Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Nagykarácsony!

2017. december 24. - Cardinalis

A Sparban délelőtt egy nyugdíjas néni egy kis doboz Ferrerót, egy kiló lisztet és cukrot tolt a kosarában. A drága csokit nagy gonddal választotta ki az unokájának. Majd levett egy doboz tejet. Megnézte az árát. Visszatette. A Ferrero nyert. Az unoka kedvence... Ez is a szeretet.

Egy 50-es hölgy egy apró plüssfigurát simogatott. "De örülne neki a szomszéd kislány!" - gondolta magában. Megnézte az árát. Felhúzta a szemöldökét. Kivett egy kólát a kosarából, visszatette a helyére. A plüss maradt. Ez is a szeretet. Három napja egy hölgy, egy ezrest nyomott a „kisteszkó” előterében melegedő hajléktalannak. Áldott ünnepet kívánt. Az meg sem tudott szólalni, csak a szemében tükröződött a szeretet. A pirosnál most mindenki lehúzta az ablakot és néhány apróval megörvendeztette a kéregetőt. Balogh Béla barátom a Sunshine nevében ma láthatóan lázas igyekezettel ajándékokat vitt rádióhallgatóknak.

És ma az is kiderült, még a politikus is ember. Szabó Tünde a csinos karácsonyfa mellett állva üzent a facebookon; boldog karácsonyt.

Láttam boldog gyerekeket, izgatott felnőtteket, láttam nagy és kis ajándékokat. Láttam a várost ünnepi díszeben, várakozásban, Advent finisében. Láttalak benneteket barátaim. És az a fura, hogy 3 nappal az Úr születésnapja előtt, amikor azt gondolom, mindenki készül és már ideje sincsen, még közel 600 üzenetet kaptam az én évfordulómra… 

A kedvenc karácsonyi filmemben, Hugh Grant szájába adják, hogy bármi is történjen a világban, ezt a sárbolygót valahol mégiscsak a szeretet irányítja… Elég csak kimenni egy forgalmas reptérre - teszi hozzá -, szétnézni, hogy árad a szeretet. Vagy felidézni, amikor az ikertornyok leomlottak New Yorkban, az utolsó üzenetek nem a bosszúról, haragról szóltak, hanem a szeretetről...

Lehetsz depressziós, lehetsz beteg, kiábrándult. Lehetsz boldogtalan, magányos vagy éppen ateista. A szeretet ott áll melletted. Fogja a kezed és arra kér, kövesd, járj a nyomában. 

Nehéz, hosszú esztendő volt ez. A világ, a világom kifordult a sarkából, de ahogy Kosztolányi a Hajnali részegségben, idén is megéltem, hol a lelkek és göröngyök között botoltam, mindvégig egy ismeretlen, nagy úrnak a vendége voltam.

Ez a nagy Úr ma tartja születésnapját. Ez a nagy Úr, ma elhozza a fényt, elhozza a szeretetet, elhozza a reményt. Ha pedig így van, akkor nekünk nem marad más, mint szeretni, élni és ünnepelni.

Áldott, békés karácsonyt mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr113522103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása