Diary of Cardinalis

Cardinalis szerint...

Cardinalis szerint...

Tanulmány a nőkről, avagy válasz Megyeri "rusnyázó" Csillának

2017. február 10. - Cardinalis

Tele van az internet az Alföld TV, Púder című remekművével. A "műsorvezető" érzéketlenségből, ostobaságból vagy isten tudja milyen céltól vezérelve szakmailag és erkölcsileg is elfogadhatatlan mondattal illette nőtársait. A jelenség, aminek ez a megnyilvánulás ékes példája, fel kellene rázza az Amerikából importált, agyatlan szépségkultusz rajongóit. Azonban ne felejtsük el, ezeket a díszpintyeket, lányokat a mi társadalmunk termeli ki. Az a társadalom (tisztelet a kivételnek), amely 18. születésnapjukra, - horribile dictu - gyakorta műcicit ajándékoz, hőn szeretett leányainak... Nekem Kazantzakisz Zorbája jutott eszembe, aki hogy, hogy nem, minden nőben megtalálja a az szépséget. Azon morfondírozom, hogy nőből csak szép, szebb és nekem legszebb, egyetlen létezik. Meg édesanyám szépsége, a kedves szépsége és általában a nők, hol látható, hol csak lelki szemmel látható bűbája, varázsa, deleje. Igen, bevallom minden valaha leírt sorom mögött, minden valaha megálmodott álmom középpontjában ott vannak a nők. Az édesek, a mostohák, a finomak, a csodálatosak, a mágikusak. Egy hónappal a nőnap előtt, minden hölgy nevében utasítom el, hogy ilyen alpárian egyszerű skatulyát készítsünk; szépek-rusnyák. El sem tudom képzelni hogy a hölgyemény a férfiakat, hogyan méltatná. Gazdagok és csórók? Adoniszok és utálatosak? Kérem... Hunyja be a szemét... Ami igazán számít, az a szemnek láthatatlan; nőben és férfiban is. Éljenek a nők! Mindegyik! Hosszú és rövid combú, kis és dús keblű, álomarcú és dologtól ráncos homlokú, anyák és leendő anyák. Szőkék, barnák, feketék, (vörösek)! Éjenek az okosak és az egyszerűek, a tanultak és az élet iskoláit koptatóak. Éljenek a lányok, a dívák, a matrónák! Éljenek a szendék, a vérmesek, a kékharisnyák! Virágozzék minden nő, minden virág! Innen csókoltatom a debreceni libát...

http://comment.blog.hu/2017/02/09/a_rusnya_nok_mind_sikertelenek

http://comment.blog.hu/2017/02/10/a_rusnyazo_musorvezeto_tojik_a_kritikakra?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2017_02_10&utm_campaign=index

A bejegyzés trackback címe:

https://cardinalis.blog.hu/api/trackback/id/tr3212244470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bkkzol 2017.02.11. 22:36:02

Mit kell ebből akkora ügyet csinálni? A vélemény szabad nyilvánítását gyakorolta. Valószínű sokan "rusnyának" érzik magukat. :-D

kalbász 2017.02.11. 23:38:01

Végre valami változatosság. Mit lázadoztok, nem Amerikából jön a szépségkultusz, hanem a nőkből.

Te valami beidomított béta lehetsz bakker, ezzel a fogadatlan, ostoba hozzáállással. Egyébként meg Puzsér mondta jól, aki hölgynek nevezi a nőt, annak nincs erekciója.

Hogy felháborodnak már ezek a puncit ritkán vagy sosem látott "férfiak", egy-egy ilyen után, annyira jellemző és annyira szánalmas. :)

carlos z. 2017.02.12. 03:01:46

Na, biztosan egy ilyen balfasz bájgúnár védelmére szorulnak a nők..

Oatmilk 2017.02.12. 06:48:53

Amúgy nem azért, de az a rusnyázó műsorvezető csaj tökre nem szép szerintem. Ki volt kenve, mint az atom, de nem egy szép arcú nő. Valószínűleg ezt kompenzálta... :)

dr kíváncsivagyok 2017.02.12. 07:55:56

@Oatmilk: Kissé lófeje van szegénynek,...és még ő rusnyáz ?

Zalai Béla 2017.02.12. 08:34:16

@bkkzol: Mire alapozod, hogy véleménye van ennek a főemlősnek? Arra, hogy közepesen jól artikulált, mondatnak tűnő hangsor jön ki némely testnyílásából?

@kalbász: Biztos magától jutott erre a magvas következtetésre. Sőt, egyenesen a női princípiumból folyik a megkülönböztetés. Az agymosásnak semmi köze hozzá.

@dr kíváncsivagyok: Nyilván nem magától találta ki ezt az elmés kifejezést. Elég sokat hallhatta már élete során.

uninterested 2017.02.12. 08:49:32

Igenis vannak rusnya (igénytelen, ápolatlan, elhanyagolt) nők. ( Ahogy férfiak is). Hol itt a probléma?

Nevoeiro66 2017.02.12. 09:16:54

Ekkora egy faszságot.

VaradiJanos 2017.02.12. 09:21:54

Ignorálással lehetne jutalmazni, ti pedig csak a reklámot csináljátok neki.

Skankhunt42 2017.02.12. 09:44:05

Nincs tele az internet, a nyomorult cc blog foglalkozott ezzel két posztban, de még azt is leszarta mindenki.

papierusz 2017.02.12. 09:58:52

Puzsér Róbert: Aki hölgynek hívja a nőket, annak nincs erekciója.

papierusz 2017.02.12. 10:00:22

@kalbász: nekem is puzsér ugrott be elsőre, nem akartalak ismételni

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.02.12. 10:10:06

Az legyen a legnagyobb bajotok hogy valaki kimondta amit gondol.ne legyen illúzió senkiben a pc duma ellenére latjuk ki rusnya es ki nem.kotelezo udvariassag...
Szia de joooool nézel kiiiii
Lofaszt.dagadt vagy es rusnya

legeslegujabbkor 2017.02.12. 10:37:32

Hiányolom a brit tudósok felmérését erről a mondatról, mert addig nincs bizonyítva, hogy a csúnyák kevésbé kreatívak és sikeresek.
Én nem látok összefüggést a kinézet és a kreativitás között, az pedig szomorú képet festene a mai állapotokról, ha a sikert nem a tudás és szorgalom, hanem a külső határozná meg.
A TV-celebeknél talán, de ott meghatározó még egy bizonyos ősi női mesterség művelése is

Zsíros Bödön 2017.02.12. 10:50:52

Ki a faszt érdekel. Amúgy meg csak mellékesen: persze nincs sok igazság abban amit felvezetett, de ha lenne: annyira PCnek kell lennie ennek a kurva világnak, hogy véletlenül se lehet ilyen jellegű dolgot elfogadni?

Alick 2017.02.12. 10:52:52

Ahogy Forrest Gump is mondta (és a felvételt megnézve), bizony az a rusnya, aki mondja.

bbwd 2017.02.12. 11:07:22

totál felesleges poszt...

de most komolyan, szerinted nincs rusnya nő?

vagy csak nem lehet kimondani?

adricsek 2017.02.12. 11:11:05

Nem értem a kommentelő, zömében gondolom férfiakat. Azt írjátok, a szerző egy béta, ostoba balf@sz.
Én nőként nem ezt érzem. Sokkal inkább azt a tiszteletet, ami járna nekünk. S igenis azért, mert ez a női princípiumhoz tarzozik, és ami a mai világban lassan feledésbe merül.
Pont az olyan férfiak tették a nők többségét azzá, amik. Mert mi kell nektek: szilikonmell, 2 kg smink, póthaj,műköröm,csettintésre széttett lábak. Aki nem így táncol a ti füttenytésetekre, az már mehet is a süllyesztőbe.
A szerző arról ír, hogy a szépség nemcsak a külső, hanem a lélek szépsége is. Nem tudom, miért kell támadni, balf@szozni meg hasonlók. Mert hölgynek nevez minket? Ti minek nevezitek a párotokat?
Én köszönöm neked ezt az írást minden nő nevében! :)

dont be such a jew 2017.02.12. 11:25:10

hátt azért, ne legyen rusnya, jó?

Anna King 2017.02.12. 11:28:50

En speciel orulok hogy van még olyan férfi aki szépnek látja a nöket. És azt hiszem egyikünk sem az alkesz, lecsussott, igénytelenekre gondol. Én nöi szemmel gyakran látok szépnek olyan nöket akiken semmi különleges nincs csak tiszták, ápoltak, természetesek. De a többire sem mondanám, hogy rusnya. Rusnya az, akinek a lelke ronda, az pedig kivülröl nem latszik elsöre, de a hölgyike nyilvan nem rájuk gondolt. Ellenben róla legalabb már tudjuk, hogy rusnya, kívül-belül...

decoati 2017.02.12. 11:37:28

@adricsek: Pontosan Ti, nők teszitek a figyelmes, udvarias, előzékeny, komoly pasikat év(tized)ek alatt cinikus, száraz kreténné. Úgy gondoljátok, járni jár nektek az összes fenti, de hogy meg nem érdemlitek, az hóttbiztos.

adricsek 2017.02.12. 11:58:10

@decoati: Nem minden nő olyan. Mint ahogy nem miden pasit tesznek a nők bunkóvá. Valaki megmarad udvarias, előzékeny, kellemes személynek, aki tiszteli a Föld nevű bolygó azon egyedeit, akik fenntartják az életet. Lehet haragudni ránk, utálni, ribancozni miket, de aki a lelke mélyén igazi nő, annak igenis kellenek azok, amit te szerinted nem érdemlünk meg. Aki pedig nem, az beéri azzal, hogy csak a férfiak használati tárgya. Az első csoportnak jutnak az olyan pasik, mint a szerző, aki itt a kommenlők kereszttüzébe került,a màsodiknak pedig az olyanok, mint te :) kinek a pap, kinek a paplan

Lopendor33 2017.02.12. 12:16:52

A kedves kurva édesanyját mindenkinek aki szerint a kevésbé előnyös külsejű nőknek nem jár ki az a minimális tisztelet, hogy ne nevezzék őket "rusnyának" nyilvánosan! Ja, és kurvára szó nincs arról, hogy "csak őszinte volt". Legyen őszinte otthon a kibaszott édesanyjával, de ne egy TV műsorban. A TISZTELET a kulcs a békés és normális élethez. Ha ez borul, akkor borul minden. Ha nem jön belülről akkor JÁTSZA EL. Igen, JÁTSZA EL! Ne legyen őszinte bassza meg!

decoati 2017.02.12. 12:51:29

@adricsek: Aztán vannak azok, akik elvárják a fentieket, mert az "jár az élet fenntartóinak" (muhaha), az nekik "kell" (bruhaha). De NŐ-ként viselkedni, tisztelni, urambocsá' viszontszeretni azokat, akik nélkül a nők nem sokáig tartanák fent az életet a Föld nevű bolygón, aaaazt már nem. Persze tisztelet a ritka kivételnek.
Túl sok "jól induló", kedves, türelmes, előzékeny pasit láttam már cinizmusba menekülni (ami a felületes szemlélő számára szimpla soviniszta bunkóságnak tűnik), közelről, és távolról is. Én sem dobálok már disznóknak gyöngyöt, nagyon régóta. Max első néhány találkozáskor, egy kicsit (tudok én úriemberként viselkedni, de többnyire tök fölösleges, visszajelzés, és respekt nélküli strapa), ennyi maradt a neveltetésből.
P.s. óvatosan a büszkeséggel és a felületes ítélkezéssel, nagyon csúnyán megvezethet. :)

adricsek 2017.02.12. 12:59:18

@decoati: egyáltalán nincs bennem büszkeség, csak nem adok teret a bunkó pasiknak. Kissé konzervatív vagyok ezen a téren, no dehát az élet attól szép, hogy nem vagyunk egyformák. Én igenis elvárom a tiszteletet irányomba, de meg is adom az illető úriembernek(vajon hogy így neveztem őket, Puzsér azt fogja mondani, hogy frigid vagyok???). Ez egy adok-kapok játszma, ha rendesek velem, az leszek, ha bunkók, azt ne várja el senki, hogy ehhez asszisztáljak. Az ítélkezésem meg lehet, hogy ténylwg hirtelen volt irányodba, ezért bocsánatot kérek :)

Willkommenskultur 2017.02.12. 13:23:26

Igazából a nem túl tapló férfiak nem szokták lerusnyázni a nőket, még akkor sem, ha pedig tényleg, mert ilyet szimplán nem csinál az ember, még férfitársaságban sem. Az is tény, hogy az önbizalom, a kisugárzás a nőknél is rengeteget dob a vonzerőn.

A nők viszont lerusnyázzák egymást, meg fúrják egymást ezerrel, ez nagyon vicces tud lenni kívülről...na ők aztán nem kímélik egymást.

decoati 2017.02.12. 13:31:24

@adricsek: oké, oké. :)
Szóval a nőket azok a pasik teszik tönkre, akiket előzőleg más nők tettek tönkre. Tehát az ilyen rusnyázós, primitív, ostoba, flegma, suttyó megnyilatkozás egy tévében elsősorban társadalmi kórtünet (n.b. egy ilyen nőn tényleg nincs más figyelemfelkeltő, mint a segge. Kvázi hatalmas öngól).
No, akkor váltsuk meg gyorsan a világot, mindenki tegye meg, ami tőle telik: te és én megpróbálunk normális szociális útravalót adni a gyermekeinknek, a tévék meg eltakarítják az ilyen lelki nyomorékokat a képernyőről. Amíg nem lesz "menő" normálisan közeledni a másik felé, addig nem lesz változás.

Patkááány 2017.02.12. 13:34:10

Egy szösszenet: "anyák és leendő anyák". Hadd tegyem hozzá: és akik nem vágynak anyaságra.
süti beállítások módosítása