Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Utáljuk-e a románokat?

2017. február 27. - Cardinalis

"Magyarország polgárai általában is ellenérzéseket táplálnak a románokkal szemben, a gyanúsított tettével kapcsolatban pedig "kifejezetten ellenséges" közhangulat alakult ki..."

– ezt állította a bíróság előtt a nyíregyházi gyilkossággal vádolt román orvos ügyvédje. D.S. tettét nem tudjuk, nem lehet feledni. Tavaly augusztus 31-én, Nyíregyháza-Oroson, egy zöldövezeti utcában, fényes nappal becsengetett egy családi házba és lelőtt egy fiatalasszonyt és annak férjét is. Úgy tudjuk, a házaspár gyermekeit csak azért kímélte meg végül, mert megsajnálta őket. A nő belehalt a fejlövésbe, a férj túlélte, de az a hír járja nem biztos, hogy maradandó sérülések nélkül megússza az elképesztő történetet. Hogy pontosan mi áll az ügy hátterében, szerelemféltés, leszámolás, az már teljesen mindegy. D.S. olyat tett, amire nem lehet indok és magyarázat. A román származású doktor ezt követően menekülőre fogta. Gyáván olajra lépett. Másnap Kolozsváron kapták el. A pisztoly még nála volt. A hatóságok tiltott fegyverviselésért fogták perbe, de közben jelezték a magyar kollégáknak, hogy hajlandóak kiadni, azonban először ők is bíróság elé állítanák. Hogy egészen pontosak legyünk, a férfi kiadását szeptember 2-án jóváhagyta ugyan a kolozsvári ítélőtábla, de a gyanúsított a román legfelsőbb bíróságnál fellebbezett, amely részben helyt adott kifogásainak. A kiadatásával kapcsolatos jogerős ítélet szerint D.S. addig Romániában marad, amíg jogerős döntés születik a kolozsvári perében (mármint a tiltott fegyverviselés miatt), és - ha letöltendő szabadságvesztésre ítélik - amíg büntetését letölti, vagy elrendelik feltételes szabadlábra helyezését. A fellebbezés ismertetésekor hangozott el a cikk első mondata is.

D.S szerint a magyarok gyűlölik a románokat. Ezt ő - állítólag -  tapasztalatból tudja, hiszen több mint 20 éve praktizál Magyarországon. Itt kapott az államtól fizetést, itt élnek a gyermekei is. D.S. több mint húsz éve élvezte a magyarok vendégszeretetét, több mint 20 éve élvezte az adófizetők zsebéből származó fizetését és az is elképzelhető, hogy több mint 20 éve magánpraktizált. Gyűjtött extra forintokat, nem feltétlenül áldásos tevékenységéért. Mert Facebook népe szerint D.S.-ben ideges, mizantróp, labilis idegzetű embert ismertek meg, aki nem átalkodott időről-időre még kiabálni sem a betegekkel…

Ez az orvos, ha jól értelmezem, minket, magyarokat tesz (részben-egészben) felelőssé a tettéért, tőlünk magyaroktól tart, retteg, veri ki a hideg verejték éjszakánként. Nem az igazságszolgáltatástól, nem a fegyháztól, nem attól, hogy tettéért jogos büntetésben részesül, hanem attól, hogy mi magyarok a románságát súlyosbító tényezőként értékeljük. Attól retteg, hogy a magyar bírók román mivolta végett, majd nem vas, hanem esetleg titán ököllel sújtanak le erre gyönge, megroppant, és meg nem értett művészlélekre.

D.S. Romániába menekült. Lelke és szíve hazájába, ahol rögtön azt kérte, ne adják őt ki a magyar hatóságoknak. Elpanaszolta, hogy inkább lenne ő egy tisztes, román börtön lakója, csak át ne dobják a hátáron, ne szolgáltassák ki az éhes, feldühödött és csaholó magyar kopóknak. A román legfelsőbb bíróság pedig részben helyt adott a kérésnek…

És itt szakadt el nálam a cérna. Itt kezdett vérben forogni a  szemem, fojtogatta a harag a torkom, lettem dühös és izgága. Itt váltam kételkedővé, itt éltem a gyanúperrel. Csak nem mutatnak a román hatóságok hajlandóságot megérteni egy ennyire nyilvánvaló hazugságot? Csak nem akarnak a román bírák védelmet biztosítani egy gyilkosnak? Aki közelről fejbe lőtt egy nőt és egy férfit, szinte a házaspár gyerekei szeme láttára???

  "Minden tiszta vér volt. A vérben lépkedtünk. Anya vérében. A testvérem hozta a felmosót…"

- mesélte nekem a lelőtt anya hét éves kisfia. Egy szó sem jött ki a torkomon. Csak álltam a mikrofont tartva és azt kívántam, hogy a gyilkos kapja meg a méltó büntetését. Hogy a gyerekek valaha az életben, de birkózzanak meg ezzel a teherrel. Hogy újra tudjanak nevetni, hinni, remélni. Hogy legalább az apjuk maradjon meg nekik épségben, egészségben.

Ugye nem kell azt hinnünk, hogy a jogász, ügyész, bíró barátokkal és rokonokkal felvértezett D.S. cinkost, cinkosokat talált odahaza? Ugye nem kell azt hinnünk, hogy ellentétben velünk, épp a románok utálják annyira magyarokat, hogy védelmükbe vesznek egy nyilvánvaló gyilkost? Ugye nem kell azt hinnünk, hogy 2017-ben uniós országok nem tudnak rendezni egy gyilkossággal vádolt, háborodott elméjű férfi kiadatását?

D.S. számomra nem ember, de abszolút nem érdekel, hogy román, tatár vagy éppen hottentotta származású, csak az érdekel, ha letöltötte hazájában a kiszabott börtönbüntetését, Magyarországon is állítsák bíróság elé. Itt is tárgyalják az ügyét és majd élvezze egy magyar fegyház szíves vendégszeretetét.  

A romániai bíróságok portálján elérhető adatok szerint, a február 17-én kimondott ítéletben a bíró három év szabadságvesztést rótt ki a fegyvercsempészés, valamint egy évet a fegyvertartásra vonatkozó szabályok megsértése miatt a gyilkosnak. A két büntetési tételt összevonta, és három év négy hónap letöltendő börtönbüntetést állapított meg. Emellett az elítéltet további egy évre eltiltotta a fegyverviseléstől. Az első fokú ítélet ellen a hivatalos kiközléstől számított tíz napig (február 27-ig) még lehetett fellebbezni.

Három év, négy hónap. Gondolom, jó magaviselettel valamivel kevesebb. Mindegy is mennyi, csak annyit kérünk, hogy ezt követően a magyar törvények előtt is történjen meg az elszámoltatása. Ugyan az anyát már az az ítélet sem adja majd vissza a gyerekeinek, de legalább az igazságérzetünknek és a jószomszédi viszonynak jót tenne…

elore-eltervezhette-a-gyilkossagot-a-roman-orvos.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr2012299781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tutifruti22 2017.02.28. 15:33:58

Talán az ír gázolót kiadták?

Hány évig is tartott a cirkusz?

A végén ezt is kitüntetik mint a baltást, csak mert magyarokat ölt meg ...

Revizionista 2017.02.28. 15:45:00

"tőlünk magyaroktól tart, retteg, veri ki a hideg verejték éjszakánként." > HELYES!

Ha pedig lesittelnék Nálunk is, akkor arra kérem a börtönőröket, hogy kívülről csukják be az ajtót, majd 1 nap után menjenek vissza megnézni, mi maradt ebből a görényből.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.02.28. 15:48:10

"20 éve élvezte az adófizetők zsebéből származó fizetését" egy adófizető az adófizetők pénzéből kap fizetést? nem azért mert dolgozott érte? ez gondolom úgy alapból az orvos és egészségügyellenesség számlájára írható

Gabor Ventilla 2017.02.28. 16:09:19

Az egyik része tipikus eset: hülyeség ellen nincs orvosság
A román hatóságok működését nem nagyon furcsállom: ilyenek.

Tom Bradley 2017.02.28. 16:29:18

@csak néha benézek ha marhaságot látok: pedig duplán úgy van, ahogy a poszter írja
1. az orvosok honnan is kapják a legális fizetésüket?
2. az orvosok honnan is kapják az illegális hálapénzüket?

Voznyák Pista2 2017.02.28. 16:53:59

Nem nagyon ismerem az ide vonatkozó uniós jogszabályokat, de szerintem kéne egy megállapodás az uniós tagállamok között arról, hogy ott álljon bíróság elé, és ott töltse le a büntetését az elkövető, ahol a súlyosabb bűntettet elkövette. Aztán ha szabadul, letöltheti az enyhébb büntetést a másik tagállamban.
El se merem hinni, hogy az, hogy a magyarok gyűlölik a románokat, szerepet játszhatott abban, ahogy a román hatóságok eljártak.
Egyébként meg tévedés hogy gyűlöljük őket, egyszerűen csak lenézzük. Mocskos kis köpönyegforgató cigó mentalitású népség. Mindkét világháborúban bebizonyították, hogy mennyire megbízható partnerek.

Voznyák Pista2 2017.02.28. 16:57:58

Egyébként meg már akkor is ledöbbentem, hogy a gyilkosságot követően, hogyan tudott ez a görény a határon átslisszanni, hát nem az az első hogy lezárjuk a határokat ?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.28. 19:10:21

"egy gyilkossággal vádolt, háborodott elméjű férfi kiadatását?"

Nem úgy néz ki, hogy elmebeteg lenne. Na meg ha az lenne, nem lehetne büntetni.

"Három év, négy hónap. Gondolom, jó magaviselettel valamivel kevesebb. Mindegy is mennyi, csak annyit kérünk, hogy ezt követően a magyar törvények előtt is történjen meg az elszámoltatása."

Aztán majd a bíróság az idő múlását enyhítő körülményként fogja beszámítani.

Mondjuk azt soha nem értettem, miképpen lehetne enyhítő körülmény, hogy valakit csak sok idővel a tett elkövetése után kapnak és ítélnek el.

BiG74 Bodri 2017.02.28. 20:14:01

@Voznyák Pista2:
Nekik sikerült kiugrani, nekünk nem.

Amúgy az index szerint az ománokat utáljuk, ami nem igaz, mert a pirézeket.

morph on deer 2017.02.28. 20:31:41

"... a gyanúsított tettével kapcsolatban pedig "kifejezetten ellenséges" közhangulat alakult ki..."

Ahelyett, hogy megszerették volna?
Hogyhogy?
Érti ezt valaki?
Kőszívű egy népség vagyunk, nincs mit tenni..!
Már egy egyszerű kétkezi gyilkost sem tudunk megszeretni, sőt, "kifejezetten ellenséges" a közhangulatunk! Igen, az enyém is!

Más kérdés, hogy szerintem ott rontotta el, hogy rossz eszközt választott }:(

Janossz 2017.02.28. 20:58:31

A bajtársa fejét baltával szétverő azeri állat állami szabadon engedése után min kell csodálkozni még?
Nem utáljuk még a románokat, illetve nem mindenki, de ha a GDP-ben, meg sok másban utolérnek/lehagynak minket, na majd akkor!
Nyolc hónapot töltöttem Romániában, munkát végezve, egy rossz pillantásban nem volt részem, az ottani magyarok viszont fájlalják, hogy már a rendszámuk ellenszenvet, lenézést szül Magyarországon...Még meg se szólaltak.

BiG74 Bodri 2017.02.28. 21:06:21

@Janossz:
Hülyék mindenhol vannak, nem csak nálunk.

trázsom 2017.02.28. 21:44:58

A román rendszámmal nem az a baj, hogy román, hanem az, ahogy vezetik az olyan rendszámú járműveket. Visszakereshető, hogy pl. az M5-ön rendszeresen románok esnek-kelnek. Ez van. Ha belgák törnék-zúznák magukat nálunk, akkor velük lenne ez a helyzet, de nem ők vezetnek ész nélkül, hanem legtöbbször a románok.

Hajdú Peter 2017.02.28. 21:46:44

"Utáljuk-e a románokat?"

Ez nyilvanvalo. Majd ha visszaadjak az ELRABOLT orszagreszeket, akkor esetleg talan targyalhatunk egy semlegesebb hozzaallasrol.
süti beállítások módosítása