Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Ebéd a polgármester széke alatt: Continent Wine & Coffee

2019. február 25. - Cardinalis

20190225_124735.jpg

Már nyáron is szívesen ücsörögtem a Continent Wine & Coffee teraszán. Csapolt DAB, egy halomnyi jó bor, melyek közül tucatnyi kínálgatta magát üdítő fröccsnek, na meg a pizza. Ez a vékony tésztás, nápolyi pizza, kellemes feltétekkel, mindig forrón, gyorsan felszolgálva.

20180106_233448_hdr.jpg

A hely persze 100% nosztalgia is, hiszen egy pár hónappal korábban itt találtam rá az Izabella utca nevű borra, mely kóstolás nélkül is a kedvencemmé vált. Lamborghini kávé, jó géppel, kellemesen főzve. Foci VB, nagy képernyőn, hideg sörrel kísérve és nagy, méla sóhajok… Ez maradt meg a Continent-nyárból.

20180106_230210_hdr.jpg

Vasárnap aztán a Face feldobta a heti menüjüket és már tudtam, ha kegyes a hétfő itt ebédelek. Bár a Continent belső világa nem annyira decens, mint a szomszédos Szifoné, azért szégyenkeznie nem kell. Ám mégis van valami fura érzés az enteriőrrel kapcsolatban, mintha a hely ordítana megfontoltabb asztal és székválasztásért, és talán ügyesebb szeparékkal intimebb helyet lehetne belőle varázsolni. Kicsit olyan minden, mintha véletlenszerűen lenne a térbe dobálva…

A kiszolgálás azonban remek. Gyorsan érkezik a főúr, aki pikk-pakk felveszi a rendelést. A gyömbérhez kérés nélkül három szelet narancs és egy apró pezsgőhűtőben néhány kocka jég érkezik. Nagy piros pont, gondolom magamban és mire kettőt kortyolok már előttem gőzölög a paradicsomleves. A szakács olasz ízvilággal kísérletezett. Bazsalikom, kakukkfű, oregano bódítja a levest, amiben egészen apró darabokban feltűnik maga a (boldog) paradicsom is.  Nem, ez egyáltalán nem a menzás konzervparadicsom világa, ez valami talján módi és igazán akkor derül fel az arcom, amikor a kanál a csésze mélyén, olvadozó és egymásba kapaszkodó mozzarella kockákat találok. Lassan megfontoltan kanalazom ezt a kellemes és meglepő paradicsomlevest.

20190225_122324_hdr.jpg

A második fogás kijevi, fűszeres vajjal díszített natúr csirkemell, amihez kuszkusz és illatos jázminrizs közül lehet választani. A sült pipihús, rajta egy szegfűbimbónyi fűszervajjal tányéron érkezik, majd a pincér készségesen mutatja, hogy a konyhába vezető ajtó mellett egy kínálóban válogathatok a köretek és a többféle saláta közül. A hús mennyisége adott, de köretből, friss tépett salátából, paradicsomból, reszelt céklából, csemege uborkából és almapaprikából akár repetázni is lehet…  

20190225_123536.jpg

A csirke kellemes, a fűszervaj feldobja. A köret langyos, jobb lenne forrón, de nem vészes, a kínált saláták mennyisége és minősége megsüvegelendő. 1600 forintot kérnek a menüért és az üdítőért, amit akár egy nagy ablak mellett a Kossuth teret bámulva lehet elfogyasztani. Aki desszertre éhes, annak sajttortát kínálnak, ami ha jól tudom Nádas Hajni keze munkája.

Összességében elégedetten lépek a februári tavaszba. Valami ilyesmire számítottam, bólogatok magamban és közben a telefonon már azt bámulom, holnap mi kerül náluk az asztalra…

https://www.facebook.com/Continent-Wine-Coffee-1356624177749337/

http://continentpub.com

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr3214654565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása