultraibolya sugárzástól, talán akkor rájövünk mit rontottunk el.

Helena 2008.10.22. 14:45:30

Én most sokkal bizonytalanabb lettem a jövővel kapcsolatban. De csak a holnapra, holnaputánra gondolok. Generálódik bennem egyfajta szorongás. Félek. Mi lesz holnap? Én az örök optimista... Nézem a saját lim-lom generációmat, nézem a még gázosabb utánam érkezőket... Istenem, miféle gerinc van bennünk. Mit nevelt belénk ez az elfuserált 40 elmúlt év, és hogyan fuserálódtak el az utánuk következők, a túlzott liberalizmusban. Baj van gyerekek! Óriási baj! Nincsenek nők, nincsenek férfiak. Rózsaszín ingben rohangáló, nyálas, férfiparódiák szambáznak mindenhol. Mindből hiányzik a kurázsi a munkára, a becsületre, a kemény kitartásra. És mi nők? Fenék riszáló pláza cicák lettünk, akiknek az értékrendjük nem arról szól, hogy férfiakat és nőket neveljenek a jövő generációnak, hanem egy hulladéktermelő, semmirekellő élősködő nép lettünk mi magunk is. Anyák és apák... Fiúk és lányok... Hol vannak az értékek? Hol a munka értéke? Hol a termelés? Hol a becsület? Hol a francban vannak a hősök?!
süti beállítások módosítása